עבור לתוכן

ניכוי מיסים בתלוש משכורת

Featured Replies

פורסם

שלום כולם,

אני בן 20 וכמעט מיד לאחר השחרור שלי (בפרופיל 21 רפואי) מהשירות הצבאי (שארך כשנה וחצי) התחלתי לעבוד, קיבלתי משכורת וראיתי שיש לי ניכוי מהשכר עבור ביטוח לאומי (בשווי 7% מהשכר) ומס בריאות (בשווי 5% מהשכר) ואין ניכוי כלל על מס הכנסה.

הכל טוב ויפה עד שגיליתי שיש לי אנשים בגילי +- שמנכים להם סה"כ 3.5% מיסים מהשכר כשהמשכורות של שלושתנו קרובות לממוצע של המשכורות הללו.

הדבר זה הפתיע אותי וגם די מבלבל.. הרי מקום העבודה משלם בכל מקרה את הברוטו, השאלה היא מה הסיבה שמנכים לי כל כך הרבה יחסית לאחרים?

בדקתי את זה מול 2 אנשים (עם אותו ותק שלי בעבודה):

האחת בת 21 שהשתחררה לפני שנה+ ועשתה שירות צבאי מלא (נקבה).

האחד בן 19 שלפני גיוס (זכר).

תודה מראש,

Zinger777.

פורסם
  • מחבר

הקפצה

פורסם

כשהתקבלת לעבודה מילאת טופס 101?

סימנת שם שאתה חייל משוחרר והבאת למעסיק תעודת שחרור?

פורסם
  • מחבר

טופס 101 בטוח מילאתי - לגבי התעודת שחרור.. אני אבדוק את זה מחר מול הגזברות ואגיב פה בהתאם.

תודה בכל מקרה (:

פורסם

אבל סימנת בטופס שאתה חייל משוחרר?

פורסם

לביטוח לאומי יש שתי מדרגות - שיעור מופחת ושיעור מלא. עד 4,809 מנכים שיעור מופחת ומעל 4,809 את ההפרש בין 4,809 עד התקרה מנכים שיעור מלא. ייתכן והמשכורת שלך עוברת את ה-4,809, שלהם לא וזו הסיבה לפער. הסיבה השנייה יכולה להיות טעות בתוכנת השכר. בכל מקרה אין קשר להיותך חייל משוחרר. הטבה של חייל משוחרר רלוונטית רק בניכוי מס הכנסה.

פורסם
  • מחבר

תודה לכולם על התגובות!

לאחר שמצאתי זמן ללכת לחשבת שכר שלנו גיליתי את הדבר המעניין - הם סימנו אותי בטעות בטופס 101 כעבודה שנייה ולא יחידה.

לכן הורידו לי את האחוזים הגבוהים יותר ובתלוש הבא היא אמרה שאני אקבל רטרואקטיבי מה שמגיע לי.

אם יהיו עדכונים, אעדכן.

שוב תודה על העזרה (:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים