עבור לתוכן

מחשב מפעיל עצמו מחדש כאשר נוצר עומס על כרטיס המסך

Featured Replies

פורסם

שלום,

בשבועיים האחרונים נתקלתי בבעיה חדשה במחשב שלי.

כאשר נוצר עומס על כרטיס המסך, המחשב מפעיל עצמו מחדש, מבלי להציג הודעת שגיאה כלשהי.

השגיאה שמופיעה ביומן האירועים (Event Viewer) היא מסוג 'קריטי', מזהה אירוע מספר 41:

"‏‏המערכת ביצעה אתחול מחדש מבלי לבצע כיבוי נקי תחילה. שגיאה זו עלולה להיגרם במקרה שהמערכת מפסיקה להגיב, קורסת או מאבדת את החיבור לצריכת חשמל באופן פתאומי.".

איך גיליתי שזה קשור לכרטיס מסך? הסימפטום הוא שכשאני מתחיל משחק ב-Bad Company 2, המחשב מייד מבצע אתחול, או אחרי כמה דקות.

כשאני מפעיל Burn-In Test ב-Furmark, המחשב מייד מבצע אתחול...

יש לי כרטיס מסך GTS 250 של GAINWARD, וספק כוח CORSAIR 450VX, שנחשב לדי טוב, אבל אולי הוא כבר לא מספיק לכרטיס מסך הזה.

האמת היא שאני משחק ב-BC2 עם המפרט הנ"ל כבר יותר משנה, אבל הבנתי שספקי כוח מאבדים מהכוח שלהם עם הזמן.

בקיצור, מה אתם אומרים? הספק כוח הזדקן? הכרטיס לא משהו? משהו אחר לגמרי?

פורסם

זה יכול להיות גם בעיית תוכנה וגם חומרה, תתן פרטים האים עידקנתה דריברים חדשים?

האים נוצר מסך כחול באחת הקריסות? כמה זמן יש לך כבר את הקריסות?

פחות או יותר מתי הם התחילו, לי זה ניראה כמו זיכרון תקול קודם תתן יותר פרטים חשובים.

• 4 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

הבעיה התחילה לפני מספר שבועות. היא לא קבועה. כלומר, בשבועיים האחרונים היא נעלמה, אבל האמת היא שאני כבר לא משחק משחקים כבדים יחסית (כמו BC2), אלא משחקים ישנים יחסית- CSS, TF2...

מסך כחול אף פעם לא הופיע עם הקריסה. בנוסף, כבר הרצתי בדיקת Memtest 86 (אם כי לא להרבה זמן) ולא נמצאו שגיאות כלשהן.

פורסם

על מנת לבדוק אם הכרטיס מסך אשם, תריץ בOCCT בדיקה לGPU שש דקות יספיקו

פורסם

תריץ את הGPU TEST למשך שעה ובזמן הבדיקה תעקוב אחרי טמפ' הכרטיס מסך

מבחינת ספק אז לא אמורה להיות לו בעיה לסחוב את הכרטיס מסך הנ"ל

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים