עבור לתוכן

asus p8h67-m pro b3 s1155 ל- HTCP האם המלצה נכונה?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

ביקשתי הצעת מחיר למחשב HTCP. במקום לוח האם אשר מופיע במפרטים המומלצים אצלכם (לוח אם של אינטל), המליצו על לוח האם הנ"ל. לא מצאתי ביקורות עליו ברשת. לוח האם צריך להתאים ל- ANTEC FUSION REMOTE. המעבד יהיה של אינטל.

אשמח לקבל את דעתכם.

תודה,

אייל

פורסם

הלוח עצמו מצויין ומפוצץ בפיצ'רים, אבל אני מנחש שהמחיר בהתאם.

http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_1155/P8H67M_PRO/

לא צריך ביקורות על לוחות אם, אלא אם יש לו חידוש מיוחד או משהו.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על המענה המהיר.

אכן יקר יותר, בכ- 200 ש"ח. שאלה נגזרת ברשותכם: מה שמנחה אותי הוא שמארז ולוח אם לא ארצה/אוכל להחליף לבד בעתיד ועל כן ביקשתי לוח אם שיתן לי שקט למספר שנים, כך ששדרוגים, אם ארצה לבצע, יתמצו בכרטיסי מסך/קול ושאר מריעין בישין אשר הדיוטות כמוני יכולים להתמודד איתם לבד- ולוח אם שיהיה מספיק מודרני וגמיש שיאפשר שידרוגים עתידיים.

האם בהינתן ההנחה הזו: האם לוח האם הנ"ל הינו בחירה נכונה או שמא יש בחירה נכונה יותר?

השימושים המרכזיים יהיו מוזיקה (אגב חיבור למגבר), סרטים, אינטרנט וכדומה. אני לא צופה שישחקו קרייסס 2 מול הטלויזיה, כך שגם אם בעתיד ארצה לעשות שימוש במחשב לצורך משחקים, זה בודאי לא יהיה השימוש העיקרי שלו.

תודה מראש

אייל

פורסם

כל לוח אם מחברה מוכרת הוא אמין. ביוסטאר, ג'יגה בייט, גם אינטל טובים. כמובן שאסוס נחשבים להכי טובים, אבל מבחינת אמינות הם דיי זהים. כמו כן, אסרוק מציעה לוחות אם זהים כמעט לחלוטין, רק בזול יותר. אסרוק היא חברת בת של אסוס.

פורסם

כל לוח אם מחברה מוכרת הוא אמין. ביוסטאר, ג'יגה בייט, גם אינטל טובים. כמובן שאסוס נחשבים להכי טובים, אבל מבחינת אמינות הם דיי זהים. כמו כן, אסרוק מציעה לוחות אם זהים כמעט לחלוטין, רק בזול יותר. אסרוק היא חברת בת של אסוס.

איך הגעת למסקנה הזאת בדיוק?

אייל- הלוח שבחרת יקר ולדעתי לא הכי משתלם. במחירו אפשר כבר לקחת לוח מבוסס צ'יפסט מתקדם יותר כמו Z68-Pro3-m המעולה של אסרוק שנותן יותר.

כדי לבדוק האם בכלל צריך לוח כזה יקר, רשום בבקשה את הדברים הבאים:

- איזה מעבד מתוכנן ובכללי יהיה טוב אם תרשום את כל המפרט המתוכנן- נראה אם יש צורך לשנות משהו נוסף.

- פרט לאמינות שזה דבר די ברור מאליו; מה דרישותיך מלוח האם? כלומר אילו יציאות אתה צריך/מעדיף, תמיכות וכדומה. פרט מעבר למה שפירטת עד כה.

פורסם
  • מחבר

חן חן על ההענות.

המעבד יהיה I5. אין לי ספק שלצרכים הנוכחיים שלי, ה- I3 מספיק. השאלה הינה מה יהיה עוד שנה/שנתיים- ואין לי שום רצון להחליף מחשב עוד שנה/שנתיים.

אשמח לקבל המלצה על לוח אם שיותר יתאים לי, לדעתכם. מעט רקע ע"מ שתוכלו לייעץ:

המון זמן אני זומם על HTCP, עוד כשבקושי הכירו את זה. תמיד אבל באה הוצאה יותר דחופה. מכל מקום, הכוונה הבסיסית הינה לייצר מרכז מולטימדיה של המשפחה. כיוון כללי הינו לחזור לשמוע מוזיקה- מה שנמנע ממני בשנים האחרונות (שלוש ילדות יוצרות לא מעט רעש)- היינו להעלות את כל הדיסקיה שלי להארד דיסק. בשלב ראשון: לחבר רמקולים של מחשב ובשלב שני לחבר את המחשב למגבר טוב אליו יחוברו רמקולים טובים.

חוץ ממוזיקה- סרטים, כמובן ודפדוף בכ- 70 ג'יגה של תמונות סטילס שנצברו (אני מצלם לא מעט שנים). חוץ מזה: אינטרנט. משחקים היה יכול להיות נחמד, אבל זה לא בשלב הזה. גם כרטיס טלויזיה לא נראה לי מהותי בשלב הזה.

במילים אחרות: אני מבקש לייצר את התשתית ההכרחית, איתה אלך כמה שנים (ומתי שהוא אשדרג חלקים- כרטיס קול אם צריך, כרטיס מסך וכדומה) ולכן מבחינתי מה שחשוב זה איכויות המוצרים, אמינותם- וקיום פיצ'רים שנראים לכם הכרחיים אלא שאני בתור הדיוט כלל איני מודע להם. ברור לי שכל לוח אם סביר כולל יציאות HDMI. ברור לי שהוא כולל גם יציאה לקול. אני לא יודע, למשל, האם יש יציאות שעדיפות לאודיו על יציאות אחרות וגם לא ברור לי עוד מה יתכן וארצה בהמשך. כל נושא הכניסות והתמיכות אינו ידוע לי מספיק: יתכן ולמה שקורה היום, גם לוח פחות משופע יעשה את העבודה. השאלה הינה מה יקרה עוד שנה/שנתיים. לוח אם זה באמת לא דבר שאני רוצה להחליף.

תודה,

אייל

פורסם

הבנתי.

במידה ואתה רוצה את המחשב לשנתיים, איני חושב שיש סיבה ללכת על ה-i5. מעבד כמו i3-2100 יספק את צרכיך ולא תהיה לו שום בעיה להריץ את כל התוכנות והשימושים שציינת וגם תחסוך מאות שקלים. אם בכל זאת אתה רוצה מעבד חזק יותר, בחר מעבד מסדרת i5 כאשר לרוב דגם ה-i5-2500 הוא המשתלם ביותר- אך האם הוא משתלם עבורך לעומת ה-i3, אני בספק. לשיקולך.

בקשר ללוח, אציע 2 דגמים עיקריים:

האנטק פיוז'ן אם אני זוכר נכון תומך עד לוחות בגודל מיקרו-ATX, לכן אציע לך 2 לוחות עיקריים:

- הראשון הוא DH67BL של אינטל (השם הוא היפר-קישור, לחץ עליו כדי להכנס לעמוד הלוח באתר החברה ולראות את כל מאפייניו).

הלוח עולה לרוב פחות מכ-450 שקלים ומציע מגוון יציאות ותמיכות. העיקריות הן: שני יציאות USB3 החדש והמהיר, יציאת eSATA לחיבור כונן קשיח נייד לדוגמא, 5 יציאות האודיו דיגיטליות+ יציאות אופטית אחת (7.1 ערוצים), תמיכה ב-SATA3 החדש במידה ותרצה לחבר התקן מהיר בעתיד כמו כונן SSD, יציאות וידאו HDMI ו-DVI ותמיכה ב-RAID.

- השני הוא כמו שציינתי מקודם- Z68-Pro3-m של אסרוק שעולה לרוב סביב ה-600 שקלים. הלוח כולל את כל מה שהלוח הקודם הציע, והיות שיש לו צ'יפסט מתקדם יותר, הוא נותן לך תמיכה גם בקידוד מהיר יותר וגם באפשרות להפוך את כונן ה-SSD (אם תרכוש אחד) למעין זיכרון קאש מהיר ובכך להמהיר את מהירות המערכת.

כנס לכל אחד מהם ותראה את המאפיינים שלו- אם אתה רוצה לדעת עוד אתה יכול כמובן לשאול ו/או לחפש מידע נוסף ברשת ובפורום "מעבדים, לוחות-אם וזכרונות".

אם אתה שואל אותי מי הם משתלם יותר- הייתי אומר האינטל. כמו כן, אם אתה רוצה אפשר לבנות פה ביחד את שאר המפרט.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה. אבדוק את שני לוחות האם שהמלצת. על פניו אתה צודק. ואשמח כמובן לנצל את הנכונות שלך לבנות מפרט:

רק לתקן נקודה אחת: את המחשב אני רוצה (בשאיפה לפחות) עם תשתית למשהו כמו 4 שנים. זה לא נראה לי מופרך. ולכן ניסיתי לשים דגש על לוח אם ומארז סבירים+ ומעבד יותר חזק. האם בהנחה של מחשב ל- 4 שנים, ההבחנות שלך בין ה- I3 לבין ה- I5 וההמלצה על ה- I3 עדיין תקפות? המארז-אנטק פיוזן הינו מתוך המפרטים באתר, וכך גם יתר הרכיבים שלקחתי: המאוורר למעבד (שוריקן) וספק הכח (סיסוניק 430). האמת ששקט הינה נקודה קריטית אבל לא מצאתי מארז שיהיה גם שקט יותר וגם אסטטי ברמה סבירה (בכלל, הייתי שמח למארז יותר 'שמן' כדי שיקנה לי גמישות בשדרוגים בעתיד- כרטיס מסך וכו', אבל לא מצאתי במחירים סבירים). בנוסף, ההמלצה במפרטים הינה לשני הארד דיסקים. להבנתי, כדי שאחד ישמש להתקנת מערכת הפעלה וכו' והשני לאחסון. האם יש סיבה אחרת? נראה לי שלצרכי כעת- אלא אם תתקן אותי- מספיק לי הארד דיסק אחד, עם כמה פרטישנס. לכל היותר אוסיף בעתיד עוד הארד דיסק.

כרטיס מסך: מתוך מה שהבנתי מהפורומים, לא רלוונטי לשם הצגת תכני וידאו וע"כ בשלב זה איני רוכש. שוב, אם אני טועה במשהו, אשמח לדעת.

כנ"ל כרטיס טלויזיה: אין לי כוונה להקליט תכניות. איזה עוד שימוש יש לכרטיס טלויזיה?

ולבסוף: המחשב יחובר כמובן לטלויזיה 42 אינטש וכן לרשת. זה משפיע במשהו על הקונפיגורציה? זה מחייב התחשבות בנתון נוסף כלשהו?

פורסם

4 שנים זה לא מופרך בכלל, השאלה היא כיצד תתקדם עם שימושיך בהמשך.

כלומר, גם אם תשים כיום מעבד ATOM שחלש פי כמה וכמה מה-i3, הוא יספיק עבורך אבל בעתיד כשהתוכנות יהיו מעט כבדות יותר ו/או תבצע שדרוג למחשב- הוא כנראה יצור צוואר-בקבוק די משמעותי.

לכן, זה די שיקול שלך. ה-i3 נכון להיום למרות היותו כפול ליבה, מציג ביצועים מעולים למחירו ולא אמור להגביל אותך בשום דרך.

אם אתה חושב שתרצה למשוך את המחשב כמה שיותר קדימה ונגיד עוד שנתיים לבצע שדרוג כללי מבלי לגעת במעבד ולוח-האם, הגיוני שתקח את ה-i5-2500 אם אתה מוכן להשקיע עליו.

המפרטים המומלצים כוללים המלצה כללית והם אינם מותאמים אישית כמובן, לכן בתחתית כל מפרט רשמתי לפנות לפורום על מנת לקבל אחד עדיף.

כונן קשיח- החלטה שלך- אם אתה אומר שאחד יספיק לך, אין שום סיבה שתקח יותר. כרטיס גרפי נפרד אין צורך לקחת כי המובנה שבמעבד מסוגל להתמודד גם עם תכני HD לאחר התקנת קודקים מתאים בסיסיים.

ה42" יתחבר סטנדרטית ל-HDMI במחשב שלך ויש לך כבר כרטיס רשת מובנה בלוח. אם יש לך רשת אלחוטית בבית ואתה לא מחבר אותו ישירות לראוטר, אתה צריך להוסיף למחשב כרטיס רשת אלחוטי בתקן המתאים שלרוב עולה פחות ממאה שקלים.

מארזי HTPC (ולא HTCP :) ) שוכבים אינם עבים במיוחד. יש לך גם קופסאות אבל הם תופסות נפח די גדול ואיני ממליץ עליהן.

אם יש לך מקום, אתה גם יכול לשים מארז סטנדרטי איכותי שישתלב טוב בסביבה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים