עבור לתוכן

לוח אם mini ITX לגיימינג?

Featured Replies

פורסם

שלום!

נתחיל בזה שאני קצת בור.

אני מנסה להרכיב מפרט גיימינג מיד-היי ריינג' בקייס קומפקטי, והבנתי בנתיים שיש 3 סוגים של לוחות אם -

ATX

Micro ATX

mini ITX

לפי הגודל.

בנתיים, שמתי לב שיש מארזי mini ITX כמו ה-SilverStone SG05 שיכולים לאכלס כרטיס מסך דיי משמעותי של 9 אינץ'. זה שימושי בכלל? יכול לצאת מסוג לוחות האם האלה מחשב גיימינג?

תודה!

פורסם

לא הייתי ממליץ על לוח ITX למערכת משחקים, בעיקר משום שהלוח צפוף מה שעלול ליצור בעיה בשילוב בין זכרון, גוף קירור, כרטיס גרפי. גם לא הייתי ממליץ על מארז קטן מדי למערכת משחקים שמיטבהנוטה להתחמם לא מעט. הייתי אומר שאלא אם כן מדובר ממש באילוץ שמחייב שימוש במארז קטן, אז עדיף לבחור במארז mid-Tower שגרתי. גם אם חובה להשתמש במארז קטן יותר אז חשוב לדאוג שיהיה בו אוורור מתאים, שיהיה בו מקום לכל הרכיבים ושיתאים ללוח mATX לכל הפחות.

פורסם
  • מחבר

דיי ברור שעדיף שיהיה חדר נפרד לכל רכיב, והוא ישב בתוך אמבטיית חנקן נוזלי משלו...

אבל הנחת היסוד שלי היא מארז קטן, ואפשר לעשות את זה -

http://www.overclockers.com/gaming-tight-spaces-miniitx/

השאלה היא שוב - ITX מול ATX - מה באמת ההבדל חוץ מהגודל?

פורסם

את דעתי בנוגע למערכת משחקים במארז צפוף ומבוססת לוח בגודל mini-ITX הסברתי ונימקתי. אם אתה רוצה תתחשב בה ואם לא, אז לא.

ההבדל בין גודלי התקן הוא רק בגודל הלוח. כנגזרת של הגודל לרוב לוחות קטנים יותר מכילים פחות חריצי הרחבה (לזכרונות, חריצי PCI, PCIe ולעיתים גם חיבורי SATA).

פורסם
  • מחבר

אין שום ספק שאתה צודק בנוגע לגודל ולמרווח, אך כרגע חשובה לי יותר ניידות מאוורור. מספיק כדי לשקול ITX.

בכל מקרה - תודה :)

פורסם

ראה כאן:

סתם בשביל הקטע - תראה איזו קונפיגורציה מטורפת הצליחו לדחוף לתוך ה-NSK3480 הננסי הזה: :lol::screwy::facepalm:

FR262192.jpg

פורסם

זה כבר יותר הגיוני, מדובר במארז Mid-Tower ולוח שלא ניתן לזהות מהתמונה אבל לפחות לפי כמות וסידור הרכיבים עושה רושם שמדובר ב-mATX.

זאת כבר תצורה הגיוניות יותר למערכת משחקים בתוך מארז קטן יחסית.

כך ששוב, בעזרת תושייה וקצת יכולת טכנית אפשר לדחוס רכיבים גם למארזים קטנים מאוד, אבל תמיד במחיר של פשרה כלשהי, על סוג הרכיבים או על אוורור, או שסתם מדובר ב-Proof of concept כלומר להראות שאפשר אבל לא מדובר במערכת שבאמת אמורה לשמש כמערכת ראשית. אז בהחלט שניתן ואין פה בכלל ויכוח, אבל האם מומלץ לדחוס מערכת משחקים לתוך מארז צפוף כל כך ולבסס אותה על לוח mini-ITX? לדעתי לא.

ולגבי הניידות, הרכיבים הבסיסיים (מעבד, כרטיס גרפי, גוף קירור, כונן קשיח) ישקלו בדיוק אותו דבר ולא משנה באיזה מארז הם ימוקמו. הבדלי המשקל בין לוח-אם mATX ל-mini-ATX הם קטנים ולא ישפיעו עד כדי כך על משקל המערכת הסופית. הבדלי המשקל בין מארז Mid-Tower לבין מארז קטן יותר הם לא כאלה גדולים, ואם המשקל הוא ממש בעיה, עדיף להשקיע במארז Mid-Tower עשוי אלומיניום מאשר להתפשר על גודל המארז. בנוסף, מארז Mid-Tower הוא לא גדול ואדם ממוצע יכול לאחוז בו בדרך כלל בנוחות מספקת. כך שאני לא חושב שמבחינת ניידות יש פה בכלל הבדל, ויהיה נוח לשנע את המארז בדיוק באותה מידה ממקום למקום, אלא אם כן הכוונה היא להסתובב עם המארז יום שלם בחוץ ולא להעביר אותו מנקודה א' לרכב ואז לנקודה ב' (ובמקרה כזה אני בספק אם מארז mini-ITX יהיה נוח יותר הרבה יותר למטרה הזאת).

לכן, אלא אם כן יש אילוץ חד-משמעי לבסס את המערכת על לוח mini-ITX ובתוך מארז קטן המתאים ללוחות בגודל הזה, ההמלצה שלי היא להימנע מכך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים