עבור לתוכן

מפרט לגיימר ועוד, 6K-7K ש"ח. דרישות ספציפיות.

Featured Replies

פורסם

שלום, עבר הרבה זמן מאז שנגעתי בנושא המחשבים הנייחים והחלטתי שהמחשב דואל-קור שקניתי לפני 5 שנים (בעזרת הפורום הזה) סיים את תפקידו ויזכר לנצח.

עכשיו, כשגדלתי, גדל לי גם התקציב והשתנו במקצת השימושים:

אני רוצה לבנות מחשב חזק לגיימינג אבל גם לכל פעולה מתמטית וגראפית שתדרש כולל המרות פורמטים כבדים ועיצוב תלת מימד, אני סטודנט שנכנס לשנה שניה בהנדסת מכונות ובכללי אני רוצה שזה ישאר המחשב שלי לטווח ארוך.

חשבתי בכיוון של המפרט הבא (בערך 6500 ש"ח):

Processor: Core i7 2600K + Scythe Mugen II Rev.b 5 Heat Pipes CPU Cooler

Motherboard: ASUS P8Z68 Deluxe

Memory: DDR3 1600Mhz 2x4GB G.Skill SNIPER Edition Dual Channel CL7-8-7-24

GPU: GIGABYTE GTX580 1536MB GDDR5 DX11 2xDVI Mini HDMI PCI-E

Chasis: Thermaltake V9 BlacX Edition Midi Tower Black Gaming Case (No PSU)

PSU: Corsair GS 800W Active PFC 14cm Fan

שימו לב שכבר הזמנתי למחשב הנוכחי את הכונן SSD:

Corsair Force 3 120GB

ואני מתכנן להשתמש בו במחשב החדש, ובנוסף כמה כוננים קשיחים שהצטברו במהלך השנים.

השאלה שלי היא כזאת: האם עשיתי איזהשהי טעות בהתאמת הרכיבים? ואם כן לאיזה הייתם מחליפים? האם הגזמתי איפשהו וחסכתי מדי במקום אחר? האם יצרתי צוואר בקבוק וכו' וכו'. כפי שאמרתי, אני מזמן לא נגעתי בתחום ומתנצל על בורותי.

באפשרותי לקנות את המחשב מבלי לשלם מע"מ (אני גר באילת וקונה פה) ועם זאת התקציב עומד על 6000-7000 ש"ח, כמובן שעדיף כמה שפחות. החישוב הוא פשוט: לקחת את הסכום עם מע"מ ולחלק ב1.165

הערות:

- אין צורך בציוד נלווה כגון: כוננים קשיחים, עכבר\מקלדת, מערכת הפעלה וכו', אבל אם שכחתי משהו אחר חשוב תעירו לי בבקשה.

- אני מבקש שלא תציעו כרטיסי מסך של AMD מכיוון שחלק מהתוכנות שאני עובד איתן לא יפעלו כהלכה.

- הרעש לא כלכך מפריע לי אבל קחו בחשבון שלפעמים אהיה בסביבה מאובקת.

- אני לא מתכנן לעשות OC, לפחות לא ממש רציני.

- שימו דגש על הזכרון כי אין לי מושג איזה טכנולוגיות הכי מומלצות.

- יהיו מחוברים הרבה כוננים קשיחים, לא יודע אם יש לזה משמעות כלשהי, חשוב שלא יווצרו עומסים בתעבורה.

הרבה תודה!

פורסם

- אני מבקש שלא תציעו כרטיסי מסך של AMD מכיוון שחלק מהתוכנות שאני עובד איתן לא יפעלו כהלכה.

איזה תוכנות לא פועלות טוב אם AMD?

פורסם
  • מחבר

אני עושה שימוש רב בתוכנה בשם

Vreveal

שאחרי הרבה ניסוי וטעיה גיליתי שהיא הרבה הההרררבה יותר מהירה עם CUDA.

בנוסף אני מחלטר בסצנת דמויים והרבה מהחומר הלא מעובד לא תומך ב-AMD, הסיבה לכך היא שהיה צריך לקבוע תקן אחד בין המפתחים, ובגלל שפעם NVIDIA שלטו ללא עוררין אוטומטית נבחר תקן זה.

חחח סיפקה אותך התשובה?

פורסם

המפרט נראה טוב והיצרנים מעולים, אם כי לא יודע עד כמה אתה באמת צריך את כל זה.

מאיזה חנות אתה רוצה לקנות?

פשוט עניין אותי

חחח סיפקה אותך התשובה?

כן, חשבתי שמדובר בתוכנות שדרושות ללימודים

פורסם

הזכרונות והלוח יקרים, הספק אוברקיל רציני, כרטיס המסך לא משתלם כלל.

את החישובים למע"מ אנו יודעים לבצע... וזה לא בדיוק חלוקה ב-1.165 (מה גם שמע"מ הוא 16%). אילו חנויות יש באילת?

פורסם
  • מחבר

הזכרונות והלוח יקרים, הספק אוברקיל רציני, כרטיס המסך לא משתלם כלל.

את החישובים למע"מ אנו יודעים לבצע... וזה לא בדיוק חלוקה ב-1.165 (מה גם שמע"מ הוא 16%). אילו חנויות יש באילת?

לא חסר, בעיקר בתי עסק קטנים שיכולים להזמין הכל.

אוקיי אז איזה ספק, לוח, וכרטיס גרפי אתה מציע?

פורסם

מעבד:

[..] INTEL CORE i7 S1155 2600K 3.4Ghz - TRAY ₪1417

לוח אם:

[..] ASROCK Z68 PRO3-M ₪578

זיכרון:

[..] KINGSTON 4096MB DDR3 1333 CL9 - מבצע לרוכשי מחשב חדש ! - זמין במלאי ₪150

כמות:2

כרטיס מסך:

[..] GAINWARD GTX570 "GOLDEN SAMPLE" 1280MB GDDR5 - RETAIL - לרוכשי מחשב חדש! ₪1637

צורב DVD:

[..] LG DVDRW GH-24NS50 X24 - BLACK - SATA ₪111

מארז:

[..] ANTEC THREE HUNDRED w/o PSU - לרוכשי מחשב חדש! ₪269

ספק כוח:

[..] ANTEC TRUE POWER TRIO 650W - זמין במלאי ₪388

קרור למעבד:

[..] SCYTHE MUGEN II REVB - זמין במלאי ₪221

דיסק קשיח:

[..] SAMSUNG F3 1TB SATA2 7200RPM - זמין במלאי ₪274

הרכבת מחשב:

[..] הרכבה + בדיקות יציבות - לרוכשי מחשב חדש ! ₪80

מחיר סופי: ₪5275

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

ה-570 חלש יותר מה-580 אבל לא רחוק ממנו, יחזיק לך כל משחק היום על הגדרות גבוהות. כמובן כולל מעבדי CUDA.

פורסם
  • מחבר

מעבד:

[..] INTEL CORE i7 S1155 2600K 3.4Ghz - TRAY ₪1417

לוח אם:

[..] ASROCK Z68 PRO3-M ₪578

זיכרון:

[..] KINGSTON 4096MB DDR3 1333 CL9 - מבצע לרוכשי מחשב חדש ! - זמין במלאי ₪150

כמות:2

כרטיס מסך:

[..] GAINWARD GTX570 "GOLDEN SAMPLE" 1280MB GDDR5 - RETAIL - לרוכשי מחשב חדש! ₪1637

צורב DVD:

[..] LG DVDRW GH-24NS50 X24 - BLACK - SATA ₪111

מארז:

[..] ANTEC THREE HUNDRED w/o PSU - לרוכשי מחשב חדש! ₪269

ספק כוח:

[..] ANTEC TRUE POWER TRIO 650W - זמין במלאי ₪388

קרור למעבד:

[..] SCYTHE MUGEN II REVB - זמין במלאי ₪221

דיסק קשיח:

[..] SAMSUNG F3 1TB SATA2 7200RPM - זמין במלאי ₪274

הרכבת מחשב:

[..] הרכבה + בדיקות יציבות - לרוכשי מחשב חדש ! ₪80

מחיר סופי: ₪5275

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

ה-570 חלש יותר מה-580 אבל לא רחוק ממנו, יחזיק לך כל משחק היום על הגדרות גבוהות. כמובן כולל מעבדי CUDA.

תודה הכל נראה ממש טוב אבל יש לי כמה שאלות:

- לא חבל להשתמש בזכרון איטי (יחסית) למה שהארכיטקטורה מסוגלת להתמודד איתו, והאם קינגסטון מתמצאים בזכרון לגיימרים??

- למה בחרת לוח אם מסוג ?mATX, בכל מקרה אני אצטרך מארז בינוני כי יש לי הרבה כוננים קשיחים שאני צריך דלוקים במקביל וחוץ מזה אני אוהב שיש מקום לעבוד בפנים, לפעמים רוצים לחבר איזה כרטיס וזה מרגיש כמו לנתח מוח

- רק 4 גיגה זכרון לא יספיק, אני משתמש ב-4 עכשיו והוא כמעט תמיד נגמר לי.

- ראיתי הרבה השוואות בין הGTX570 ל-GTX580 והשתכנעתי שההבדל במחיר שווה את זה ולא רק בגלל שיש ליקר מביניהם סיכוי משמעותי להחזיק שנה+ יותר מהשני, אבל אני לגמרי מבין מאיפה אתה בא ויכול להיות שאתה צודק, אני פשוט מעדיף פעם אחת בחיים לקנות את האוברקיל, וכן, אני יודע שיש גם 590 :) תסתכל פה: http://www.hwcompare.com/9132/geforce-gtx-570-vs-geforce-gtx-580/

- קראתי גם ביקורות רבות על הלוח אם שהצעת לי, כולם מאוד מאוד מרוצים ממנו אבל אני חושב שאני אלך על לוח של אסוס מטעמי דעות קדומות, אני בן 25 ומאז גיל 5 היו לי רק לוחות של אסוס... מעולם לא קרה לי שאחד חדל לתפקד ועוד אני מהמתעללים!

עם זאת יכול להיות שאשנה את דעתי לגבי כל מה שכתבת, אז אני מאוד מודה לך על ההמלצות...

לעוד מישהו יש משהו להוסיף?

מה לגבי גדלים פיזיים? הכל יכנס? הבנתי שהכרטיס די ארוך ורחב

פורסם

אם אתה אוהב מרווח ואתה רוצה מקסימום כח, אתה יכול לקחת שני 560TI במערך מה שיהיה הרבה הרבה יותר חזק מ-580 ובאותו מחיר.

אמנם לוח מיקרו אבל לא חסר לו כלום. הכרטיס יכנס.

כמה קשיחים יש לך?

אם לא שמת לב, שמתי לך 2 סטיקים של 4GB מה שאומר 8GB סה"כ.

פורסם
  • מחבר

אם אתה אוהב מרווח ואתה רוצה מקסימום כח, אתה יכול לקחת שני 560TI במערך מה שיהיה הרבה הרבה יותר חזק מ-580 ובאותו מחיר.

אמנם לוח מיקרו אבל לא חסר לו כלום. הכרטיס יכנס.

כמה קשיחים יש לך?

אם לא שמת לב, שמתי לך 2 סטיקים של 4GB מה שאומר 8GB סה"כ.

לא מדוייק, 2 כרטיסי 560 יהיו יותר יקרים במקצת מכרטיס אחד של 580 ויש לזה עוד חסרונות:

-בעתיד אוכל להוסיף עוד 580, אבל לא עוד 560 כי כבר יהיו 2.

- לא כל משחק\תוכנה יודעים לעבוד טוב עם SLI אני זוכר שתמיד מוציאים פאטשים שמתקנים את זה... עדיף אחד חזק וזהו.

יש איזה 6 קשיחים, לצורכי עבודה.

תראה חשבתי שוב על הלוח אם שהמלצת אבל אני הולך לדבוק באסוס... ככה החיים לימדו אותי, יש לי לוח מ-2005 שעדיין מוציאים לו עדכוני קושחה ודרייברים, אני בספק אם זה יהיה ככה באסרוק. לגבי הזכרונות: קינגסטון מותאמים למשחקים? האם יש יתרון ביותר ממהירות 1333 (בגלל ההגבלות של הסנדי בריג')? ראיתי שהרבה לוחות יעודיים לסנדי בריג' יכולים לעבור את ה-2000, למה?

פורסם

1. ASROCK היא גם למעשה ASUS. - זו "חברת בת" או מיתוג שמאפשר לASUS ליצר לוחות ולמכור אותם במחיר נמוך יותר. קניות על בסיס "טפו טפו טפו" הן בדרך כלל לא קניות משתלמות. . "ככה החיים למדו אותי"? על בסיס לוח בודד? - לא שיש לי משהו נגד לוחות של ASUS בשום צורה, אני פשוט אומר שצריך לראות מה משתלם.

2. זוג כרטיסי GTX560 - בדרך כלל דווקא כן יהיו זולים מGTX580 בודד, וברוב המכריע של המקרים יהיו חזקים יותר. קח את זה ככלל אמצע, הכרטיסים ההכי יקרים כמעט אף פעם לא משתלמים3. לא באמת תוכל להוסיף GTX580 נוסף בהמשך. פיזית אולי כן, אבל יש לזה שני מחסומים:

א. בדרך כלל כרטיסי הULTRA לא נשחקים במחיר עד שהם עולים כלום כסף, הם פשוט נעלמים מהשוק. הפתרון פה הוא יד שניה או רכישה נוספת של כרטיס מאד יקר.

ב. עד שתוסיף עוד GTX580, הרלבנטיות של הכרטיס כבר תפגע מאד.

אם נסכם, האפשרות ליצור מערך כרטיסים היא לא אמצעי שדרוג. מדובר בדרך לקבלת מקסימום ביצועים.

4. הפאטצ'ים יוצאים לעיתים תכופות למדי, לא תבלה בדרך כלל חודשים במחשב, של "אוף למה קניתי מערך כרטיסים".

5. נושא הRAM, זה כל כך לא מהותי, זיכרון מעט מהיר יותר כן נותן למערכת לפעמים עוד קצת מרווח נשימה, אבל ברוב המכריע של המקרים אין פה הבדל. ואין דבר כזה שזיכרון מותאם למשחקים.

פורסם

בASROCK יש רק 5 חיבורי SATA, צריך לקחת לוח עם יותר\להשתמש בכרטיס הרחבה

פורסם

לא הלכתי לבדוק את המודל, התייחסתי לסלידה מהמותג.

עוד הערה מהותית - אתה מוציא פה כסף לטובת ה2600K, כאשר כמו שזה נראה, ה2500K יהיה טוב עבורך כמעט באותה מידה. בשילוב עם לוח וקירור טובים אפשר להפיק מהם בדרך כלל OC יפה מאד.

פורסם

זאת הייתה הערה למבקש המפרט&המפרט של גיל..

ועוד משהו בקשר ל6 קשיחים, נראה שה300 של אנטק די קטן לדבר כזה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים