עבור לתוכן

צריך עזרה בקשר לצבא/קב״ן

Featured Replies

פורסם

אני חייב לציין שאני לא מבין למה השואל חושב שיש רק אפשרות של קב"ן וגמרנו.

ניסית להוריד פרופיל? או לפחות סעיפי ליקוי או הקלות/פטורים קבועים? כי זה בכלל לא קשה ואם ביחידה יראו שיש לך מגבלות הם יכולים לשחרר אותך.

ניסית לעבור פסילת מקצוע? כי יטחנו אותך במילואים עוד יותר מהסדיר.

ניסית להגיש שינוי שיבוץ או לקבל קל"ב דרך ת"ש?

יש לא מעט אנשים שיוצאים מהיחידה ע"י ר"מ 2 כי לאחר מכן אתה מגיע לשיבוץ מחדש בבקו"ם.

• תגובות 40
  • צפיות 9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני קורא את התגובות פה ואני בשוק.

אנשים לא יודעים בכלל מה קורה בצבא של היום.

אני השתחררתי על אי התאמה לאחר שהרבצתי לרב סרן ואין יום שאני לא מתחרט שזה לא היה על נפשי.

עברתי 10 יחידות בשנה וחצי מכיוון שנפלתי בין הכסאות ובסוף מרוב דיכאון ותסכול והמחשבה שקב''ן זה ליצורים התפוצצתי על הסמג''ד שלי שהיה יורד עליי כל יום.

לך לקב''ן , ספר לו מה עובר עליך ותסביר שאתה חושב לפגוע בעצמך לא כדי למות אלא כדי לעוף משם.

משם הקב''ן יחליט- האופציות שלו נעות מהעברה שלך לפסיכי עד להמלצה שתעבור בסיס (המלצה של קב''ן זה דבר מאוד חזק כי אם קב''ן המליץ ולא קיימו את ההמלצה יערפו את הראשים של המפקדים שלך אם תעשה משהו).

אני אשבור סטיגמה - מי שלא רוצה להשתחרר לא משתחרר מקב''ן (במקרה הכי גרוע אל תסכים לחתום בוועדה הרפואית על פרופיל 21)

לפי המצב שלך אני מאמין שתקבל פרופיל 64\45 נפשי עם המלצה ללינת בית ותמשיך את השירות שלך קרוב לבית בתור חובש מרפאה בבסיס קרוב.

נ.ב

ברוס לי , לכל אדם יש סף וחוסן נפשי אחר. זה שעברת הרבה חרא ולא הגעת לסף לא אומר שמישהו אחר שאוכל פחות חרא ממך לא הגיע לשלו.

פורסם

^^ אני חושב שהשואל חושש מכל טיפול אצל קב"ן ומכל סוג של "כתם" נפשי (כולל המלצות או אפילו שיחה איתו). אני גם לא חושב שמי ששואל פה יש אומץ לריב עם המפקדים. זה ברור שאם אתה נפקד או חם מזג היחידה תיפטר ממך בלי ועדות רפואיות ובלי נפשי, אבל לא נראה לי שמי ששואל בפורום מחשבים מסוגל לזה.

פורסם

נ.ב

ברוס לי , לכל אדם יש סף וחוסן נפשי אחר. זה שעברת הרבה חרא ולא הגעת לסף לא אומר שמישהו אחר שאוכל פחות חרא ממך לא הגיע לשלו.

אז מותר להגיד כאן חרא?

פורסם

קב''ן זה לא כתם .

כל עוד סיימת 3 שנים לשום מקום עבודה בארץ (לא כולל משרדי ממשלה שעוסקים בביטחון אבל כן כולל את משרד התמ''ת למשל) לא אכפת מה היה הפרופיל שלך ומה הסיבה לו. חוץ מזה שאסור להם גם לשאול.

השאלה שאתה צריך לשאול את עצמך זה האם אתה יכול להחזיק ככה בלי נזק נפשי לטווח ארוך , כי כחייל לשעבר שמכיר את הנושא לעומק אני יודע על הרבה אנשים ששרדו בשיניים ויצאו מהצבא דפוקים ועכשיו צריכים שנים של טיפולים פסיכולוגים.

עוד נקודה היא הסימפטומים שאתה חווה. אני אסביר, יש סיכוי לא קטן שאם תחזיק בכח תחת הלחץ שאתה נתון בו הסימפטומים האלה יהפכו לכרוניים ולא תיפטר מהם כל החיים (אני מכיר מישהי שפיתחה בגלל הלחץ בצבא תיסמונת טורט שתלווה אותה לכל החיים) ולכן אני חושב שברגע שהגוף מתחיל להגיב ללחץ הנפשי הגיע הזמן לעשות מעשה. ואני מבטיח לך שהבעיות שתתקל בהן במידה ותלך לקב''ן הן מיניאטוריות לעומת הבעיות שיש סיכוי לא רע שתקבל אם תמשיך להיות תחת כזה לחץ.

ברוס לי , אני מאמין שמותר להגיד חרא.

פורסם

לא אמרתי שזה תמיד יקרה, הקליע יכול להכנס ולצאת, אבל אל תגיד שטויות על משהו שקרה עובדתית. אני בספק אם ראית מספיק זוועות בחיים שלך כדי לשלול את זה בכזו נחרצות. תאמין לי שאם לא הייתי רואה את זה במו עיני לא הייתי כותב על זה כאן.

אני לא אגיד שטויות על משהו שקרה.

אני אומר שמה שאמרת זה שטויות.

גם אם הקליע פוגע בעצם (כידוע גורם הרבה יותר נזק) אז העצם עלולה להשבר באמצע. שם זה נגמר.

אני לא יודע בכמה מלחמות ומבצעים בעזה אתה היית, אבל אני הייתי במספיק פעילויות באיזורים השמחים.

פורסם

מה זה השטויות האלו של עובד סוציולוגי שלא עוזר

יש מספיק קבנים שהם פסיכולוגים ופסיכיאטרים ויש להם מספיק אפשרויות טיפול-מקהס עד לפרופיל נפשי-זמני או קבוע

או אפשרות לתת לך כדורי הרגעה למיניהם. או להפגש איתך על בסיס קבוע.

האפשרויות הן רבות ואתה סתם מפחד משמועות על "כתם"..שטויות במיץ

פורסם

מעט מאוד קב"נים רשומים בפנקס הפסיכולוגים של משרד הבריאות (כלומר, עברו בהצלחה תואר שני בהסמכה קלינית) ורוב הקב"נים הם עובדים סוציאליים שעברו הכשרה בפסיכותרפיה. בנוסף לכך, רק פסיכיאטר מוסמך לרשום תרופות כך שרוב הקב"נים לא יכולים לתת תרופות ויש צורך להיעזר בגורם נוסף. עם זאת, עדיין עדיף לפותח הדיון להיעזר בקב"ן שהוא עובד סוציאלי מאשר לוותר על טיפול ולהידרדר למצב נפשי קשה, אשר עלול להיות כמעט בלתי הפיך.

פורסם

לגבי קב"ן הבהרה קלה, סעייף נפשי של מקב"ן יפגע בסיכויים שלך לתפקידים רגישים מה זה תפקיד רגיש כל מקום שאתה חותם על ויתור סודיות רפואית (שב"כ/מוסד/חברות שעובדות עם מערכת הביטחון) ולכן אם זה לא התחום שלך אתה יכול ללכת לדבר איתו, היה לי המון חיילים בדרך שהמלצתי להם לדבר עם קב"ן זה כמו פסיכולוג (זה שהוא יכול להיות עו"ס בהכשרה שלו זה לא משנה) הוא יוכל לתת לך כלים להתמודדות שאולי לא חשבת אליהם או שלא פירטת אותם פה.

שטויות.

כל סעיף רפואי (כולל נפשי) שמקבלים בצבא נשאר בצבא. שום דבר שנוגע לקב"ן לא עובר מהתיק הצבאי לתיק האזרחי, אלא במקרה של אשפוז פסיכיאטרי או לקיחת תרופות פסיכיאטריות (לאחר פגישה עם פסיכיאטר בנוסף לקב"ן).

פורסם

שום דבר לא עובר

כולל לקיחת תרופות.

פורסם

אני לא כל כך בטוח ששום דבר לא עובר.

זה אולי נכון ברוב המקרים,

אבל תמיד יש את המנכל שמכיר קצין גבוה בצבא שמנדב לו מידע.

אולי זה לא עובר בצורה חוקית, אבל אני מניח שלפעמים זה עובר.

אבל זה לא כל כך העניין.

שמע, אם יש דרך טובה יותר אז תלחם עד שתגיע אליה...

אם אתה נואש ואתה כבר מרגיש שאתה לא יכול להשאר שם עוד יום אחד אז תלך לקבן.

פשוט תשאיר את זה כמנוס אחרון.

פורסם

בשניה שדלפו סודות רפואיים שלך מהצבא לגוף חיצוני אתה יכול לתבוע את הצבא על הפרת סודיות רפואית ועל המון כסף

פורסם

אני לא אגיד שטויות על משהו שקרה.

אני אומר שמה שאמרת זה שטויות.

אתה חסר נימוס בסיסי שזה לא שווה תגובה.

שום דבר לא עובר

כולל לקיחת תרופות.

נכון מאוד, אבל יש מקומות שכדי להגיע אליהם חייבים לחתום על ויתור סודיות רפואית ואז הכל עובר. הכל שאלה של האם אתה מוכן מראש לוותר על כל האפשרויות האלה. אם כן אז אין שום בעיה, אף אחד לא ידע מכלום ואם ידעו ממשהו אז באמת יש קייס רציני לתביעה.

מעט מאוד קב"נים רשומים בפנקס הפסיכולוגים של משרד הבריאות (כלומר, עברו בהצלחה תואר שני בהסמכה קלינית) ורוב הקב"נים הם עובדים סוציאליים שעברו הכשרה בפסיכותרפיה. בנוסף לכך, רק פסיכיאטר מוסמך לרשום תרופות כך שרוב הקב"נים לא יכולים לתת תרופות ויש צורך להיעזר בגורם נוסף. עם זאת, עדיין עדיף לפותח הדיון להיעזר בקב"ן שהוא עובד סוציאלי מאשר לוותר על טיפול ולהידרדר למצב נפשי קשה, אשר עלול להיות כמעט בלתי הפיך.

מחזק ומוסיף המלצה שגם מי שהחליט ללכת לקב"ן, אם הבעיה חמורה עדיף במקביל לפנות לאיש מקצוע מחוץ לצבא, שיש לו בד"כ הרבה יותר נסיון וכלים טיפוליים. קב"נים עם כל הרצון והכוונות הטובות הם בד"כ חברה צעירים יחסית שגם אם יש להם הכשרה טובה, לעתים רחוקות יש להם נסיון רב.

פורסם

נכון מאוד, אבל יש מקומות שכדי להגיע אליהם חייבים לחתום על ויתור סודיות רפואית ואז הכל עובר.

ויתור סודיות נוגע רק לתיק הרפואי האזרחי (קופת חולים), שלא קשור בשום אופן לתיק הרפואי הצבאי.

פורסם

אסור לאף גוף שהוא לא ממשלתי לדרוש ממך לחתום על ויתור סודיות רפואית צבאית.

וגם אם תחתום הצבא לא יספק את הפרטים...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים