עבור לתוכן

שאלה - ההבדל בין i7 לאחיו הקטן i5?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם! תהיתי מה ההבדל בין שניהם? אמרו לי שיש ליבות ופיזיות ולוגיות, ולא כל כך הבנתי איך זה בא לידי ביטוי בביצועים, או מה הכוונה בליבה לוגית, והאם ל-i5 יש 4 ליבות, או 2.

אני אישית קניתי את המעבד שלי בשלהי 2008, כאשר הייתי תמים, והלכתי על מעבד 2 ליבות במקום 4.

פורסם

תלוי על איזה דור אתה מדבר. המיתוג של Intel קצת עלול לבלבל מכיוון שיש שתי ארכיטקטורות שונות הממותגות כסדרות ה-Core ix.

בדור הנוכחי, פלטפורת Sandy Bridge, מדובר בסך הכל על תמיכה של ה-Core i7 ב-Hyper Threading. מה שלא רלוונטי לחלק גדול מאוד מהמשתמשים, בטח לא למשתמשים ביתיים כך שסדרת ה-Core i5 היא המשתלמת יותר.

בגדול ובקצרה, טכנולוגיית ה-HT מחלקת כל ליבה פיזית ל-2 ליבות לוגיות. כלומר מ-4 ליבות אתה מקבל לכאורה 8. כמובן שליבה לוגית לא משתווה לליבה פיזית וכל המטרה היא לייעל מעט את העבודה ביישומים המנצלים ריבוי תהליכונים (או נימים). זה בא לידי ביטוי באופן אולי הכי מובהק בקידודי וידאו, רינדור אנימציה ועוד, אך גם שם לא באופן שווה. התוכנה צריכה לנצל את זה כך שזה מאוד תלוי בתוכנה שבה אתה משתמש ולא ניתן להסיק באופן אוטומטי שזה יניב לך שיפור כלשהו. במשחקים לדגומה זה חסר משמעות כמעט לחלוטין ובטח לא מצדיק את ההפרש הכספי.

לגבי המעבד שלך, אני מניח שקנית את אחד ממעבדי ה-Core i5-6xx שהוא מעבד מהדור הקודם של Intel ושהו אכן מעבד כפול ליבה עם תמיכה בטכנולוגיית HT.

הוא לא בדיוק מעבד משתלםן, גם לא בתקופה שהיא עדיין "חדש", אבל מבחינה טכנית הוא מעבד טוב (עם ליבה גרפית מובנית). האם אתה שואל כי הוא לא מספיק לצרכים שלך באופן כלשהו, או סתם כדי לדעת?

פורסם
  • מחבר

תלוי על איזה דור אתה מדבר. המיתוג של Intel קצת עלול לבלבל מכיוון שיש שתי ארכיטקטורות שונות הממותגות כסדרות ה-Core ix.

בדור הנוכחי, פלטפורת Sandy Bridge, מדובר בסך הכל על תמיכה של ה-Core i7 ב-Hyper Threading. מה שלא רלוונטי לחלק גדול מאוד מהמשתמשים, בטח לא למשתמשים ביתיים כך שסדרת ה-Core i5 היא המשתלמת יותר.

בגדול ובקצרה, טכנולוגיית ה-HT מחלקת כל ליבה פיזית ל-2 ליבות לוגיות. כלומר מ-4 ליבות אתה מקבל לכאורה 8. כמובן שליבה לוגית לא משתווה לליבה פיזית וכל המטרה היא לייעל מעט את העבודה ביישומים המנצלים ריבוי תהליכונים (או נימים). זה בא לידי ביטוי באופן אולי הכי מובהק בקידודי וידאו, רינדור אנימציה ועוד, אך גם שם לא באופן שווה. התוכנה צריכה לנצל את זה כך שזה מאוד תלוי בתוכנה שבה אתה משתמש ולא ניתן להסיק באופן אוטומטי שזה יניב לך שיפור כלשהו. במשחקים לדגומה זה חסר משמעות כמעט לחלוטין ובטח לא מצדיק את ההפרש הכספי.

לגבי המעבד שלך, אני מניח שקנית את אחד ממעבדי ה-Core i5-6xx שהוא מעבד מהדור הקודם של Intel ושהו אכן מעבד כפול ליבה עם תמיכה בטכנולוגיית HT.

הוא לא בדיוק מעבד משתלםן, גם לא בתקופה שהיא עדיין "חדש", אבל מבחינה טכנית הוא מעבד טוב (עם ליבה גרפית מובנית). האם אתה שואל כי הוא לא מספיק לצרכים שלך באופן כלשהו, או סתם כדי לדעת?

תודה רבה על התשובה המפורטת. היני שואל מפני שברצוני לקנות מחשב חדש בקרוב, ואני לא רוצה להתקע עם מעבד 2 ליבות שוב, אני מרגיש תקוע. כעת, אין ברשותי שיוצר בזמן האחרון, קניתי את ה-E8400 שלי ב-2008 :). עוד שאלה - אז לפי מה שאמרת, זה אומר שלמעבדים היותר חדשים, ה-2500, יש 4 (פיזיות), או 2?

שוב, תודה.

פורסם

אין צורך לצטט הודעות שמעליך.

למעבדי ה-Core i5-2xxx יש 4 ליבות פיזיות.

אם השימושים העיקריים שלך הם משחקים אז הרי שה-E8400 הוא עדיין מעבד טוב מאוד, בייחוד עם תבצע לו OC.

אני לא חושב שאתה צריך להחליף מעבד בתנאי שהוא משודך לכרטיס גרפי מתאים לרזולוציה ולהגדרות שבהן אתה משחק.

אין לך גם מה להרגיש תקוע. הטכנולוגיה מתקדמת. גם אם תקנה עכשיו 4 ליבות עוד מעט יהיו מעבדי 8 ליבות ואחר כך כנראה שיותר. ההמלצה שלי היא לא לרוץ אחרי הטכנולוגיה כי זה מירוץ ללא סוף, ופשוט לקנות את המערכת הכי משתלמת בנקודת זמן נוכחית לצרכים שלך.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, תודה רבה חבר'ה. בקשה אחת אחרונה - המלצה ללוח אם ל-OC ממש בקטנה, ל-2500k? רציתי ללכת על ה-2500 כי באמת שאין לי מושג בOC, אבל שמעתי שזה ממש ממש פשוט להגיע ל-4ghz עם המעבד הזה וקרור נורמאלי. אז, המלצה ללוח אם לגיימינג ולאו סי בקטנה :) ? תודה!

פורסם

כל לוח מבוסס P67 או Z68 יתאים לצורך OC. אתה יכול בדרך כלל להגיע עם המעבדים הללו לתדר של 4.2Ghz ללא העלאת מתחים.

באמצעות קירור מתאים ניתן להגיע איתם לעבודה יציבה בתדר של 4.6-4.8Ghz ללא בעיה מיוחדת.

רק קח בחשבון שאין לך צורך אמיתי ב-OC כזה כבר עכשיו, לא תראה מזה שום תועלת במשחקים.

אני ממליץ לקנות לוח Z68 משום שעלותו כמעט זהה ללוח P67 רק שהוא מאפשר לך להשתמש גם בליבה הגרפית המובנית. כמובן שזה לא רלוונטי למשחקים אבל בעתיד יאפשר לך להסב את המערכת ל-HTPC (תוך חסכון בצריכת אנרגיה ופליטת חום) וגם יכול להיות שימושי למטרות אבחון של תקלה אפשרית בכרטיס הגרפי, או במקרה של תקלה בכרטיס הגרפי (אתה לא נשאר עם מערכת מושבתת לחלוטין).

לוח כמו ASrock Pro 3 או Pro 3-M יהיה מצוין ומשתלם למדי ביחס למחיר.

פורסם
  • מחבר

שכחתי לשאול - איך אני בודק אם הלוח הוא cf ready, והאם הלוחות שציינת כוללים את האפשרות הזו? אני מתכנן לשמור את האפשרות להמהיר את המעבד לעתיד, בכדי לחסוך קניית מערכת חדשה.

עריכה: מה זה HTPC?

עריכה2: לא חשוב, מצאתי לבד כבר :)

פורסם

במפרט של הלוח כתוב לך אם יש תמיכה במערך מרובה כרטיסים ואיזה (וגם האם בתצורת x4 x4 או x8 x8).

לדעתי מערך מרובהכרטיסים הוא מיותר (מייק מאוד את עלות המערכת, צריך לדאוג לספק כוח מתאים, צורך יותר אנרגיה, פולט יותר חום ולדעתי זה חבל מכיוון שאפשר לקבל חוויית משחק מלאה גם עם כרטיס בודד) ועל אחת כמה וכמה אם אתה לא מתכוון להשתמש בו כבר מההתחלה. אין שום טעם לבנות על הוספת כרטיס זהה לנוכחי שלך בתקופה מאוחרת יותר. ברוב המוחלט של המקרים כאשר כרטיס הגרפי הבודד כבר לא מספיק הרבה יותר משתלם להחליפו בחדש מאשר להוסיף לו עוד אחד מיושן.

OC לא יחסוך ממך קניית מערכת חדשה, הוא יאפשר לך להמשיך להשתמש במערכת שלך עוד קצת או בשבל כלשהו לסחוט ממנה קצת יותר "ביצועים". כך שזה לא מכפיל את אורח החיים האופייני של הפלטפורמה, זה פשוט מאפשר לך יותר גמישות.

HTPC - מחשב קולנוע ביתי. בדרך כלל נמצא בסלון או במרכז מדיה ומחובר לטלוויזיה.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, לאחר הדברים שנאמרו שקלתי שנית את כל הנושא הזה של CF, וחזרתי לדעתי הראשונית וללכת על כרטיס יחיד. בנוסף לכך, החלטתי לוותר על OC, וללכת על מעבד ללא מכפלה פתוחה. אוכל לקבל המלצות ללוח אם לא יקר מדיי אשר יתאים לצרכיי גיימינג, למעבד 2500, ואפשרות ל-USB 3 ושידרוג לכונן SSD? אפילו אם אין אפשרות שדרוג, אני אשמח לקבל המלצות ללוח שיתאים לצרכיי.

ד"א, תודה רבה על עזרתך.

פורסם

לוח כמו ASrock Z68 Pro 3 או Pro 3-M יהיה מצוין ומשתלם למדי ביחס למחיר.

גם תוכל להשתמש בליבה הגרפית (אם וכאשר יהיה צורך, זה לא מפריע כמובן להשתמש בכרטיס גרפי ייעודי), גם תוכל לבצע OC וגם מכיל את כל התכונות שאתה צריך. בקר הרחבה USB 3.0 ו-2 חיבורי SATA 6Gb/s שהוא החיבור שתצטרך כדי לחבר בעתיד SSD (שיכול להתחבר גם ל-SATA 3Gb/s אך כבר היום רוחב הפס של החיבור הזה מגביל מעט כך שחיבור SATA 6Gb/s די צריך לכסות אותך בטווח הנראה לעין).

אם אתה מעוניין בלוח P67 (ללא אפשרות להשתמש בליבה הגרפית) אז תגיד, אבל לדעתי זה מיותר כי ברוב המקרים אין הבדל משמעותי במחיר בין לוחות P67 ו-Z68 מקבילים ולכן למה לא לקנות את הלוח העשיר יותר בתכונות?

פורסם
  • מחבר

זה מרגיש לי יקר מדיי, אף פעם לא קניתי לוח אם ב-650 ש"ח, אני לא ממש מרגיש שאני משתמש בכל התכונות שהוא מציע.

יש משהו זול יותר?

שאלה - האם זה אפשרי לשדרג לוח אם בעתיד? כלומר, הסוקט לא יעשה לי בעיות?

פורסם

לא תמצא לוח-אם שמאפשר OC שיהיה זול יותר משמעותית. זה סדר הגודל של המחיר.

להחליף לוח? כל עוד הלוח שאליו תרצה לשדרג תומך במעבד אז תוכל להחליף לאיזה לוח שתרצה בתושבת 1155 אבל למעט תקלה בלתי צפויה מחוץ למסגרת האחריות אני ממש לא רואה סיבה לעשות משהו כזה. תקנה עכשיו לוח שמכיל את כל מה שאתה צריך. אם בעתיד השימושים שלך יתשנו עד כדי כך שתזדקק כבר ללוח עם היצע חיבורים אחר לגמרי, סביר מאוד להניח שתצטרך כבר לשדרג פלטפורמה שלמה או הרבה יותר מרק לוח.

פורסם

H67 גם יתן OC אבל ברמה נמוכה משמעותית מP67\Z68.. אני טועה?

פורסם
  • מחבר

רשמתי מלפני כן שויתרתי על OC. הלוח שהצעת לי נראה מצוין, אבל עדיין, האם יש לוח זול יותר עם תמיכה ב-SSD וUSB 3?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים