עבור לתוכן

מפרט למחשב לשימוש ביתי (קצת משחקים, גלישה וכו') בתקציב של עד 1500 ש"ח?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני רוצה לרכוש מחשב חדש לשימוש ביתי.

עיקר השימוש משחקים (לא משהו יוצא דופן), מעבר לזה גלישה וצפיה בסרטים (אני צופה דרך טלוויזה שמחוברת למחשב דרך יציאת SCART 21 פינים אז אצטרך גם מתאם מHDMI לזה).

מה התקציב המקסימאלי? - 1500 ש"ח.

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מקסימום האפשרי.

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - מקסימום עוד 300 ש"ח.

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית - משחקים, גלישה, צפיה בסרטים (לא HD)

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. מחשב בלבד, לא זקוק למסך או כל ציוד היקפי אחר.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 8

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך במערכת הפעלה\הרכבה

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. איזור חיפה חובה KSP כי יש לי שם זיכוי כספי.

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). אם אפשר לחבר את כרטיס המסך לטלוויזה כפי שיש לי היום.

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

כאשר הייתי בחנות המליצו לי על המפרט הבא, מה דעתכם?

נראה לי ששווה לשדרג את הספק ?

[table] [tr] [td]חלק[/td] [td]סוג[/td] [td][/td] [/tr] [tr] [td]

מעבדי אינטל

[/td][/tr][/table] pentium e5700, 3.0ghz, 800mhz, s775, 2mb, dualcore,tray[/t][/t] [table][tr] [td]

מאווררים וגופי קירור

[/td][/tr][/table] zalman sz cc92hs cpu cooler[/t] [table][tr] [td]

לוחות אם למעבדי אינטל

[/td][/tr][/table] asus p5g41t-m lx s775 c2q 1333mh, intel g41, ddr3 1333, pci-e, hd audio[/t] [table][tr] [td]

זכרונות

[/td][/tr][/table] ddr3 1333mhz 2gb g.skill cl9[/t] 2 [table][tr] [td]

דיסקים קשיחים

[/td][/tr][/table] hitachi deskstar 1tb 7200rpm 32mb sata ii[/t] [table][tr] [td]

כרטיס מסך

[/td][/tr][/table] asus gt520 1gb ddr3 dx11 dvi hdmi pci-e[/t] [table][tr] [td]

כרטיס קול

[/td][/tr][/table] on board 5.1 channel audio[/t] [table][tr] [td]

צורב

[/td][/tr][/table] samsung sh-s223b dvdrw x22 black sata[/t] [table][tr] [td]

ציוד רשתות

[/td][/tr][/table] on board 10/100/1000[/t] [table][tr] [td]

מארז

[/td][/tr][/table] warrior-18 midi atx black with + 1x80mm fan (artic cooling) (no psu)[/t] [table][tr] [td]

מאווררים וגופי קירור

[/td][/tr][/table] none[/t] [table][tr] [td]

ספקי כוח

[/td][/tr][/table] golden tiger 450w real, 12cm fan (24pin)[/t]

תודה מראש לכל העונים,

רם

פורסם

שמע, המפרט מבוסס על פלטפורמה ישנה, ועל ספק ומארז ג'נריים לחלוטין.

לגבי שקט, שקט 8/10? שמת לב מה התקציב שלך?! לא פרקטי.

לגבי החיבור לטלויזיה. אם מדובר בטלויזית LCD / PLASMA, תוכל להשתמש במחברים אחרים כמו VGA. כרטיס עם יציאה אנלוגית לTV הוא אתגר יותר גדול כיום. אם מדובר בטלויזיה CRT ישנה, תצטרך לחפש איפה עדיין מוכרים כרטיסים 8400GS או משהו בכיוון.

אני לא יודע איזה כרטיס מסך יש לך כיום, באיזה חיבור או באיזה מצב מבחינת תקינות.

זה יהיה כיוון הרבה יותר איכותי:

[table] [tr][td] מעבדי ‏AMD‏ [/td] [td]

כמות

[/td] [td]מחיר[/td] [td] סה"כ[/td] [td]tab2_01.gif[/td][/tr] [tr] [td]tab_04.gif[/td] [td]store.gifAthlon II x2 Dual Core 250 3.0Ghz Socket AM3 Box qw.gifplusb.gifminusb.gif[/td] [td]

1

[/td] [td]

240

[/td] [td]

240

[/td] [td]tab_01.gif[/td][/tr] [tr] [td]tab2_04.gif[/td] [td] לוחות אם למעבדי ‏AMD‏ ASUS[/td] [td]

כמות

[/td] [td]מחיר[/td] [td] סה"כ[/td] [td]tab2_01.gif[/td][/tr] [tr] [td]tab_04.gif[/td] [td]store.gifM5A78L-M LX AM3+, 760G, DDR3 1333, VGA, ATI HD3000, PCI-E qw.gifplusb.gifminusb.gif[/td] [td]

1

[/td] [td]

290

[/td] [td]

290

[/td] [td]tab_01.gif[/td][/tr] [tr] [td]tab2_04.gif[/td] [td] זכרונות‏ DDR3 1333Mhz[/td] [td]

כמות

[/td] [td]מחיר[/td] [td] סה"כ[/td] [td]tab2_01.gif[/td][/tr] [tr] [td]tab_04.gif[/td] [td]store.gif2GB Mushkin CL9 qw.gifplusb.gifminusb.gif[/td] [td]

1

[/td] [td]

110

[/td] [td]

110

[/td] [td]tab_01.gif[/td][/tr] [tr] [td]tab2_04.gif[/td] [td] דיסקים קשיחים‏ Samsung[/td] [td]

כמות

[/td] [td]מחיר[/td] [td] סה"כ[/td] [td]tab2_01.gif[/td][/tr] [tr] [td]tab_04.gif[/td] [td]store.gif1TB 7200RPM 32MB, SATA II HD103SJ qw.gifplusb.gifminusb.gif[/td] [td]

1

[/td] [td]

255

[/td] [td]

255

[/td] [td]tab_01.gif[/td][/tr] [tr] [td]tab2_04.gif[/td] [td] צורבי DVD‏ LG[/td] [td]

כמות

[/td] [td]מחיר[/td] [td] סה"כ[/td] [td]tab2_01.gif[/td][/tr] [tr] [td]tab_04.gif[/td] [td]store.gifDVD±RW GH22NS x22 Black SATA (Oem) qw.gifplusb.gifminusb.gif[/td] [td]

1

[/td] [td]

120

[/td] [td]

120

[/td] [td]tab_01.gif[/td][/tr] [tr] [td]tab2_04.gif[/td] [td] מארזים‏ CoolerMaster[/td] [td]

כמות

[/td] [td]מחיר[/td] [td] סה"כ[/td] [td]tab2_01.gif[/td][/tr] [tr] [td]tab_04.gif[/td] [td]store.gifElite 341 Black Micro ATX Case (No PSU) qw.gifplusb.gifminusb.gif[/td] [td]

1

[/td] [td]

170

[/td] [td]

170

[/td] [td]tab_01.gif[/td][/tr] [tr] [td]tab2_04.gif[/td] [td] ספקי כוח‏ Chieftec[/td] [td]

כמות

[/td] [td]מחיר[/td] [td] סה"כ[/td] [td]tab2_01.gif[/td][/tr] [tr] [td]tab_04.gif[/td] [td]store.gifiARENA 450W 12cm fan, Active PFC (OEM) qw.gifplusb.gifminusb.gif[/td] [td]

1

[/td] [td]

195

[/td] [td]

195

[/td] [td]tab_01.gif[/td][/tr] [tr] [td]tab2_04.gif[/td] [td] מחירון עבודות במעבדה‏ [/td] [td]

כמות

[/td] [td]מחיר[/td] [td] סה"כ[/td] [td]tab2_01.gif[/td][/tr] [tr] [td]tab_04.gif[/td] [td]store.gifהרכבת מחשב חדש עד 3000 שקל plusb.gifminusb.gif[/td] [td]

1

[/td] [td]

100

[/td] [td]

100

[/td] [td]tab_01.gif[/td][/tr] [tr] [td]tab2_04.gif[/td] [td][/td][td][/td][td] סה"כ[/td] [td]

1480

[/td][/tr] [/table]

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובה המהירה,

כמה שאלות אם אפשר:

1. אני רואה שאתה ממליץ על AMD ואילו המוכר בחנות המליץ על אינטל - יש סיבה מיוחדת?

2. במפרט שקיבלתי יש 4GB זיכרונות - אצלך 2?

3. האם ספק של 450W זה מספיק טוב? זה לא קצת חלש?

4. מה לגבי קירור למעבד?

5. אני רואה שלא מופיע כרטיס מסך - סימן שמה שהציעו לי הוא טוב (אם נתעלם כרגע מהנושא של החיבור לTV)?

שוב תודה,

רם

פורסם

נעשה סדר:

1. לשימושים שאתה מציין, אין הבדל מהותי בין המעבדים. מה שכן, האינטל שהציעו לך מבוסס על פלטפורמה מיושנת בהרבה.

2. אפשר להוסיף את הזיכרון, אבל שוב, לשימושים שציינת - קריטי זה לא.

3. גם במפרט שלך היה ספק 450W, ובמפרט שלך הוא היה אחד ג'נרי, לעומת הספק האיכותי יותר במפרט שאני בניתי.

4. המעבד מגיע בBOX, כלומר עם קירור - אפשר לשדרג לאחד שקט, הALPINE 64 בכמה עשרות שקלים.

5. לא מופיע כרטיס מסך, כי יש כרטיס מסך מובנה. הצורך היחידי שהכרטיס המובנה לא יכול למלא הוא הTV OUT, ומתאם HDMI ל21 פין זה לא משהו שאני משוכנע שיש בכלל כי זה המרה מסוג אחד לסוג שונה לגמרי של סיגנל, צריך שם התערבות ורכיב שיבצע המרה וDOWNGRADE של האות - זה ממש לא טריביאלי. אם אפשר לשכוח מזה כדאי לך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים