עבור לתוכן

מחשב טושיבה מסך שלא נדלק לאחר עדכון BIOS שנתקע בהתקנה

Featured Replies

פורסם

יש ברשותי מחשב נייד של טושיבה t115d-s1120 שנרכש בארה"ב לפני כשנה,לאחרונה בעקבות המלצת יצרן במחשב התקנתי גרסת BIOS הבעיה שבמהלך ההתקנה המחשב קפא ונתקע מה שלא השאיר לי ברירה להוציא את הסוללה כדי לכבותו.

עכשיו שאני מנסה להדליק אותו מחדש הנורות והמאוור עובדים אבל המסך לא נדלק ונשאר שחור ,מה ניתן לעשות בעניין ? מה יכולה להיות העלות של תיקון כזה ? והאם עדיף לפנות ל"מפעיל" נציגת טושיבה ולתקן זאת שם או לפנות לכל מעבדה אחרת ?

אני מצרף פה צילום מסך של המצב שבו נתקע המחשב .

תודה

[attachment deleted by admin]

פורסם

שום מעבדה בישראל לא מיומנת כמו זו של מפעיל שמקבלת הכשרות קבועות ומסודרות מהיצרן. רק לגשת למפעיל.

פורסם
  • מחבר

שלום לכולם,

טוב אז אני כרגע בבעיה,לקחתי את המחשב למעבדה של מפעיל בפתח תקווה .

ולדברי הטכנאי הוא לא הצליח להביא את המחשב למצב שהמסך ידלק,וטוען כי צריך להחליף לוח אם שהעלות שלו כפולה מכל המחשב ביחד.

לדבריו הם עובדים בהתאם לנהלים של טושיבה ולא מתעסקים בלנסות ולהחליף צ'יפים של ביוס,מה שאומר שאני נשאר עם מחשב שלא עובד.

צריך את עזרתכם מה לעשות בעניין ?האם במעבדות רגילות יכולים למצוא לי פיתרון זול לבעיה או שלוותר על הניסיון ולמצוא את עצמי משלם על בדיקה נוספת ?

תודה

פורסם

גם לי היתה את אותה תקלה,למזלי עדיין היתה לי אחריות בעיקרון לפי מה שידוע לי אין הרבה מה לעשות חוץ מלהחליף לוח

פורסם

שלום לך

המממ. באסה.

טוב, אחרי שהלכת לפי החוקים, אין לך ברירה אלא ללכת

למעבדות השונות שלא עובדות לפי הנהלים / התקנות.

השאלה היא אם בפועל תימצא אחת כזו מבלי להיכנס להוצאות

שבאמת יוציאו את כל הכדאיות מהעניין.

אני בספק. כולם יגידו להחליף לוח, לא נראה לי מישהו מתעסק

ברמה של צ'יפים.

:xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

תודה מסתבר שדיי נדפקתי מההמלצה הזו של טושיבה לעדכן משהו כל כך קריטי למחשב,בחיפוש בגוגל מצאתי תשובה למצב דומה :

. Is it an expensive fix for this kind of problem no like I said the bios chip can usually be easily replaced by a repair technician have that replaced and the motherboard should function normally again. WIthout it, it will not respond i'm sorry.

אני מתגורר בתל אביב אשמח אם תוכלו להמליץ לאלו מעבדות לפנות ?האם ישנם מקומות שלא גובים תשלום עבור בדיקה במידה והמכשיר לא תוקן ?

http://www.justanswer.com/computer/4ok0c-satellite-t115d-s1120-s-n-z9053510w-i-attempted.html

פורסם

... שנרכש בארה"ב לפני כשנה,לאחרונה בעקבות המלצת יצרן במחשב התקנתי גרסת BIOS...

שלום,

שתי נקודות עולות מהפוסט שלך שכדאי ליתן עליהם את תשומת הלב:

1. המחשב נקנה לפני כשנה מארה"ב - האם המחשב עדיין באחריות? האם האחריות בינ"ל? האם האחריות הבינ"ל מכסה עניין זה (לגבי האחרון אני די משוכנע שכן).

2. תסביר בבקשה מה זה בדיוק "המלצת יצרן במחשב" - מי נתן לך את ההמלצה ובעקבות מה (אני לא מבצע עדכון ביוס אם אין לי סיבה ממש טובה לבצע זאת - כמו לדוגמא משהו מאוד בסיסי במערכת אינו עובד או אינו מזוהה) - ואם ההמלצה ניתנה על ידי מישהו מוסמך של טושיבה אזי אתה יכול לבוא אליו בטענות כי המלצתו היא זו שהביאה אותך לכדי השוקת השבורה שאתה נמצא בא.

נקודה נוספת - כתמיד - אם אינך "מרוצה" מהתשובה שנתן לך הנציג בארץ אתה יכול לפנות ישירות לחברה ולשטוח בפניה את הטענות. חברה בקליבר של טושיבה (והיא בהחלט חברה מכובדת עד מאוד - שיש לה מחשבים מעולים) תתן לך מענה ותתיחס (בכל אופן בצורה עניינית עד מאוד) אל טענותיך.

בהצלחה,

גבריאל

פורסם

^^^^

תקן אותי אם אני טועה, אבל אף אחד / אף חברה לא נושאת באחריות לגבי תקלה של עדכון ביוס.

זה אמנם באותיות קטנות, אבל עדיין.

פורסם

לי יצא להחליף מול דל\לנובו בלי להניד עפעף.

כמו כן היה לי פעם גם לוח של TYAN שהוחלף ממש בלי שום בעיות מול החברה בחול.

הכל תלוי ברצון.

פורסם

^^^^

ובמזל :cool2:

בכל מקרה - טוב לדעת.

אם כי על כל מקרה שכן , יש עשרה של לא.

פורסם
  • מחבר

המחשב נרכש בארה"ב בקיץ שעבר,לטענת "מפעיל" האחריות מותנית בהוכחת קניה ,מכיוון שאין באפשרותי להביא חשבונית קניה אז למעשה אין לי אחריות על המחשב .

העדכון בוצע בהמלצת תוכנה שמותקנת ע"י המחשב ונקראת toshiba service התוכנה הזו מעת לעת גם פותחת חלון שממליץ על עדכונים חדשים,מכיוון שהמחשב היה איטי באופן חריג חשבתי לעצמי שזה יהיה נכון להשמע להוראה לעדכן גרסת ביוס (בדומה לכל עדכון שממולץ למערכת ההפעלה ע"י מייקרוספוט) לא חשבתי לרגע שדבר כזה שהומלץ ע"י טושיבה יגרום לי לנזק למחשב ולכן גם התקנתי.

התחושה שאני קיבלתי מהטכנאי של מפעיל שהפנה אליי אצבע מאשימה שזאת אשמתי ובכל עדכון עליי ליצור קשר טלפוני כדי לשאול אותם אם זה נכון לעשות ,מבדיקה שלו גם עלות הזמנת לוח אם חדש היא 3100 ש"ח כאני אציין שהמחשב עצמו עלה 400 דולר שהם כ-1400 ש"ח .כמו כן הוא דאג לציין כי המחשב לא באחריות ללא חשבונית ואני מוזמן לפנות לשירות לקוחות,שנכון לרגע זה לאחר השארת הודעות לא חזרו אליי. הוא הגדיל לעשות והציע לי לנסות טריידאין ,כשהבעתי תמיהה מי ירצה לעשות טריידאין על מחשב שלא עובד כבר לא היתה לו תשובה .

התחושה הכללית שחברת "מפעיל" לא רוצה לקחת אחריות ולגלג את האשמה עליי וכל שכן אם המחשב לא נקנה דרכם.

חשבתי לפנות לטושיבה עצמה אבל לא ממש הצלחתי למצוא את הכתובת הנכונה,יש להם מספר מרכזים שברובם מפנים אותך למספר טלפון.

המצב כרגע הוא שאני דיי נופל בין הכסאות מה לעשות,כבר עברה בי המחשבה לעלות זאת לאיבאיי כמחשב לחלקים.

פורסם

ואין לך שום אפשרות לקבל את ההוכחת קניה מהחנות בה רכשת?

פורסם

טוב, זה נוטה יותר לכיוון פורום הצרכנות.

כי מבחינת ההיבט הטכני אין הרבה מה להרחיב,

לצערי.

פורסם
  • מחבר

אני לא ממש מחפש פה את ההיבט הצרכני,או להתעסק באחריות טושיבה ישראל

פניתי לאנשים כאן בשל בעיה שנוצרה ,לחלקכם היה חשוב שאציין את הסיפור מהנקודה שלי וזה מה שעשיתי .

אבל בראש ובראשונה הסיבה להיותי כותב פה זה כי אני מחפש תשובה או פיתרון מבעלי נסיון או כאלו שחיים את עולם המחשבים ביום יום ויכולים לתרום מהידע שלהם כדי לעזור עם הבעיה.

לזרוק מחשב של 400 דולר ולהרים ידיים זה הפיתרון הקל יותר.

פורסם

^^^^

אם לא שמתה לב, ההערה על צרכנות לא נכתבה אחרי תגובה שלך,

וגם לא הובא ציטוט שלך - ז.א. זה לא כוון אליך :nixweiss: .

לפחות אני לא אמרתי לזרוק מחשב או להרים ידיים. :nixweiss: .

בסה"כ הבאתי ספק אם אפשר למצוא מעבדה שתסכים

להתעסק עם רכיבים בלוח אם .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים