עבור לתוכן

שינוי ידני של מתח המעבד מוביל לביטול הפונקציה Cool'n'Quiet

Featured Replies

פורסם

הדיון כאן כבר לא פעיל, אבל אולי יש סיכוי שהאשכול יקפץ למעלה ולכן אכתוב:

לאחר לימוד של כמה שבועות (ומשחקים עם OC והמעבד - בעיקר תודות ל about:blank), מצאתי שאני יכול להוריד את ה Voltage של המעבד שלי )(X4 840), מתחת ל default.

מברירת מחדל של 1.925 ל 1.248 [ואולי אף יותר, זה ממש בבדיקה עכשיו].

בעקבות כך, יש לשאול את השאלה שעולה:

כאשר משנים את המתחים ידנית ב BIOS, אוטומאטית מפסיקה לפעול תכונת ה Cool n Quite [כך לפחות מתרחש אצלי - לוח אם של ASUS, ויכול שבלוחות אחרים זה לא כך?].

עכשיו נוצר מצב שבו המתח של המעבד הורד ידנית על ידי [וזה שינוי מבורך - הטמפרורות ירדו גם הן], אבל בו בעת, cool n quite בוטל כליל.

האם עדיף לחזור ל default settings?

יכול להיות שאין תשובה לשאלה הזאת. סתם באוויר.

תודה

פורסם

שינוי המתח לא מוביל בהכרח לביטול הפונקציה, אם כי בחלק מהלוחות (אני מכיר לוחות לפלטפורמת +AM2) זה אכן קרה. כלומר ייתכן בהחלט שזה המקרה בלוח המסוים הזה.

האם אתה יכול להפעיל את הפונקציה באופן ידני לאחר שינוי המתח?

האם אתה משתמש בגרסת ה-BIOS המעודכנת (אל תעדכן עדיין אם לא, פשוט צריך לחקור את הנושא קצת יותר לעומק)?

פורסם
  • מחבר

התנהגות ה cool n quite מאוד מוזרה בלוח הזה

למרות שהתכונה תמיד פועלת, וגם לאחר שאני רואה שהיא פעילה תחת windows, במקרים מסוימים היא פשוט מספיקה לעבוד - ולא חוזרת.

כך גם כאשר כל המדדים על stock settings.

מה שכן, אם יש עוד סיכוי שהתכונה תחזור לפעולה כאשר הכל על default, מייד כשעוברים להזנה ידנית, היא בטלה לחלוטין [כך על פי התצפיות שלי], ולא תשוב.

אם בלוחות אחרים התכונה ממשיכה לפעול גם כאשר מתבצע OC - הרי זה מבורך, וחבל שזה לא ככה אצלי.

הביוס הוא בגרסתו האחרונה

תודה!

פורסם

האפשרויות Minimum ו-Maximum Processor stat מופיעות לך ב-Power Management?

win7cpu.png

פורסם
  • מחבר

פשוט לא יאומן!!!!

צדקת! זה היה אצלי על מינימום של 100 אחוז!

מייד עם השינוי ל 0, המכפלה וה clock ירדו!

אדם מן השורה יכול שיזכור כל כך הרבה?

:)

מדהים!

פורסם

אין בעד מה.

וזה לא לזכור זה ידע נרכש. ולא שאני מתיימר לחשוב שיש לי איזה ידע נרחב באופן מיוחד או משהו כזה, פשוט לדעתי חשוב להבין איך דברים פועלים, מה מטרתן ותפקידן של ההגדרות השונות ובעיקר להבין באופן כללי מה אתה עושה לפני שאתה עושה ולא סתם למלא אחרי הוראות באופן עיוור. ככה אתה לומד, ובעיקר מבין, את מה שאתה עושה וזה המפתח כולו לעבודה נכונה עם המערכת.

פורסם
  • מחבר

אכן, אני רק לומד ולומד, והמון בזכותך :)

סתם כי אני לא יכול להתאפק - 1.2V [די מדהים ה UNDER V [שלפני שסיפרת לי, לא דמיינתי שיש גם דרך כזאת]

climsy_20110707_210015.jpg

פורסם

זה בהחלט מרשים. הרצת בדיקת יציבות למערכת?

ליבת ה-Propus (שעליה מבוסס המעבד הזה) היא בהחלט רכיב נוח למדי ל-Undervoltage, אבל התוצאה הזאת אפילו מפתיעה אותי קצת.

פורסם

מה עושה מי שאין לו את האפשרויות האלה תחת Processor power management?

פורסם

1. איזו גרסת מערכת הפעלה?

2. מנסה קודם ליצור תוכנית ניהול צריכת אנרגיה מותאמת אישית. ייתכן שבה כן יופיעו פריטי התפריט הזה.

3. בודק את המעבד במנוחה ובמאמץ תחת CPU-Z כדי לבדוק מה בדיוק קורה למתח ולמכפלה.

4. במקרה הכי "גרוע" אם המכפלה והתדר תקועים על ערך מרבי, משתמש בתוכנה כמו K10stat.

פורסם
  • מחבר

לגבי בדיקת המאמץ, תוכל לראות ברקע את הבדיקה רצה במשך עשר דקות והכל יציב....1

פורסם

לא שמתי לב :).

זאת התחלה טובה אבל ליתר ביטחון הייתי מוצא את ההזדמנות הראשונה ומריץ את הבדיקה במשך 8 שעות כדי להיות בטוח שבסבירות גבוהה מאוד הכל יציב לאורך זמן.

:עריכה: מכיוון שמדובר בנושא חדש שאינו קשור לנושא הדיון שבו הוא נפתח במקור, הוא פוצל לדיון נפרד.

פורסם
  • מחבר

כרגע המתח הורד ל 1.188, ו- prime95 עובד כבר 35 דקות.

אריץ במשך הלילה ואעדכן.

מקווה שיחזיק

תודה

פורסם
  • מחבר

6 שעות של פריים95 עברו בהצלחה

Prime%20-%206%20HOURS%20%3D%2028C%20%28night%20time%20-%20room%20is%20cooler%29%20%3D%20STABLE%21.PNG

פורסם

יפה מאוד. סביר להניח שהמערכת יציבה מספיק.

מה שכן, אלא אם כן אתה ממש רוצה לראות כמה נמוך אתה יכול לרדת (אולי עם התאמות קטנות ל-OC), לא הייתי ממשיך להוריד את המתח.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים