עבור לתוכן

מעלות עם הNoctua NH D-14

Featured Replies

פורסם

קודם כל כולם אני חדש פה ככה שאם זה לא המקום הנכון או עשיתי משהו לא טוב תודיעו לי !

עכשיו לשאלה - לפני חודש קניתי מחשב חדש -המעבד AMD PHENOM 2 965 וקניתי לו קירור את הNoctua NH D-14 בכדי לעשות OC . המעלות שלי במנוחה הם 35-37 ואצל כמה אנשים אחרים בעלי אותו קירור ראיתי שהמעלות הם 25-27 בסביבות האלו. עכשיו השאלה שלי איך זה שיש הבדל של 10 מעלות עם אותו קירור ? מה יכול לגרום לזה ?

פורסם

קודם כל לפני שאתה משווה עם אחרים הטמפ' שלך מצויינת,דבר שני זה שיש את אותו קירור לא אומר שיהיה את אותם טמפ' המעבדים של מי שאצלם 25-27 הם אחרים משלך הצריכת חשמל והתדר שונים משל המעבד שלך.

פורסם
  • מחבר

כן אני יודע ש35-37 מעלות במנוחה זה טוב אבל אפילו השוני שבין המעבדים מביא גם לשוני של עד 10 מעלות בין אחד לשני ? לי לפחות זה לא נראה הגיוני אבל אם אתה אומר שכן ואתה מבין אז תודה על התשובה :)

דר"א אני יעשה בדיקת מאמץ ויבדוק את הטמפ' המקסימלית שהמעבד שלי יגיע מקווה שיהיה בין 45-50 , תודה !!

פורסם

מזגן יכול לשנות את התוצאה משמעותית, במיוחד אם המחשב מקבל ממנו זרם אוויר ישיר.

פורסם

השוואת גם RPM בין שלך לשלהם?

פורסם
  • מחבר

מה זאת אומרת מזגן ??

ולתגובה השניה אין מה להשוות בין הRPM כי זה אותו קירור , דר"א הRPM הוא גם לא הגורם הכי משמעותי שיביא להבדל של 10 מעלות ..

פורסם

בעיקרון זה תלוי במספר דברים ולא רק בגוף קירור, כמו: ניקיון במארז סוג המארז,

סירקולציה של המארז, משחה טרמית, מיקום המארז בנוסף כמו שאמרו אים יש מזגן בחדר זה יכול להשפיע על הטמפרטורה.

לכן אי אפשר להשוות בין מחשבים שונים,

דרך אגב הטמפרטורה שלך לא רעה בכלל כמובן שאים המחשב תחת OC הטמפרטורה תהיה גבוה יותר.

פורסם

פותח התרד להגיד אצלי זה ככה ואצלם זה אחר..זה לא בדיוק ממד להשוואה!

איזה מערכת יש לך ? מארז ? מאווררים ? סירקולציה ? טמפ' בחדר מדדת ? RPM של הקירור ?

אחרי שתבדוק את כל הדברים האלה יהיה לך מדד להשואה..

פורסם

ולתגובה השניה אין מה להשוות בין הRPM כי זה אותו קירור , דר"א הRPM הוא גם לא הגורם הכי משמעותי שיביא להבדל של 10 מעלות ..

מה קשור אותו קירור? יש שם מאוורר והוא יכול לפעול בRPM שונה, ואם תעשה ניסוי קטן תבין כמה RPM משנה.

בדקת את הגדרות הSMARTFAN בביוס?

פורסם
  • מחבר

אוקיי כולם אני יודע שמה שאני עושה זה השוואה לא רצינית בכלל ושזה לא עובד ככה אבל בכל זאת חשבתי שהבדל של 10 מעלות זה מספיק בכדי לשאול אם משהו לא בסדר אפילו בלי השוואה . עכשיו אני מבין שבכל זאת חייבים לבדוק אז תודה לכם הבנתי :)

פורסם

מה אתה רוצה... 30 מעלות בחוץ. פחות מטמפרטורת החדר לא תוכל לקבל בחיים.

חוץ מזה שטמפרטורה במנוחה לא מעניינת אף אחד.

פורסם
  • מחבר

מה זה מה אני רוצה רק שאלתי וענו לי אתה לא חייב לקפווץ ... ובסדר עשיתי בדיקת מאמץ במקסימום יצא לי 53 מעלות ככה שאני מרוצה תודה !

פורסם

אתה יכול להיות רגוע - לי יש 955 ואותו קירור - המעלות די דומות.

פורסם

לא קפצתי. אמרתי שאין מה לצפות לפחות בקיץ הישראלי.

פורסם
  • מחבר

אתה יכול להיות רגוע - לי יש 955 ואותו קירור - המעלות די דומות.

אם ככה עכשיו אני באמת רגוע ויודע בוודאות שהכל בסדר :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים