עבור לתוכן

כיול\פריקת הסוללה

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם לפני כמה ימים שדרגתי את הסמסונג גלקאסי אס שלי באנדרואיד 2.33 בסלקום.

עכשיו כמו שכולם בטח יודעים מבחינת התוכנה הוא פלאפון חדש אז צריך להטעין אותו מספר מסוים של שעות אחרי שגומרים לו לגמרי את הסוללה.

אז סיימתי את הסוללה עד שהפלאפון נכבה לגמרי אבל לצערי שכחתי לנתק אותו ובגלל זה הוא היה 8 - 9 שעות רצוף במטען.

השאלה שלי היא אם מה שעשיתי פגע לי באורך החיים של הסוללה כי שאני מסתכל על המצב שלה בהגדרות עדיין כתוב לי "פריקה".

למרות שלמחרת עשיתי את מה צריך שוב סיימתי את הסוללה והפעם ניתקתי אותו ברגע שהוא הגיע ל100%.

תודה.

פורסם

למה שיהיה קשר בין התוכנה לבין הסוללה בעניין הזה?

הסוללה משומשת כבר, ובכל אופן למיטב ידיעתי מדובר בסוללת li-on ללא "אפקט זיכרון" וכו'.

פורסם

אם אני לא טועה יש מנגנון שמונע טעינת יתר של הסוללה ברגע שהיא מלאה.

פורסם

אתם לא טועים ודעתכם נכונה.

ככלל, תטעינו את סוללת הליתיום יון שלכם בכל הזדמנות אפשרית, גם אם ירדתם ל-98%. כמה שפחות היא נפרקת, כך פחות היא מזדקנת.

פורסם
  • מחבר

אז זה נורמלי ?

האמת שוב שאני מסתכל בהגדרות של מצב הסוללה עדיין כתוב לי "פריקה" ואני לא יכול לטעון אותה יותר מ98%...

זה בסדר או לא ??

פורסם

מה זה משנה אם זה בסדר או לא?

יש לך מכונת זמן?

:lol:

פורסם

השאלה שלי היא אם מה שעשיתי פגע לי באורך החיים של הסוללה כי שאני מסתכל על המצב שלה בהגדרות עדיין כתוב לי "פריקה".

למרות שלמחרת עשיתי את מה צריך שוב סיימתי את הסוללה והפעם ניתקתי אותו ברגע שהוא הגיע ל100%.

תודה.

לא עשית כלום, פריקה זה ההיפך מטעינה בהקשר הזה

כשהמטען מחובר מופיע לך "טעינה" - Charging

כשהמטען לא מחובר מופיע לך "פריקה" - Discharging

זה בסדר גמור

פורסם

ככלל, תטעינו את סוללת הליתיום יון שלכם בכל הזדמנות אפשרית, גם אם ירדתם ל-98%. כמה שפחות היא נפרקת, כך פחות היא מזדקנת.

יש המלצות על פריקה מסודרת וטעינה מלאה פעם בכמה שבועות, לא ככה ?

פורסם

סקרנת אותי, יש לך מקור לדבר הזה?

פורסם

נשמח באמת למידע או עצות עדכנות בנושא, אם מגובות במידע מהימן.

פורסם

ביקשתם חפירה? טוב, אז תקבלו חפירה :lol:

קודם כדאי לקרוא את זה:

http://batteryuniversity.com/learn/article/how_to_prolong_lithium_based_batteries

אחרי שקוראים את זה, רואים שכדאי לשמור סוללת ליתיום יון בין 100% ל- 50% אחוז טעינה, וכנראה שעוד יותר עדיף לשמור אותה בין 80% עד 50% בערך. יפה, אז עכשיו כולם יתחילו להתעורר בלילה ולבדוק את אחוז הטעינה שלהם כדי לא לעבור את ה- 80%..... אל תטרחו. חבל על השינה שלכם.

מטענים/סוללות/מכשירים מודרניים של חברות רציניות (סמסונג אחת מהן, ללא ספק) דואגות להגן על הסוללה בכל מיני אמצעי הגנה כדי למנוע פריקת יתר, טעינת יתר או טעינה מעל אחוז מסויים. לדוגמה: יש לי מחשב של לנובו, די ישן, בערך תחילת/אמצע של 2006. הסוללה שלו לא נטענת במידה ויש לה 95% או מעלה של קיבול (קיבול זה כמו כמות האנרגיה בתוך הסוללה). אם הסוללה יורדת מתחת ל - 95% אז המחשב מתחיל לטעון אותה. זו דרך אחת להגן על הסוללה.

דרך אחרת היא פשוט "לשקר" לכם ולמכשיר ולהגיד לכם שהסוללה טעונה ב - 100%, בזמן שהיא טעונה בעצם רק ב -80% או משהו כזה. כך המטען מפסיק לטעון אותה וחיי הסוללה מוארכים. רק שיהיה ברור, כשאני אומר שחיי הסוללה מוארכים אני לא מתכוון שהיא תחזיק לכם יותר זמן במהלך יום נתון אלא שהיא תחזיק לכם יותר שנים כי איבוד קיבול לא הפיך קטן בשיטת טעינה כזו. על אותו משקל, הסוללה משקרת לכם כשהיא אומרת לכם שהיא ריקה. בעצם היא טעונה בערך ב -20% אבל כדי להגן עליה מפריקת יתר, היצרן "משקר".

אין לי מושג מה השיטה של כל יצרן סוללות/מכשירים להגן על הסוללה אבל כל היצרנים הרציניים עושים את זה. לא סתם הסוללה בנוקיה e65 הישן שלי שנקנה לפני 4 שנים עדיין חייה ובועטת (אם כי כן נפרקת קצת יותר מהר מאשר בהתחלה) ואפילו הסוללה בנוקיה 3100 שנקנה לפני בערך 7 וחצי שנים עדיין טובה! לדעתי אין סיכוי שסוללות בסמארטפונים העכשווים יחזיקו כל כך הרבה זמן כי צריכת הזרם שלהם גבוהה הרבה יותר מה שפורק את הסוללה מהר יותר..... אני מניח שסמסונג, HTC, נוקיה, אפל, יצרני הסוללות שלהם מיישמים איזושהי צורת הגנה על הסוללה. בגלל זה אני לא אוהב לקנות מטענים וסוללות ג'נריים שאין לי מושג מה מקורם.

דוגמה לסוללה/מכשיר/מטען גרועים: את מכשיר ה -PND שלי, mio 520, קניתי לפני 3 וחצי שנים. יכלתי לנגן בו סרט של שעה וחצי והיתה אפילו נשארת לו קצת סוללה. היום.....? אפילו 45 דקות הוא לא מחזיק.... לא יודע מי אשם, הסוללה, המטען, או המכשיר או אולי אני כי הייתי פורק אותו יותר מידי.....אבל כיום המכשיר פשוט לא שמיש ללא מטען צמוד.

רציתם מקורות? אין בעיה

הלינק למעלה הוא מקור מעולה. חוץ מזה אני תלמיד מחקר בקבוצת אלקטרוכימיה שעוסקת בפיתוח של סוללות ליתיום יון (בין היתר...). אני לא עוסק בזה ספציפית אבל למדתי כמה דברים על הנושא ומסביב יש מלא אנשים מנוסים שאפשר לשאול.... ;D

רוב הקרדיט על המידע בפוסט הזה מגיע להם.

עריכה: נושא אחד ששכחתי להתייחס אליו וזה נושא קליברציה של הסוללה. הכוונה היא כמובן לנכונות המידע שמציגה תוכנה על מצב הסוללה. כדאי מאוד שבמצב בו הסוללה מדווחת שהיא טעונה (לא משנה אם זה באמת 100% או 80%, חשוב שהסוללה מדווחת שהיא טעונה) גם התוכנה תבין שהסוללה במצב טעון מלא. אני לא מתמצא בנושא של קליברציית סוללות מול התוכנות אז אין לי טיפים בנושא אבל כבר ראיתי כל מיני שיטות לעשות את זה..... דומה בערך לכל מיני טקסי וודו עתיקים אבל אנשים אומרים שזה עזר להם..... :nixweiss:

פורסם

כלומר אין לדעתך שום כדאיות בפריקה וטעינה מחדש של הסוללה פעם בחודש ?

בנוסף אתה אומר שחיבור "מתי שניתן ואפילו רק אם ירדו 10% סוללה" הוא עדיף תמיד ?

פורסם

כלומר אין לדעתך שום כדאיות בפריקה וטעינה מחדש של הסוללה פעם בחודש ?

בנוסף אתה אומר שחיבור "מתי שניתן ואפילו רק אם ירדו 10% סוללה" הוא עדיף תמיד ?

מניסיון שלי עם מכשירי נוקיה, טעינה כל יום, גם אם ירד פס אחד, לא הורסת את הסוללה (ראה מה שכתבתי על מכשירי e65 ו- 3100 שלי). המסקנה שלי לגבי נוקיה זה שהם טוענים עד בערך 80% - 90% ואז מפסיקים את הטעינה. הגיוני שגם סמסונג בחרו בדרך הזו. שמתי לב שכשהסוללה נטענת היא מתחממת מאוד אבל אחרי שהיא מגיע לטעינה מלאה היא מתחילה להתקרר, כלומר, הטעינה מופסקת. אבל אין לי מושג באיזה אחוז קיבול מופסקת הטעינה.

לדעתי, כל החברות מיישמות הגנות בימינו ולכן אפשר לטעון גם אם יש 100%. בטוח שלא מומלץ באופן קבוע לרדת לסוללה פרוקה, אלא אם כן החברה החליטה ש-50% סוללה מבחינתה זה פרוק והיא לא מאפשרת למכשיר לעבוד עם 50% קיבול (קשה לי להאמין שמישהו עושה כזה דבר). בכל מקרה, אלו לא סוללות ניקל קדמיום, אין להן אפקט זיכרון.

חבר'ה, אל תשתגעו עם הדאגה לסוללה. תחשבו רגע מה תחליפו קודם, מכשיר או סוללה? אני מכיר אנשים שמחליפים מכשיר כל שנה!

לגבי פריקה מלאה פעם בחודש, זה כבר משהו שיותר קשור לקליברציה מול התוכנה של המכשיר. על זה אני כבר בכלל לא יכול לענות כי יש פה יותר מידי משתנים שכלל לא ידועים לי. בכל מקרה, אם פעם בחודש תעשה כזה דבר..... איזה נזק כבר יכול להיגרם?

דבר נוסף: כשמקבלים סוללה חדשה (ליתיום יון!), כן מומלץ לטעון ולפרוק אותה במלואה כמה פעמים. זה קשור להוצאת ליתיום במלואו או עד כמה שניתן מהמטריצה של הקטודה וכך מושג קיבול מקסימלי מהסוללה. שוב פעם, סוללה חדשה בלבד!

פורסם

נשמע משכנע :) למטען..!

פורסם

אכן. זה סוג של פשרה בין לא לפרוק את הסוללה לבין להטעין את הסוללה כמה שפחות פעמים (מספר מחזורי טעינה סופי).

Dimer, אני לא חושב שהיום כ"כ דואגים שהסוללה לא תגיע לטעינה מקסימלית (או כמעט) מכיוון שיש תחרות בין החברות\מכשירים

לגבי זמן הסוללה. הם יעדיפו זמן סוללה גבוה יותר עכשיו, מה שיעזור למכירות, מאשר אורך חיי הסוללה בעתיד - שוב, לא יעניין יותר מדי,

אנשים משדרגים היום מהר יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים