עבור לתוכן

מספר שאלות על חיבור מחשב למסך טלוויזיה - כבלים

Featured Replies

פורסם

אני מרכיב מערכת ששימושה העיקרי gaming ו-HTPC,

הרעיון הוא לחבר את המחשב גם לטלוויזיה שלי - פיליפס 8605 40 אינצ' FullHD - בשביל משחקים וסרטים, וגם למסך מחשב LCD פשוט (אותו עדיין לא קניתי ולא אכפת לי בכלל מאיכותו, אפילו נראה לי שאקנה משומש) - בשביל קצת עבודה משרדית / תכנות.

חלק מהרכיבים במערכת המדוברת:

מעבד: Intel Core i5-2500K

לוח-אם: Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3

כרטיס מסך: Gigabyte GTX570 1280MB GDDR5 Retail

מארז: Lancool Midi Tower PC-K63B Black

ואלו השאלות שלי:

1. הטלוויזיה הזו היא כאמור FullHD, כלומר 1080 שורות. במשחקי מחשב אפשר להגדיר רזולוציות שהן בעלות יותר מ-1080 שורות, האם במקרה שלי אין שום טעם או יכולת לשחק ברזולוציות אלו, מפני שהטלוויזיה לא מסוגלת להציג אותן? (ולכן למשל אם אומרים לי שהכרטיס מסך שבחרתי הוא מעולה ברזולוציה 1920x1200, אבל לא יותר מסביר ברזולוציה 2560x1600, זה לא אמור לעניין אותי - כי בינכו אני לא הולך להשתמש ברזולוציה הזו).

2. הכבל המחבר בין המחשב לטלוויזיה הוא כמובן HDMI, האם יש אורך מקסימלי לסוג הכבל הזה, יש לי מרחק של בערך 15מ' לכסות.

3. איזה סוג כבל נכנס למסך המחשב, בהנחה שזה מסך LCD סטנדרטי, כמו מה שהגיוני שיהיה במשרד?

4. איך זה עובד מבחינת הכבלים - שניים אמורים לצאת מהמחשב, כבל ה-HDMI לטלוויזיה, השני (לא יודע איזה סוג) אל תוך מסך המחשב - מאיפה במחשב יוצא כבל ה-HDMI - מלוח-האם או מכרטיס המסך? מאיפה במחשב יוצא הכבל אל תוך מסך המחשב - מלוח-האם או מכרטיס המסך?

5. האם אני אוכל לצפות בסרט / לשחק משחק שיוצג על מסך הטלוויזיה ובו-זמנית להציג את שולחן-העבודה וכל מיני תוכנות על מסך המחשב?

אשמח אם מביני עניין ישפכו פה קצת ידע, תודה!

פורסם

1. אתה צודק, אין טעם כי גם ככה לא תוכל לשחק על יותר מ1920X1080

2. כבל 15 מטר עשוי להיות בעייתי במקצת. לא בטוח, כי לא ניסיתי. מוטב לשאול בפורום ציוד היקפי / קולנוע ביתי.

3. הכי טוב להשתמש בחיבור דיגיטלי. יש לך יציאות DVI בכרטיס המסך וכמעט בכל LCD שתקנה יהיה DVI, אז זה הכי פשוט.

4. הכל יוצא מכרטיס המסך אלא אם יש לך גם כרטיס מסך מובנה על הלוח ואתה רוצה להשתמש בשניהם בו-זמנית (למה שתיארת זה סתם סיבוך מיותר ולא מומלץ).

5. כן, כל שעליך לעשות הוא להגדיר את התצוגה למצב Extended (שולחן עבודה מורחב) ולא Clone (שכפול בשני מסכים). כך שני המסכים יתפקדו באופן בלתי-תלוי, כל אחד והרזולוציה שלו, ותוכל גם לגרור חלונות ממסך למסך כרצונך.

פורסם
  • מחבר

קודם כל - תודה רבה, התשובות שלך ממש לעניין :)

אין לי כרגע בתכנון מערכת רמקולים, ואני מעוניין להשתמש בטלוויזיה בשביל לנגן את האודיו.

אם הטלוויזיה מתחברת לכרטיס המסך בכבל HDMI (שאני יודע שיכול להעביר אודיו), האם כרטיס המסך "מעביר" את האודיו משאר חלקי המערכת החוצה על הכבל? האם ככה זה עובד? אני תחת הרושם שכן (רוצה לוודא).

בנוסף, אם ארצה להוסיף מערכת רמקולים בעתיד, האם זה יהיה פשוט - הרמקולים יהיו מחוברים ליציאות בלוח-האם (בעל כרטיס אודיו מובנה), והגדרות ב-Windows או בתוכנה של כרטיס המסך יקבעו לא להעביר את האודיו דרך כרטיס המסך החוצה על כבל ה-HDMI, אלא להשתמש בכרטיס האודיו המובנה של לוח-האם.

במידה וככה זה יעבוד, יש מקום לבעיות עם זה - חוסר סינכרון בין התמונה על מסך הטלוויזיה לצלילים שמושמעים ברמקולים?

תודה רבה.

פורסם

כן, כרטיס המסך מכיל גם כרטיס קול בסיסי ותוכל להעביר אודיו דרך HDMI.

אם תרצה לחבר רמקולים לכרטיס הקול המובנה, תוכל בהגדרות הWindows או בהגדרות התוכנה לבחור דרך איזה התקן להוציא אודיו.

בעיות סנכרון תיתכנה תמיד, בפועל זה לרוב בסדר.

פורסם
  • מחבר

סבבה לגמרי, תודה על העזרה :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים