עבור לתוכן

לוח אם מסוקט 1155 לOC

Featured Replies

פורסם

אני מתכוון לקנות מחשב חדש המבוסס

i5 2500K

GTX570 או HD6850 CF

דיון http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=504896.0

ואני קצת מתקשה בבחירת לוח אם.

אני מעוניין בלוח אם שיאפשר OC לאזור ה4.5 וגם OC לכרטיס מסך בעתיד

פונקצית ה הVURTU היא משהו שהייתי רוצה אך לא על חשבון יכולות OC.

התקציב על 900 שח אבל מעדיף לחסוך.

כנראה שהמחשב יקנה ב TMS וחשבתי על הלוח הזה http://tms.co.il/product/10247

מה דעתכם? יש לוח עדיף? לוח בלי VIRTU ויותר זול?

פורסם

1. טכנולוגית Virtu היא לא יותר מגימיק נכון להיום. מאיזו סיבה אתה מעוניין בה? האם לחסכון באנרגיה או כדי להיות מסוגל להשתמש בטכנולוגיית Quick Sync?

2. האם תמיכה במערך מרובה כרטיסים הוא דרישה מהלוח? אם כן הם חשובה תמיכה ב-CFX וב-SLI או רק באחד מהם?

3. כל לוח P67/Z68 יאפשר לך לבצע OC. אף אחד לא ממש יגביל אותך אם את מעוניין להביא את המעבד לאזור ה-4.5. ההבדל העיקרי הוא שלוח Z68 יאפשר לך במקביל להשתמש גם בליבה הגרפית (מה שבטווח הקצר אינו רלוונטי לך).

4. לדעתי, כל עוד ההפרש הכספי בין לוח Z68 ו-P67 מקבילים אינו גדול, הייתי אומר שיותר הגיוני לקנות לוח Z68 כי הוא יאפשר לך בעתיד גמישות גדולה יותר. מצד שני, אם לא מתוכנן שימוש בליבה הגרפית המובנית בשום שלב, כולל בעתיד, אין טעם להתעקש על לוח Z68.

5. בקשר להמלצה על לוח מסוים. לוח בוחרים לפי סוג החיבורים שאתה צריך. כך שלאחר שתחליט על ערכת השבבים שבה אתה מעוניין. תתחיל מהלוח הזול ביותר שאתה מוצא, תעבור על המפרט שלו ואם חסר בו משהו לאור הדרישות שלך, תעבור ללוח הבא בתור וכן הלאה עד שתמצא את הלוח שעונה על כל הדרישות שלך.

פורסם
  • מחבר

1. הQuick Sync בהחלט נחמד, וקיים סיכוי ש Virtu יהיה שימושי בעתיד. לכן אין לי בעיה לשלם קצת יותר בשבילו.

2. אני שוקל CFX, אין צורך בSLI

3. כל הלוחות אכן מתאימים לOC אך ראיתי לוחות אם פיצרים נוספים כגון Overvoltage Control שאני לא יודע אם יש בהם צורך ממשי

4. מהסיבות שצינתה אני מעדיף Z68 אם אפשר

5. אני צריך USB3 ונתקעתי בשלב של הפיצרים השונים הקשורים לOC

פורסם

אם אתה רוצה מערך מרובה כרטיסים (וכאן אני רוצה לציין שלדעתי זה מיותר לחלוטין אלא אם כן אתה משחק ברזולוציות גבוהות חריגות) אז ה-ASrock Z68 Extreme 4 יהיה לוח משתלם מאוד.

Quick Sync יעילה רק אם אתה מקודד באמצעות תוכנות שתומכות בה. שווה לבדוק את זה יותר לעומק לפני שמחליטים.

Virtu נכון להיום לא ממש יעילה.

כתבתי קצת בנושא כאן

זה מאוד תלוי. אם הלוח שלך מכיל את הטכנולוגיה Virtu (לא חלק מערכת השבבים, היצרן בוחר אם להוסיף אותה או לא. רוב הלוחות תומכים, אך לא כולם, גם לא כל הלוחות ממשים את היכולת להשתמש בכלל בליבה הגרפית המובנית) אז יש לך שני מצבי פעולה שאותם אתה מגדיר ב-UEFI/BIOS:

i-mode - לא ממש מומלץ לאור חסרונותיו (צורך ביצירת פרופילים למשחקים, העובדה שהכרטיס הגרפי הייעודי לא מכבה את עצמו כשהוא לא בשימוש כך שגם אין ממש חסכון אמיתי בצריכת אנרגיה או פליטת חום בהשוואה לעבודה עם כרטיס גרפי ייעודי בלבד - הרי גם ככההכרטיסים הגרפיים, בדומה למעבדים, מורידים תדר ומפחיתים בצריכהת האנרגיה כשהם לא בעומס") שדי עולים על יתרונותיו התיאורטיים. במצב כזה הליבה הגרפית מתפקדת היא מקור פלט הוידאו הראשי ורק בשעת משחקים הכרטיס הגרפי נכנס לפעולה. לכן במצב כזה צריך לחבר את המסך לחיבורים של לוח האם. אך כאמור. לא ממש מומלץ או משתלם לעבוד במצב הזה (בדרך כלל מי שיכול לעבוד במצב הזה לא זקוק באמת לכרטיס גרפי ייעודי ממילא).

d-mode - במצב כזה הכרטיס הגרפי הייעודי הוא מקור פלט הוידאו הראשי ולכן יש לחבר אליו את כבל המסך. במצב הזה המערכת עובדת בדיוק כמו עם כרטיס גרפי ייעודי רגיל, רק שבשעת הצורך יש לה יכולת לגשת ולהשתמש בטכנולוגיית ה-Quick Sync (לא רלוונטי למשחקים).

ולגבי שיפור בעתיד. ייתכן שיהיה אבל אני בספק אם לוחות קיימים יקבלו "עדכון". פשוט עם התפתחות הטכנולוגיה הלוחות הבאים יטמיעו את הטכנולוגיה יותר בצורה יותר טובה. כך שאין ממש טעם לקנות היום לוח-אם שכזה אם אין שימוש אמיתי ב-Virtu כבר עכשיו.

רוב הלוחות שתמצא לא יגבילו אותך ב-OC. אם בסוף תחליט שאתה לא מעוניין במערך מרובה כרטיסים אז גם ASrock Z68 Pro 3 או Pro 3-M יהיו גם הם מעולים.

מה התקציב שלך ללוח?

פורסם
  • מחבר

הרעיון על מערך כרטיסים עלה בגלל שזוג 6850 עולה פחות מGTX570 בודד, ואני עדיין לא בטוח אם אני רוצה אותו

הלוח שהמלצתה נראה מצויין אם כי טיפה יקר והבעיה העיקרית היא שאני מחפש לוח מTMS שלא מוכרים ASROCK

התקציב באזור ה900 שח.

מהמבחר של TMS ואחרי ההמלצות שלך הלוח הזה נראה מתאים http://tms.co.il/product/10155

(הלוח הקודם http://tms.co.il/product/10247 שכולל VIRTU נראה פחות טוב מבחינת הOC)

מה דעתך?

פורסם

אין הבדלים מבחינת פוטנציאל ה-OC, בטח לא כזה שאמור לך להעדיף אחד על-פני השני רק מההיבט הזה.

שים לב שה-GA-Z68X-UD3P לא מכיל יציאות וידאו, כלומר אין לך אפשרות לנצל את הליבה הגרפית המובנית. מהבחינה הזאת הוא זהה ללוח P67.

פורסם
  • מחבר

אז הפונקציות של ניצול מתח יותר יעיל והשליטה על מתחים ב GA-Z68X-UD3P לא באות לידי ביטוי?

ועוד שאלה: האם ספק של 700W יחזיק את המערכת בOC (כולל OC על הכרטיס מסך)?

פורסם

לא. דברים כאלה יותר חשובים כאשר מתוכנן OC קיצוני ולא OC ביתי ממוצע (אפילו גבוה וה-OC שאתה מתכנן נחשב בינוני).

לגבי הספק, תלוי מאוד מה דגם הספק. כל עוד שהוא איכותי ולא ג'נרי או על סף הג'נרי אז לא צריכה להיות בעיה. אם אתה מתכנן מערך מרובה כרטיסים אז אולי התמונה תשתנה בהתאם לסוג הכרטיסים וצריכת האנרגיה שלהם. במקרה כזה עדיף שתתייעץ אולי בפורום כרטיסי מסך.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התשובות וסבלנות!

ועל הדרך שאלה אחרונה: איך הלוחות שבחרתי בהשוואה לASrock Z68 Extreme 4 מההמלצה שלך? :)

פורסם

כל עוד שיש בלוח כל מה שאתה זקוק לו אז הלוח הזה טוב בשבילך וטוב בדיוק כמו כל לוח אחר שעונה על כל הדרישות שלך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים