עבור לתוכן

לוח אם שתומך ב16 גיגה SATA3 USB3

Featured Replies

פורסם

אז ככה אני מעוניין בלוח אם יחסית זול אבל שיתמוך בדברים הבאים:

16 GB או יותר

SATA 3 וב USB 3

כרטיס רשת מובנה וכרטיס קול מובנה.

ושאין לו כרטיס מסך מובנה.

מצאתי את הלוח אם הזה GA-PA65-UD3-B3

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3795#sp

הוא תומך בכל הדברים הללו ונראה לי שהוא יחסית זול (הוא עולה 420 ואני מחפש משהו בין 350-550)

השאלה אם יש משהו שעונה לדרישות שלי ויותר טוב? או שיש בעיה כולשהי איתו?

פורסם

ערוך בבקשה את כותרת הדיון לכותרת עניינית על-פי חוקי הפורום.

כדי להפוך את הכותרת לעניינית תתמצת בה את הדרישות שלך מהלוח.

פורסם

שבב רשת ושמע יש לך בכל הלוחות.

מהם השימושים במערכת? (אני שואל בעיקר בגלל שהזכרת 16GB של זכרון).

בפלטפורמת SB אין שבב גרפי מובנה בלוח. הליבה הגרפית מובנית במעבד וחלק מערכות השבבים והלוחות פשוט מאפשרים להשתמש בה. לדעתי זה שיש לך תמיכה בה זה יתרון ולא חסרון. קודם כל אם אתה לא צריך כרטיס גרפי אז למה לא להשתמש בה. שנית, גם אם אתה כן צריך כרטיס גרפי ייעודי, לא מזיק שיש לך גיבוי. במקרה שהכרטיס הגרפי מתקלקל אתה לא נשאר עם מערכת מושבתת.

אם הלוח הזה עונה על כל הצרכים שלך אז הוא מתאים לך כמובן. אני הייתי ממליץ לך לבדוק גם את ה-BLKDH67BL-B3 של Intel שגם הוא משתלם מאוד.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה רבה על התשובה המהירה הלוח של אינטל עונה על הדרישות שלי וגם המחיר שלו מצוין

לגבי השבב הגראפי אתה צודק לגבי זה שתמיד טוב שיש גיבוי אבל למה לשלם על זה יותר כסף אם אני לא צריך את זה?

בנוסך זה מגדיל את הלוח ללא צורך(לא יותר מידי משמעותי אבל עדיין).

פורסם

1. זה לא מגדיל את הלוח. בעבר זה היה עוד שבב בגשר הצפוני, בפלטפורמת SB כאמור, הליבה הגרפית בכלל מובנית במעבד ורק יציאות הוידאו נמצאות בלוח.

אתה גם בדרך כלל לא משלם על זה יותר. בטח לא בפלטפורמת SB, שם הליבה הגרפית מגיעה מובנית במעבד אם אתה מעוניין בה או לא.

לדעתי, חבל לא להשאיר לך את האפשרות להשתמש בה. מלבד זה שיהיה לך גיבוי במקרה של תקלה, זה גם יאפשר לך להסב בעתיד את המערכת לשימושים שלא מחייבים שימוש בכרטיס גרפי ייעודי (שזה למעשה כל שימוש מלבד משחקים חדשים ברזולוציה גבוהה ויישומים אחרים שהם מאוד ממוקדים ולרוב לא רלוונטיים למשתמש ביתי) כגון HTPC. כך תוכל לחסוך גם בצריכת האנרגיה ופליטת החום.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על ההסבר תמיד טוב ללמוד דברים חדשים

יש לי עוד שאלה קטנה ואחרונה

בפירוט על הלוח של gigabyte כתובה "האזהרה" הבאה:

Because of Intel chipset limitation, please use single-side memory module if four memory modules are to be installed.

לא ממש הבנתי מה הבעיה אשמח אם תוכל להסביר לי בבקשה.

פורסם

זאת תמיכה של בקר הזכרון בתצורת זכרונות. זכרונות קיימים בעקרון בשתי צורות Single Sided ו-Double Sided. בניגוד לשם לא תמיד ניתן לזהות באיזה זכרון מדובר רק באמצעות מבט על מיקום השבבים על המודול. בעקרון מדובר בשבבים "דחוסים" יותר ופחות מבחינת נפח האחסון.

לפעמים יש ללוח מגבלות שמחייבות להשתמש בזכרון SS או DS בתצורות מסוימות. זה המקרה בלוח הזה.

אם אתה מתכוון לאכלס את כל חריצי הזכרון (ולא פרטת מהם השימושים, אבל בדרך כלל למערכת ביתי אין צורך ביותר מ-4GB של זכרון) אז תקפיד לקנות כבר עכשיו זכרון שהוא SS כדי שבעתיד לא תצטרך להחליף גם אותו. כמו כן, אם אתה קונה זכרון לפלטפורמת SB תקפיד לקנות זכרון בתדר 1333/1600 (נדמה לי ששני הלוחות תומכים עד 1333) במתח עבודה של עד וכולל 1.5V ולא יותר. את כל הפרטים האלה תוכל למצוא במפרט הזכרון שבאתר היצרן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים