עבור לתוכן

זקוק לשילוש חדש (עד 2500)

Featured Replies

פורסם

הלוח שלי מניאק קטן, כנראה שהלך איזה חיישן טמפרטורה.

היות והמעבד כבר זקן, אין טעם להחליף רק את הלוח ואז להביא שילוש חדש עוד שנה. אז אני מחפש שילוש חדש.

הבנתי שכרגע המעבד הכי רציני בשוק השפוי יחסית הוא ה2600K, האם יתאפשר לשלב אותו עם לוח ו12 ג'יגה זכרון בלי לעבור את ה2000?

אם לא, האם ניתן עד 2500?

אני לא חושב שאני צריך לוח אקסטרים, אבל עושה רושם שאני צריך אחד עם south bridge עמיד במיוחד לחום, היות ותהיה מעליו מפלצת אש-שאול.

לא מתוכנן OC בעתיד, כי למדתי שזה מיותר (:

כמו כן, אני צריך כרטיס קול על הלוח, ואין צורך בכרטיס מסך.

פורסם

מה השימושים המחשב? לרובן 2500 יהיה מספיק. בתקציב כזה אפשר לקחת:

מעבד:

[..] INTEL CORE i5 S1155 2500 3.3Ghz - TRAY - לרוכשי מחשב חדש ! ₪849

לוח אם:

[..] ASROCK H67M-GE B3 - זמין במלאי ₪499

זיכרון:

[..] KINGSTON 4096MB DDR3 1333 CL9 - מבצע לרוכשי מחשב חדש ! - זמין במלאי ₪150

כמות:4

הרכבת מחשב:

[..] הזמנת חלקים בלבד - ללא הרכבה ₪0

מחיר סופי: ₪1948

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

עם 16GB זיכרון, לוח מעולה (עם אופצייה להתקנת קירורים מסוקט 775) וכמובן מעבד 2500.

פורסם

לא יהיה חכם לקנות מחשב מבלי לדעת מה השימוש שלך יש לנו את התקציב אולי יהיה אפשר להוזיל עוד קצת.

יש כאלו שמתעקשים על יקר וזה לא נכון בכלל.

12GB זיכרון ממש מיותר מכיוון שאני לא בטוח שתשתמש בחצי מהזיכרון 2 סטיקים של 4GB בדאבל צאנל יהיו מספיק,

אני אישית עים 4GB שגם זה ניחשב להרבה.

פורסם
  • מחבר

כרגע אני עם 4 ואני מרגיש חנוק לעיתים מאד קרובות. טווח העבודה הממוצע שלי הוא באיזור ה80-85 אחוז זכרון בשימוש.

FF בקלות יכול לכרסם לי 2ג'יגה ובמקביל הייתי רוצה את האפשרות לעבוד על תמונות בגודל של 10-20 מגהפיקסל או לערוץ וידאו 1080p עם האפשרות להשאיר את זה דלוק אם בא לי כמה סיבובים בMW או כל משחק אחר.

השימושים - גיימינג, פיתוח, עריכת וידאו ועריכת תמונות בעיקר.

גיל, יש סיבה שאני רוצה את מה שציינתי בהודעה המקורית. אני מכיר את מגבלות החומרה הנוכחיות שלי.

ולמה שמת 4 סטיקים של 4 ג'יגה? קשה לי להאמין שאני אצליח לנצל 16 ג'יגה P:

אם אני אוריד את הסטיקים אני אמצא במרחק של 300 שקל מה2600K, ובמקרה הזה, אני חושב שאני אוכל לחיות עם השלמת ההפרש.

כמו כן, למה דווקא הלוח הזה?

פורסם

‏Core i7 2600K

1425שקל

‏P67A-UD3-B3

620 שקל

‏2x4GB G.Skill‎

340 שקל

סה"כ:

2385 שקל

לגיימינג צריך כרטיס מסך

‏GTX460 1GB

835 שקל

אים יש לך כרטיס מסך ניראה שעמדתה בתקציב.

פורסם

הוא ביקש רק שילוש.

ביקשת 12GB מה שלא כ"כ מסתדר עם DC. אתה יכול לשים עכשיו רק 8GB (שים לב למחירים הזולים מאוד היום)

אם אתה משתמש בריבוי נימים - לך על זה.

הלוח ששמתי איכותי מאוד, כולל USB3 ובמחיר משתלם מאוד. אם תרצה לבצע OC תצטרך לוח מבוסס צ'יפסט P67 או Z68.

פורסם

השימושים - גיימינג, פיתוח, עריכת וידאו ועריכת תמונות בעיקר.

כנראה שלא הקשבתה לדרישות שלו, המטרה היא בין היתר גימינג מה קשור OC עכשיו,

8GB יספיק לכל מטרה בDC.

הלוח שהצעת בנוסף למעבד הוא רק אים אין לו צורך בכרטיס מסך,

לא קונים לוח בגלל שהוא תומך בUSB3 תוכל למצוא את זה בהרבה לוחות חדשים.

במפרט שהבאתי לך לדעתי ה2600Kלא שווה את ה400 שקל הנוספים לכן היתי הולך על ה2500K

וחוסך אותם לכרטיס גרפי.

פורסם

8GB יספיק לכל מטרה בDC.

לכל מטרה? ממש לא.

הלוח שהצעת בנוסף למעבד הוא רק אים אין לו צורך בכרטיס מסך,

לא נכון. לוחות h67 תומכים בליבה הגראפית במעבד. זה לא אומר שחובה להשתמש בו, זה אפילו יתרון כך שהמחשב לא יושבת בגלל כרטיס מסך.

יש עוד לוחות עם USB3, כמובן, אבל יקרים יותר ואולי מציעים פיצ'רים שהוא לא צריך. הוא לא ציין דרישות מיוחדות ולכן אמור להספיק בהחלט.

פורסם
  • מחבר

מה קשור dual channel? חשבתי שמאז שהI7 וחבריו נכנסו עברנו לtriple channel..

וכרטיס מסך יש, 4870x2. כנראה שהוא זה שטיגן לי את הSB.

פורסם

triple channel יש רק בסדרות הגבוהות של I7, עדיין לא בדור הנוכחי (אולי בדור הבא IVY BRIDGE)

המארז שלך מאוורר?

פורסם

1. אלא אם כן בשימושים שלך יש משמעות ל-HT, וליתר דיוק, יש ל-HT משמעות שמבחינתך מצדיקה את תוספת המחיר, אז ה-Core i5-2500 יהיה הרבה יותר משתלם עבורך, על אחת כמה וכמה במסגרת התקציב שבה נקבת.

2. זה שאתה מנצל היום 80-85% מנפח הזכרון שלך לא מעיד שחסר לך זכרון. אם היית נע באופן קבוע סביב 95% זה כבר היה סיפור אחר. אלא אם כן יישום מסוים שאיתו אתה עובד תמיד ינצל שיעור מסוים מהזכרון ולא משנה כל כך מהו הנפח הכללי המותקן, ושכרגע הנפח שהוא מסוגל לנצל מגביל אותו באופן כלשהו, אז הייתי אומר שאינך זקוק ל-12GB ו-8GB יהיו בהחלט תוספת מספקת שתאפשר לך "להתרחב". כל זה בהסתייגות שאני לא באמת מכיר את דפוס השימוש שלך, רק רציתי להעיר בנושא.

3. בפלטפורמת SB אין תמיכה בזכרון בערוץ משולש, ובכלל אין טעם להתעקש על עבודה בערוץ כפול או משולש. אין שום הבדל "ביצועים" בפועל בהשוואה לעבודה בערוץ בודד, ובכלל, בפלטפורמת SB כאמור האפשרויות שלך הן ערוץ בודד או כפול.

4. אם לא מתוכנן OC, למה לקנות מעבד עם סיומת K? תוכל לתחסוך ככה עוד כמה שקלים (לא שאני מתנגד לזה, פשוט אם אתה לא מתכוון להשתמש בליבה הגרפית המובנית ולא מתכנן OC, אז חבל על הכסף).

5. הלוח שהציע Gil28 הוא לוח משתלם מאוד מכיוון שלא ציינת שיש לך דרישה כלשהי מהלוח. לוחות נוספים שכדאי לך לבחון (בהתאם לדרישות שלך מהלוח) הם BLKDH67BL ו-BLKDH67CL (ההבדל הוא במספר חריצי ההרחבה ובגודל התקן של הלוח). אם בפעולות עריכת הווידאו (בשלב הקידוד) התוכנות שלך יכולות לנצל את טכנולוגיית ה-Quick Sync יש לך אולי מקום לשקול לוח Z68 שיאפשר גישה לטכנולוגיה הזאת שבליבה הגרפית המובנית. אם אתה קונה לוח Z68 הייתי כן קונה מעבד עם סיומת K רק כדי לשמור על האפשרות ל-OC פתוחה (ובפלטפורמה תהליך ה-OC הוא ממש פשוט, תוכל להביא את המעבד לתדר של 4-4.2 אפילו בלי להעלות מתח ברוב הפעמים. עשויה להיות לזה משמעות בעיקר בפעולות קידוד. בכל שאר השימושים שלך אין לזה ממש משמעות).

פורסם

quicksync עובד גם עם H67. היתרון היחיד של Z68 במקרה הזה הוא שבב ה-VIRTU שמאפשר שימוש בליבה הגרפית של המעבד

במקביל לכרטיס המסך הנפרד.

פורסם

ברגע שבלוח H67 מותקן כרטיס גרפי ייעודי אין גישה לליבה הגרפית המובנית. מכיוון שבמערכת הנ"ל יהיה בוודאות כרטיס גרפי ייעודי האפשרות היחידה ליהנות גם ממנו וגם מטכנולוגית ה-Quick Sync, אם בכלל יש בה צורך, ותוך התעלמות מפתרונות כגון פירוק הכרטיס והרכבתו כשעוברים בין שימושים, היא לבסס את הלוח עם ערכת השבבים Z68 ותמיכה ב-Virtu במצב d-mode.

פורסם

אוקיי, אז בקריאה ראשונה לא הבנתי את ההודעה שלך בצורה הנכונה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים