עבור לתוכן

התחלת OC.

Featured Replies

פורסם

שלום לכם,

אתחיל עם סיפור קצר, קניתי את המחשב מSKYPC והם הביאו לי אותו עם OC של המעבד(מפרט למטה) ל3.2GHZ. כתוצאה מאי הבנה נעשה RESET לביוס וכל ההגדרות נאבדו. כעת משהתפנה לי קצת זמן(הריסט קרה לפני שנה ומשהו) ארצה להחזיר עטרה ליושנה.

מפרט:

Q9450

Thermalright Ultra-120 eXtreme פאסיבי שנוסף עליו מאוורר, המארז הוא אנטק P182 עם 3 מאוורים, כך שהקירור לא בעיה.

asus p5q deluxe

2*2GB mushkin 1000MHZ ועל הדרך אני אכניס כאן שאלה, ברור שהזכרון יכול לרוץ לאט יותר אבל השאלה היא האם הוא יכול לרוץ מהר מ1000? לא שאני מתכוון להריץ אותו כי אני רוצה להגיע לFSB 400MHZ ע"מ להגיעה ל3.2GHZ בתור התחלה(זה מה שהיה לי).

ועוד שאלונות אני מתאר לעצמי שכמו המעבד ככל שהתדר של הזכרון גבוהה יותר הוא רץ מהר יותר, האם זה כך?

קראתי את המדריך שיש בנעוצים(קצת ישן, אמנם), רציתי לדעת אם ישנם חידושים נוספים שאני צריך לבצע? כמו לדוגמה, ביטול אופציות בלוח כמו שהציעו במדריך.

בדיקת מאמץ אני אבצע עם OCCT במצב הרגיל.

ושתי שאלות אחרונות, האם אני יכול להקפיץ יש את התדר FSB ל 400MHZ היות וכך הוא עבד לפני שנה או שעדיף לעשות בשלבים?

והאם יש צורך בעוד משהו חוץ משינוי יחס הזכרונות ל1:1 והעלת הFSB? פשוט יש כל כך הרבה אופצייות בלוח וכולם נכון לעכשיו על AUTO.

תודה על העזרה!

פורסם

חיפוש בפורום יעניק לך עוד מידע לגבי פעולות וכו..

לפני הכל תבדוק טמפ' במאמץ ומנוחה..לאחר מכן תנעל את הזיכרון ותדר הPCI-E..

ואז תתחיל בOC..כאשר אל תקפוץ ל400 ישר..נכון זה אומר למה לא..אבל OC זה תהליך בשלבים..ככה תשיג את היציבות ותדע לפתור תקלות שצריך..

לגבי הזיכרון..OC יגביר את הביצועים..עקב הגברת קצב המידע..עד כמה זה משמעותי..אני בספק אם תרגיש..

מה גם שלהגיע רחוק עם OC לזיכרון זה משהו לא נפוץ..ולכן הניסיון לדעתי לא ממש שווה..במיוחד שיש לך זיכרון בתדר מספק..

פורסם
  • מחבר

למה הכוונה לנעול את הזכרון? את הPCI אני כמובן אנעל. ולמה התכוונת שהזכרון בתדר מספיק?

אני מתכנן להעלות את הFSB בלבד עד 400MHZ כדי להשיג את התוספת שאני רוצה, אם אני אשים 1:1 כמו שהמליצו במדריך זה אומר שהזכרונות ירוצו ב 800MHZ.

פורסם

להגדיר תזדר זיכרון שיאפשר לך לבצע OC..ואכן תגדיר 1:1 ותתחיל בOC.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים