עבור לתוכן

צריך עזרה בקשר לצבא/קב״ן

Featured Replies

פורסם

ברור שלא יכולים לדרוש ממך. הכוונה היא שאם אתה מחפש עבודה למשל בחברה ממשלתית או בגוף בטחוני אתה חייב לחתום על-מנת להיות מועמד. כמו שאמרתי קודם, אם אתה מוותר על זה מראש אז אין שום בעיה, אתה לא חייב לחתום על כלום ואתה לא חייב לעבוד במקומות האלה.

דרך אגב, בגופים בטחוניים ממשלתיים שעוברים בהם סיווג בטחוני ויתור סודיות כולל בהחלט גם את התיק הצבאי. למשל אם מסיבה כלשהי אתה מבקש אי פעם בעתיד להוציא רשיון לנשק, כל מה שעברת בצבא מבחינה רפואית מגיע ישירות למשרד הפנים ואי אפשר להסתיר שום דבר.

• תגובות 40
  • צפיות 9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני חשדתי בתסמונת תשישות כרונית- הסימפטומים נראים מתאימים, אני מזדהה עם מה שאנשים בעלי המחלה מתארים והם גם איתי.

אין לי הרבה עצות שימושיות בנושא\ או מה לומר בכלליות למעט דבר אחד-

אבחון עצמי זה דבר מסוכן מאוד. לבני האדם יש תכונות מאוד בולטות של הזדהות. נערך מחקר ובו הציגו לאנשים היגדים שונים (על אופי) והם היו צריכים לומר האם הם מרגישים שזה תואם לאופים. התוצאה היא שאין ספור פעמים הנסיינים אמרו שהם מזדהים עם היגידי אוםי שכלל לא קשורים אליהם. כך גם עם כל מיני מחלות/הפרעות. נורא נפוץ לקרוא בויקיפדיה את הסימפטומים של משהו ואז לומר- "יש לי, יש לי, יש לי תסמונת X!". אך דבר זה לא נכון. יש סיבה שיש אנשי מקצוע שקובעים את הדברים הללו, אנשים עם השכלה מתאימה, ניסיון וידע.

להרבה מחלות/תופעות יש סימפטומים דומים.

ייתכן שיש מכלול שלם של בעיות שיוצרות בעיה אחת גדולה.

אתה לא יכול לדעת את מהימנות המידע שמצאת ואת ההקשרים בהם מופיעים הסימפטומים.

עוד דבר-

אם החלטת שיש לך משהו, באופן תת-מודעי אתה תתחיל להתנהג כאילו יש לך אותו (ברמה כזו או אחרת) וזה רק יחזק את האמונה שיש לך.

בקיצור, תימנע מאבחון עצמי. אם אתה חושד במשהו, פנה לאיש מקצוע לאישוש או הפרחת הטענה.

חוץ מזה-

בהצלחה וכל טוב,

שי.

פורסם

בשניה שדלפו סודות רפואיים שלך מהצבא לגוף חיצוני אתה יכול לתבוע את הצבא על הפרת סודיות רפואית ועל המון כסף

צודק במאה אחוז.

אבל אתה כמרואין לעבודה אפילו לא מודע לזה.

אתה בא לראיון, המנכל מתקשר לחברים שלו במקומות הגבוהים ושואל מי אתה ולמה אתה, בסופו של יום, אתה לא מקבל את העבודה ואתה לא באמת יודע למה.

אני מניח שהתופעה הזאת מאוד מאוד זניחה. אבל היא קיימת.

מה גם שיש את החברה הזאת שמופיעה עכשיו בחדשות, שהם מצהירים שהם לוקחים רק בוגרי סיירות.

אני חושב שאם יש אפשרות שהיא לא דרך קבן, אז כדאי מאוד למשוך לכיוון הזה.

אני מציע את השימוש בקבן רק ל last resort.

אתה חסר נימוס בסיסי שזה לא שווה תגובה.

מעולה. עדיף לשמור את הדיון הזה ענייני. את מה שאתה אמרת אפשר להפריך עם חוקי פיזיקת תנע של כיתה י'.

פורסם

shay1098,

:hizuk:

פורסם

במחשבה שנייה, יש לי מה להוסיף בנושא :P.

קודם כל, נתקלתי בדיון הבא:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=429892.msg3694862

[באופן משעשע למדי דרך החתימה של genia פה, תגובה מעל]

אני כבר אקשר אליו את דברי.

QQQ,

אתה כרגע מרגיש רע. רע מאוד. אתה גם מתנהג בהתאם.

אני מציע לך להסתכל על הדברים קצת אחרת. בצורה פחות רעה. אתה התקבעת בדיכאונך, מבחינת תפיסת העולם. אני מציע לך להסתכל על הדברים קצת אחרת, מזווית שונה, פחות רעה. אני מתכוון שתחילה, בצורה מלאכותית מדי פעם תסתכל על הדברים קצת אחרת. תמצא תתמקד בנקודות אור קטנות, שוב באופן מלאכותי. תחייך פעם ביום (בצורה מלאכותית). אט אט המלאכותיות תפנה את מקומה לאמיתיות. אנ יודע שזה קשה, קל להגיד קשה לעשות אבל תנסה. פעם ב.. לעשות סוויצ' בחשיבה, לשכוח לרגע שרע ולהסתכל על הדברים אחרת. פעם ביום. פעם בשבוע. בצורה מלאכותית.

נערכו מחקרים שהראה כי הצגת רגשות מזוייפים (כמו לדוג' לחייך בצורה מלאכותית) משפיעה על הרגש האמיתי = אם תחייך בלי להיות שמח אתה תרגיש יותר שמח.

אם תנסה להתנער מהתפיסה הרעה ולהסתכל על דברים אחרת, יהיה יותר טוב. קח את עצמך, ופעם ביום "צא" מהתפיסה הרגילה, הרעה. "משה הרביץ לי בביה"ס. לא נורא, אני לא אחשוב על זה, אני אחשוב על כמה השניצל של אמא היה טעים". דוג' בנאלית ומטומטמת, אבל אולי היא קצת תעזור לך להבין את הממבו ג'מבו שאני כותב פה. או- "משה הרביץ לי, אבל לא כואב כבר". או לא יודע. פשוט תנסה להסתכל מזווית אחרת, מכיוון אחר.

תמצא לעצמך משהו שגורם לך להרגיש טוב יותר, שיר שאתה אוהב, קומיקס, קרמבו או סדרה שאתה אוהב. סרטון ביוטיוב, חטיף שוקולד. פעם ב.. תעשה את הדבר הזה ותתנתק מכל השאר.

מקווה שהצלחת להבין משהו..

שי.

פורסם
  • מחבר

כמה שהעולם יפה. :)

בסוף הכל הסתדר. החובשת הגיעה היום (שני) ועוד לפני שהיא הגיעה ונקלטה הרופא (שהוא גם המפקד שלי) אמר לי שאני עושה טופס טיולים. עכשיו באופן רשמי אני לא בגדוד. עכשיו נשאר לי ללכת למז"י, אח"כ אט"ל ואז בה"ד 10.

מה שהיה אירוני זה שהקב"נית עברה במוצב שלנו יום לפני שהחובשת הגיעה. עוד לפני שידעתי שאני יוצא בוודאות החלטתי לא לראות את הקב"נית.

אגב, האחרון שיצא להדרכה מהגדוד שלי היה ממחזור נוב 6. כן, יש לי מזל ;D

פורסם

טוב אתה. שמח לשמוע שהכל הסתדר.

:xyxthumbs:

פורסם

יש לך מזל.

רק כדאי שתבוא מוכן ושתדאג לא להיכנס לדיכאון גם שם

פורסם

קודם כל אתה סובל מדיכאון ובגלל זה יש לך כאבי ראש וכל מני תופעות כאלה ...

מנסיון שלי אם אתה לא יודע לשחק או עומד על שלך אתה בבעיה אצל הקבן הוא מקסימום יתן לך אקמול.

אבל אם תבוא אליו ותשחק קצת ותמציא דברים יותר גרועים ותראה לו שאתה באמת לא מוכן להישאר שם ותפעיל קצת את ההורים יהיה בסדר גמור

מקסימום לא יעבוד בחופשה שיש לך אתה הולך לפסיכאטר אזרחי לא דרך קופת חולים מישהו פרטי משלם 500 שקל ואם תרצה אתה גם תגיע לחיל האויר להיות טייס עם תעודות!

פורסם

ואם תרצה אתה גם תגיע לחיל האויר להיות טייס עם תעודות!

:kopfpatsch: :kopfpatsch: :kopfpatsch: :kopfpatsch:

פורסם

קודם כל אתה סובל מדיכאון ובגלל זה יש לך כאבי ראש וכל מני תופעות כאלה ...

מנסיון שלי אם אתה לא יודע לשחק או עומד על שלך אתה בבעיה אצל הקבן הוא מקסימום יתן לך אקמול.

אבל אם תבוא אליו ותשחק קצת ותמציא דברים יותר גרועים ותראה לו שאתה באמת לא מוכן להישאר שם ותפעיל קצת את ההורים יהיה בסדר גמור

מקסימום לא יעבוד בחופשה שיש לך אתה הולך לפסיכאטר אזרחי לא דרך קופת חולים מישהו פרטי משלם 500 שקל ואם תרצה אתה גם תגיע לחיל האויר להיות טייס עם תעודות!

איפה המציאות ואיפה אתה. הדיון נגמר, הבחור כבר יצא והגיע למקום שהוא רוצה,

ואתה חולם על אנשים שהולכים לקבן ואחרי זה מטיסים מטוס קרב...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים