עבור לתוכן

זכרונות מוגדרים בביוס אחרת מהמלצת היצרן

Featured Replies

פורסם

שלום,

שמתי לב שהזכרונות שלי מוגדרים בביוס על 1333MHz במקום על 1600MHz שזה התדר שבו הם מוגדרים לעבוד, בנוסף לתזמונים שונים מהמלצת היצרן. קראתי בעיון רב את החוברת של לוח האם שלי ולא מצאתי איך אני יכול להגדיר פרופיל XMP.

המפרט שלי בצד.

פורסם

אני לא חושב שהלוח שלך תומך בפרופיל XMP.

פשוט תיכנס ל-BIOS ותגדיר את ערכי הזכרון באופן ידני. אם תפריט התפריט M.I.T לא מופיע לך. תלחץ על Ctrl+F1 מהתפריט הראשי של ה-BIOS והוא יופיע.

פורסם
  • מחבר

איך אני יכול לדעת מהם הערכים המומלצים?

פורסם

הם מפורטים במפרטי הזכרון שאותו ניתן למצוא באתר היצרן.

אם אתה לא מוצא את הזכרון שלך או לא בטוח, תבדוק בלשונית Memory שב-CPU-Z מהם הערכים המופיעים תחת העמודה SPD או XMP (בהתאם לפרופיל של הזכרון שלך).

פורסם
  • מחבר

בביוס יש עוד תזמונים נוספים שאינם מופיעים באתר היצרן או ב-CPU-Z. מה מומלץ לגביהם?

פורסם

בדרך כלל עם כל התזמונים זהים, לדוגמה 8-8-8-8 אז בהעדר פירוט ספציפי לגבי תזמון מסוים, אפשר ליישר קו עם אלו שלגביהם יש כן מידע.

בסוף פשוט תריץ בדיקת Memtest (בגרסת Bootable) במשך לפחות 3-5 שעות (אני ממליץ על בדיקה במהלך לילה שלם). אם בתום פרק הזמן הזה לא נמצאו שגיאות אז הכל תקין.

פורסם
  • מחבר

אנימ רואה שלך יש את אותם זכרונות, באילו תזמונים אתה משתמש?

פורסם

8-8-8-27-31-2T

זה בהנחה שמדובר באמת באותו זכרון. ההמלצה שלי היא לעבוד לפי מהפרט שמופיע בדף המוצר שבאתר היצרן (או שמוטבע על הזכרון עצמו), או לכל הפחות שנמצא בפרופיל XMP (שהזכרונות הללו אמורים לתמוך בו) שבו ניתן לצפות מהלשונית SPD ב-CPU-Z.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים