עבור לתוכן

מחשב טושיבה מסך שלא נדלק לאחר עדכון BIOS שנתקע בהתקנה

Featured Replies

פורסם

לפני שרצים למעבדה, לדעתי יש סיכוי קלוש להציל את הנייד..

לפני מספר שנים יצא לי להתקל ב2 לוחות שונים(מסוקט 939, לא זוכר תדגם מדויק) שהעידכון נתקע לי ולבסוף זה הסתדר

בתור התחלה, אם הלפטופ נדלק, זה כבר סימן שיש עוד סיכוי קטנטן :hi:

ללפטופ יש כונן סידירום?

פורסם
  • מחבר

מדובר במיני לפטופ עם מסך 11.6 לא מגיע עם כונן סידי רום

פורסם

יש אפשרות אולי להוציא את הסוללה של הביוס או לבצע איזשהו ריסט חומרתי על גבי הלוח?

פורסם

בלוחות של נייחים יש מה שנקרא דואל ביוס,

שבתאוריה אמור להחזיר את המצב לקדמותו

אם הביוס הראשון מתחרבש.

למה בתיאוריה - כי אם העדכון משתבש,

אי אפשר להגיע למסך הPOST ולהפעיל

את המחשב מהביוס השני.

בנייד הספציפי הזה לא הצלחתיבכלל לראות

אם יש לו ביוס כפול או מה טיבו של הצ'יפ.

ולא, אין מה ואין איך לאפס.

:xyxthumbs:

פורסם

בחלק מהלוחות שאין להם DUAL ביוס, יש חלק מתוכנת הביוס עצמה שלא תמיד מתעדכן כדי להנצל מהמצב של פותח הת'ראד.

היה לי לוח מעפן של ECS בסוקט 939, ועידכנתי לו בטעות ביוס עם REV שגוי, העידכון נתקע לי ואחרי זה לא היתה שום תצוגה, רק מחשב שנדלק ורעש מאווררים :silly: :-[

למזלי שמתי לב לעובדה שאחרי הדלקה ראיתי את מנורת הסידירום נדלקת לשניה כאילו המחשב "מחפש" שם משהו - דבר שגרם לי לצרוב דיסק ביוס ע" הוראות יצרן, ואכן זה פתר לי את הבעיה(המחשב ביצעה קריאה מהCD עם דיסק הביוס איזה דקה, אחרי זה עשה שוב ריסט ופתאום התצוגה חזרה והלוח חזר לחיים :yelclap: )

לפטופים זעירים(נטבוקים) יודעים לעשות בוט היטב מUSB - אם זה דיסק און קי או כונן אופטי(סידי או צורב של מחשב רגיל שמחובר דרך מתאם יעודי מSATA/IDE לUSB) או כונן אופטי נייד ייעודי בUSB

אם ללפטופ אין CD, נסה ליצור דיסק ביוס מזיכרון נייד, או לחלופין, לצרוב CD ולחבר דרך סידירום שמחובר בUSB

לא יכול להבטיח שזה יעזור, אבל בהחלט יכול להציל לך את המצב בעלות כמעט אפסית :xyxthumbs:

פורסם

^^^^

הממ, יש מצב .

בהחלט שווה לנסות !

פורסם
  • מחבר

בחלק מהלוחות שאין להם DUAL ביוס, יש חלק מתוכנת הביוס עצמה שלא תמיד מתעדכן כדי להנצל מהמצב של פותח הת'ראד.

היה לי לוח מעפן של ECS בסוקט 939, ועידכנתי לו בטעות ביוס עם REV שגוי, העידכון נתקע לי ואחרי זה לא היתה שום תצוגה, רק מחשב שנדלק ורעש מאווררים :silly: :-[

למזלי שמתי לב לעובדה שאחרי הדלקה ראיתי את מנורת הסידירום נדלקת לשניה כאילו המחשב "מחפש" שם משהו - דבר שגרם לי לצרוב דיסק ביוס ע" הוראות יצרן, ואכן זה פתר לי את הבעיה(המחשב ביצעה קריאה מהCD עם דיסק הביוס איזה דקה, אחרי זה עשה שוב ריסט ופתאום התצוגה חזרה והלוח חזר לחיים :yelclap: )

לפטופים זעירים(נטבוקים) יודעים לעשות בוט היטב מUSB - אם זה דיסק און קי או כונן אופטי(סידי או צורב של מחשב רגיל שמחובר דרך מתאם יעודי מSATA/IDE לUSB) או כונן אופטי נייד ייעודי בUSB

אם ללפטופ אין CD, נסה ליצור דיסק ביוס מזיכרון נייד, או לחלופין, לצרוב CD ולחבר דרך סידירום שמחובר בUSB

לא יכול להבטיח שזה יעזור, אבל בהחלט יכול להציל לך את המצב בעלות כמעט אפסית :xyxthumbs:

נשמע בהחלט משהו שכדאי לנסות ,השאלה מאיפה אני צורב תוכנת ביוס שמתאימה למחשב שלי ?

האם ברגע שהזיכרון עם התוכנה נמצא במחשב כל מה שנותר זה להדליק את המחשב וזה יתקין זאת לבד למרות שהמסך לא דולק?

פורסם

^^^^

כבר שמחתי שזה הצליח :-\

כן, זה אמור לקרוא את הדיסק ללא התערבותך, כך שאין ממש

צורך בתצוגה ( הלוח יסתדר לבד :) ).

פורסם

אם יש לך גישה לכונן CD חיצוני בUSB, נסה קודם כל את הבדיקה הבאה:

-חבר ללפטופ את כונן הסידי בUSB, שים בו סתם דיסק(ריק או סתם משהו שזרוק בהישג יד :silly: )

-תדליק את הלפטופ.

-תשים לב אם מחשב מנסה לקרוא משהו מהסידי, ואחרי כמה שניות הסידי מפסיק לעבוד, בשלב הזה תלחץ שוב על ENTER ותראה אם הסידירום שוב מתחיל לחפש משהו בדיסק הסתמי שהכנסת בו.

במידה ויש קריאה(ואין שום תצוגה) - יש לך מזל ואכן יש טעם להמשיך לשלב 2.

אם לא, אז קשה לי להאמין שהשלב ה2 יעזור.

שלב 2:

ע"פ הלינק, הקובץ שמתאים הוא זה:

http://download.toshiba.com/st1lv200.exe

בתוך הקובץ, יש קובץ ISO שאותו אתה צורב כIMAGE לCD(במחשב אחר כמובן) ואחרי זה מחבר ללפטופ הבעייתי כונן CDROM בחיבור USB עם הדיסק שצרבת, תדליק אותו ותראה אם הוא מנסה לקרוא מהסידי(אם הוא מפסיק לאחר פרק זמן קצר יכול להיות שתצטרך ללחוץ על ENTER אן Y ואחרי זה ENTER כדי לאשר לו עידכון).

אם הכל ילך כמו שצריך, אתה תראה אותו קורא מהסידי פרק זמן מסויים כדקה +/-, עושה ריסטרט ונדלק מחדש כרגיל עם הביוס העדכני.

יכול להיות שהוא יסיים ולא יעשה ריסטרט לבד - בשלב הזה מציע לך לחכות לפחות כ5 דקות לפני שאתה עושה לו ריסטרט ייזום

ושיהיה בהצלחה ומחכה לשמוע חדשות טובות :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על העזרה,המחשב כרגע עדיין במעבדה של מפעיל,מבטיח לנסות ולעדכן בהתאם במידה וזה מצליח .

• 7 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

העידכון הינו מסובך. יש תוכנה לעידכון ביוס שכושל. בכול מחשב יש ביוס ביסיסי מאוד (ללא תצורה וללא תמיכה בכול התקני USB) . בתאוריה זה אפשרי אך דורש ידע. אם עלות המחשב פחות מ1000 שקל לא שווה להיתעסק עם זה.

פורסם
  • מחבר

אומנם עבר מאז המון זמן , אבל לסיכום הדברים שום דבר לא ממש עזר .הטיפול של "מפעיל" היה מתחת לכל ביקורת וכל נסיון לקבל מהם שירות בהתאם לתנאי אחריות טושיבה נתקל בסירוב, אבל את ה-250 ש"ח עבור הבדיקה אם טרחו לקחת. בעקבות כך אני לא קונה יותר טושיבה ולא מתקרב לכל מוצר עם תמיכה של "מפעיל".

הישועה באה דווקא מטושיבה בארה"ב, שבשיחת טלפון איתם נאותו לשלוח לי קופסה עם "פדקס" לכתובת של הדוד בארה"ב כשאת המחשב שלחתי עם חבר שטס לשם.

יאמר לזכות טושיבה ארה"ב שהמחשב נשלח אליהם לתיקון ולהחלפת לוח אם ולאחר כשבוע נשלח שוב ע"י "פדקס" לדוד שלי, וזאת בלי למצוא את עצמי עובר חקירות שב"כ בדומה ל"למפעיל" וללא שום תשלום מצידי עבור התיקון והמשלוח.

הלוואי וגם בישראל היינו זוכים לשירות ותמיכה כזו

תודה לכולם פה על הנסיון והעזרה.

נועם

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים