עבור לתוכן

ריצה על אספלט??

Featured Replies

פורסם

שמעתי ממישהו שריצה על אספלט יכולה לדפוק את הברכיים. אני לא יודע עד כמה באמת הוא מבין ...

שאלתי היא האם דבריו נכונים, ואם כן ממתי זה מתחיל להשפיע( רק עם מתמידים שנים רבות או אפילו מספר חודשים??).

תודה לעוזרים.

• תגובות 31
  • צפיות 3.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

למיטב ידיעתי,

ריצה על אספלט מזיקה יותר מאשר ריצה על משטחים רכים יותר (הליכון, אדמה, דשא..). אולי משהו שקשור לפגיעה החזקה בקרקע.

בכל מקרה, זה לא משמעותי ולא אמור לעצור אף אחד מלרוץ.

לא ראיתי שזה הזיק ל-Road runner....

2910200545107.gif?time=0

פורסם

כמו שאמר זה שמעליי, עוצמת הפגיעה של הרגל בקרקע חזקה יותר ולכן יש יותר שחיקה של העצם והשריר. לכן אם אתה יכול לרוץ על משטח לא קשיח לגמרי עדיף, וכן עדיף להימנע באם יש לך נטיה לבעיות ברכיים/גב/מפרק/כף רגל.

פורסם

זה משפיע יותר על המפרק. לכן האימון הטוב ביותר (אירובי) הוא שחייה בה הנזק מצטמצם לאפס.

מאותה סיבה אגב, בריא יותר לטפס מדרגות מאשר לרדת.

פורסם

שחיה עוזרת לכושר אבל פחות מניידת שומן , פחות מרגילה את הרגליים לריצה ופחות עובדת על השוקיים (ריצה בעליה נגיד).

אם אתה סתם רוצה להיכנס לכושר שחיה זה בשבילך.

אם אתה רוצה לאבד שומן בטן או להתאמן לצבא אתה צריך לרוץ

פורסם
  • מחבר

^^^ אז נגיד בן אדם שרוצה להתאמן לקראת הצבא - האם ריצה של 3 חודשים על אספלט תפגע בו??

פורסם

אתה צריך נעליים טובות ולרוץ פעם ביומיים (אם תרוץ כל יום על אספלט תשחוק את הסחוס בברכיים).

הדרך הכי טובה להתאמן לצבא היא לרוץ בים על החול עם תיק ששוקל לפחות 10 קילו כי הרי את כל המסעות תבצע עם משקל עליך ובדר''כ על חולות.

בנוסף לזה שריצה על חול פחות פוגעת בסחוסים.

פורסם

אתה צעיר.

אם אין לך חוסר פרופורציות בין המשקל הכללי למבנה הרגליים, ואתה מורגל בפעילות סבירה על בסיס קבוע, אני לא רואה סיבה שלא תוכל לרוץ על אספלט בלי שזה יגרום לנזקים מהותיים.

אם אתה חושב שיש לך סיבה להיזהר אז תתייעץ עם מומחה.

פורסם

הדרך הכי טובה להתאמן לצבא היא לרוץ בים על החול עם תיק ששוקל לפחות 10 קילו כי הרי את כל המסעות תבצע עם משקל עליך ובדר''כ על חולות.

בנוסף לזה שריצה על חול פחות פוגעת בסחוסים.

עצה מאוד רעה. בזמנו אני וחברים עשינו את זה. מס' חברים שלי שהתקבלו ליחידות למיניהן קיבלו שברי מאמץ ופציעות עומס, ויש אחד שלא סיים מסלול בגלל זה.

כל המומחים הספיקו לצאת נגד ריצות כאלה, לכן הימנע מכל מחיר. הגוף יקר וצריך לשמור עליו. אפשר להיכנס לכושר גם ללא. בהצלחה.

פורסם

בברך שלך יש סחוס שהוא למעשה בולם זעזועים. הסחוס הוא כמו ספוג שבזמן לחיצה (זעזוע) יוצאים ממנו נוזלים ובזמן מנוחה הנוזלים האלה חוזרים לאט לאט וממלאים אותו. הבעיה עם סחוס היא שבניגוד לתאים אחרים בגוף כמו תאי עצם, שריר וכו' הוא מתחדש מאוד לאט. התוצאה מכך היא שקצב השחיקה תמיד עולה על קצב החידוש (יצירת תאים חדשים) ולכן בגיל מבוגר אין מה לעשות והסחוסים של כולנו יהיו שחוקים ברמה זו או אחרת. ברגע שהסחוס שחוק לגמרי ישנו מגע בין עצם לעצם וזה כאב שלא מהעולם הזה...

המשמעות היא שאם אתה רץ על אספלט אתה גורם לזעזועים גדולים יותר ולכן שחיקה מהירה יותר של הסחוס. אם נתעלם לרגע מבעיות אחרות שיכולות להיות כמו שברי מאמץ, בעיות מפרקים וכו', אתה תרגיש את הנזק הזה בגיל מבוגר יותר מכיוון שהשחיקה היא לא מספיק מהירה כדי שתרגיש את זה בטווח של חודשים.

אבל, גם לא לעשות פעילות גופנית בכלל שלכאורה נראה שישמור על הסחוסים זו טעות ואני אסביר למה. מה שחשוב כדי למנוע את הנזקים האלה הוא לחזק את השרירים מכיוון שאז יש פחות עומס על המפרק. העומס מתחלק בין השריר למפרק וברגע שהשריר שלך חזק והעומס על המפרק יורד אז גם העומס על הסחוסים יורד. לכן חשוב לעשות פעילות גופנית אבל לא כזו שמעמיסה יותר מדי על המפרק כמו ריצה על משטחים קשים , ריצה בירידה (הרבה יותר גרוע מעלייה) וכו'.

כמו שאמרו לפני, הפעילות הכי בריאה והכי טובה מהבחינה הזו היא ללא ספק שחיה מכיוון שהעומס על המפרקים נמוך והשרירים מתחזקים. גם עם ריצה אין שום בעיה ברמת העקרון כל עוד אתה מקפיד לרוץ על משטח רך כמו דשא או חול, אבל צריך להזהר גם ממשטחים רכים מדי (כמו החול הממש רך בים) מכיוון ששם הרגל מתעקמת הרבה וזה עלול לגרום נזק לרצועות או לגידים באזור העקב-קרסול.

פורסם

עצה מאוד רעה. בזמנו אני וחברים עשינו את זה. מס' חברים שלי שהתקבלו ליחידות למיניהן קיבלו שברי מאמץ ופציעות עומס, ויש אחד שלא סיים מסלול בגלל זה.

כל המומחים הספיקו לצאת נגד ריצות כאלה, לכן הימנע מכל מחיר. הגוף יקר וצריך לשמור עליו. אפשר להיכנס לכושר גם ללא. בהצלחה.

תגיד לי איך מישהו ששוקל נניח 75 קילו ושרגיל לרוץ על אספלט יצליח לסחוב אפוד + נשק + שכפ''ץ + קסדה ששוקלים לפחות 10 קילו

ולרוץ בדיונות אם הוא אף פעם לא התאמן בריצה על חול עם משקל ?

כמובן שהמשקל צריך להיות מאוזן ומודבק טוב מאוד לגוף

פורסם

אולי הוא מתכוון, ואפשר להבין את זה, שאדם יכול להתאמן על שרירים חזקים ועל כושר וסיבולת גם בלי לעשות בדיוק את מה שאתה צריך ברגע האמת בתנאי שטח.

וכשמגיע הרגע, אתה עושה את זה כי אתה חייב, ואתה מסוגל להרבה יותר ממה שאתה רגיל.

הרעיון לחזק שרירים ולהיכנס לכושר טוב וסיבולת מאמץ זה רעיון מעולה.

אני לא המומחה הכי גדול אבל נראה לי שיש לא מעט אפשרויות להשיג תוצאות טובות, ולרוץ עם קיטבג בחולות... הההא... לא יודע אם זה הרעיון הכי טוב.

פורסם

אם אתה רוצה להצליח בזה בלי להתאמן בזה אתה צריך להתאמן 6 פעמים בשבוע

3 פעמים משקולות (בעיקר לרגליים לגב ולכתפיים) ו3 ריצות\שחיות

הדעה הנפוצה שריצה מפתחת שרירי רגליים היא לא נכונה - ריצה קצת מפתחת אותם אבל אי אפשר להשוות לפיתוח באמצעות משקולות

פורסם

אם אתה רוצה להצליח בזה בלי להתאמן בזה אתה צריך להתאמן 6 פעמים בשבוע

3 פעמים משקולות (בעיקר לרגליים לגב ולכתפיים) ו3 ריצות\שחיות

הדעה הנפוצה שריצה מפתחת שרירי רגליים היא לא נכונה - ריצה קצת מפתחת אותם אבל אי אפשר להשוות לפיתוח באמצעות משקולות

על מה אתה מדבר? כמה שטויות אתה זורק לאוויר. מהמבול שטויות אני מניח שטרם התגייסת או שאכלת פטריה רעה בהודו.

אין צורך להתאמן 6 פעמים בשבוע כדי להצליח. במקסימום אם אתה מאוד בכושר תגיע ל-5. אף אחד לא חייב להתאמן על משקולות כי יש דרכים נוספות להגיע בכושר לצבא, וביננו כל מי שאני מכיר שהתקבל ליחידה כלשהי עשה זאת דרך הרגליים ולא דרך מכון הכושר (והאמת לא גם דרך שילוב של הדברים). אני לא אוסיף מנסיוני כשהתלוויתי לבוחנים בגיבוש ליחידה שלנו ואספר לך על ילדים מנופחים שנופלים אצלנו ביחידה בגיבושים כמו זבובים (ובכל גיבוש). ואני לא אוציא לך מחקרים שצה"ל בעצמו פרסם שבהם הוא מבקש בכל לשון של בקשה מילדים לא לרוץ עם שקי חול בבית כדי לדמות גיבושים.

הצבא דופק את הבריאות לכל מי שיהיה קרבי בצורה זו או אחרת. לא צריך להוסיף נזק ולעשות אובר אימון. אין בזה שום תועלת בריאותית או אימונית,ובתור אחד שהיה מספיק אידיוט לעשות את זה אני מייעץ ואומר שאפשר להצליח בגיבושים בלי זה.

פורסם

קודם כל אני אחרי צבא ולא עשיתי סמים בחו''ל.

דבר שני - ליום סיירות ולגיבושים זה אולי מספיק אבל כדי לפתח סיבולת לב ריאה ומסת שריר שאחר כך תמנע פציעות ותשישות מוגזמת (בצבא לא אוכלים גם מספיק חלבון שחשוב להתאוששות השריר) אתה צריך להתאמן לפחות 3 פעמים בשבוע על שרירים כדי לקבל גדילה טובה ולפחות 3 פעמים בשבוע על סיבולת לב ריאה (זה יותר תלוי בכושר שאתה נמצא בו עכשיו)

fade to black

אתה אוכל סרטים

נ.ב

אם הוא יעשה 3 ריצות בשבוע ו3 אימוני משקולות זה לא אובר אימון. (מה גם שאפשר להתחיל אימון בריצה ולסיים במשקולות אבל ככה שני האימונים פחות אפקטיביים)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים