עבור לתוכן

פרופילי OC עבור כל משחק - זה בטוח?

Featured Replies

פורסם

שלום

לפני שאשאל את השאלה הינה המפרט שלי:

כרטיס מסך:

geforce 8600gs m

שעונים בררית מחדל:

core: 600MHZ

shader: 1200MHZ

memory: 400MHZ

עכשיו

יש לי פרופיל OC שנבדק המון פעמים עם ATI TOOL , Modern Warfare 2 - Multiplayer , COD4 , FEAR 3 , Heaven DX11 Benchmark 2.5 , 3DMark06 , Crysis 2 ו -

FURMARK(עשיתי את הבדיקה עם FURMARK למשך 10 דקות כי הטמפרטורה התחילה להיות מוגזמת ולא היו עיוויתים)

עם כולם הפרופיל עבד מצוין ללא עיוותים חוץ מבעית טמפרטורה שאותה אפתור עם משטח קירור שאני מבקשה המלצה לגביו כאן:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=504790.new#new

זה הפרופיל:

core clock: 650MHZ

shader: 1626MHZ

memory: 553MHZ

בהכל הפרופיל עבד מצוין למעת משחק אחד והמשחק הזה הוא far cry 2

רק בו אני נתקל בהמון עיוותים על ההתחלה ואלה עיוותים נוראיים בניגוד למשחקים האחרים שאני יכול לשחק איתם שעות בלי עיוותים (בלי המכסה שמכסה את הלוח אם של הלפטופ)

ואני לא מבין למה הפרופיל הזה עושה בעיות עם FarCry2

למה עם FURMARK לא היו לי עיוותים ועם FarCry2 כן היו? כנראה של FarCry2 זה משהו אחר

בכל מקרה באפשרותי להגדיר דרך לוח הבקרה של NVIDIA שלמשחק הזה יהיה פרופיל OC אחר וכך בעצם לשחק במשחק הזה מבלי להרוס את הביצועים של המשחקים האחרים כי אני לא נוגע בהגדרות OC שלהם.

השאלה שלי היא אם השיטה הזאת נכונה?

האם זה נכון לפעול ככה?

או שאתם אומרים שכל עוד אין יציבות (ולא משנה אם זה רק במשחק אחד) אז יש סכנה על הכרטיס מסך גם אם לא משחקים במשחק הספציפי שבו יש בעיית יציבות?

שאלה נוספת - אם יש עיוותים אבל הטמפרטורה לא בטווח המסוכן אז האם העיוותים יכולים לגרום נזק או שנזק נגרם אך ורק כשהטמפרטורה בטווח מסוכן?

פורסם

far cry 2 הוא משחק שמאוד מבוסס על ביצועי המעבד, לכן יש סיכוי סביר שהמעבד שלך מהווה בעיה פה.

פורסם
  • מחבר

יכול להיות שאם המעבד מהווה בעיה אז זה יוצר עיוותי גרפיקה של כרטיס מסך?

שאני מבטל את ה OC אז אין עיוותים אבל אז המשחק ממש מקרטע על ההגדרות הגבוהות ועם ה OC הוא עובד חלק

ואלה ממש תסמינים של כרטיס מסך במצוקה שלא מתמודד עם עומס.

אתה באמת בטוח שהבעיה היא עם המעבד?

יש לי מעבד במהירות 2.1GHZ

בכל מקרה הסיבה לא כלכך משנה ולא רלוונטית לדעתי.

שאלתי היא אם יש לי OC גבוהה אבל יש לו בעית יציבות באיזה משחק אז אם אני לא אשחק באותו המשחק עם ה OC הזה אלה רק במשחקים אחרים אז זה יחשב למסוכן?

השאלה השנייה שחשובה לי היא -

אם יש עיוותים אבל הטמפרטורה לא בטווח המסוכן אז האם העיוותים יכולים לגרום נזק או שנזק נגרם אך ורק כשהטמפרטורה בטווח מסוכן?

פורסם

מצטער אבל אני לא מבין מה זה "עיוותים"..אתה מתכוון לארטיפקטים ? הפרעות בתמונה ?

כמו כן מה הטמפ' של הכרטיס במצב מאמץ ? והמשך למה שציינתי בתרד שלך למטח קירור..אל תבנה עליהם מביחנת קירור..כי פלאים זה לא יעשה.

פורסם
  • מחבר

מצבים שפתאום הקירות נהיות שחורים או לבנים לשנייה או שכל השמיים ניהיים שחורים לשנייה או שהמשחק קופא עם עיוות גדול על כל המסך לשנייה ואז עובד על ביצועים מאוד נמוכים

פורסם

אוקי..

כמו כן מה הטמפ' של הכרטיס במצב מאמץ ? והמשך למה שציינתי בתרד שלך למטח קירור..אל תבנה עליהם מביחנת קירור..כי פלאים זה לא יעשה.

:s05:

פורסם
  • מחבר

אה שכחתי לענות על זה.

במצב מאמץ הטמפרטורה יכולה להגיע אפילו עד 83 (למרות שהגעתי ל 83 מעלות רק ב FURMARK )

אבל אם אני מוריד את המכסה שמכסה את כל הצד האחורי של הלפטופ אז כל הלוח אם , המעבדי CPU והמעבד GPU עם כל הצלועות קירור והמאוורר חשופים ואז הטמפרטורה המקסימלת עם ה OC היא 77 מעלות (למרות שאני אפילו לא בטוח שהגעתי לטמפרטורה הזאת בלי המכסה)

כרגע אני בלי המכסה והלפטופ ערום מאחור..

רעיון למודינג קל שלא מחייב אותי בהמסת פלסטיק או בכל מני כלים כמו מלחם, דבק חם ועוד שיגרום לי להוריד את טמפרטורת הלפטופ מבלי להוציא את המכסה יתקבל בברכה

פורסם

80-85+- זה תקין...ככה שהבעיה היא לא חימום אלה חוסר יציבות כנראה של השבב..

למה זה קורה במשחק מסוים ? הכל יכול להיות החל מחוסר יציבות של כלל המערכת ועד לכרטיס ספציפי..

עובדתית שאתה מוריד את הOC לכרטיס מסך זה לא קורה..אז תוריד קצת את הOC לרמה.שתיים מתחת למצב הקיים וזהו..

פורסם
  • מחבר

אבל מצאתי את עצמי מבטל את ה OC כמעת לגמרי

הבעיה היא עם שעון ה shader

צריך להוריד אותו ל 1300 לפחות אבל אז אני מאבד את הביצועים במשחקים האחרים.

השאלה שלי האם זה בטוח לפעול ככה שאני אשחק עם ה OC הגבוהה בכל שאר המשחקים ורק במשחק הזה אני אשחק עם ה OC הזה?

פורסם

בטוח זה יחסי..אתה אומנם לא רואה את ההפרעות או החסור יציבות במשחקים מסוימים..

אבל הוא קיים..להתעלם מזה או לא להתעלם זה בחירה שלך..בכל מקרה לעבוד עם רכיב לא יציב (גם אם זה נראה כאילו הוא כן) זה לא מומלץ..

פורסם
  • מחבר

עשיתי מבחן ב FURMARK למשך עשר דקות , ב ATI TOOL במשך שעה ב Heaven DX11 Benchmark 2.5 במשך כחצי שעה

וכל זה על OC הרבה יותר גבוהה ולא היו עיוותים ובעיות יציבות

אפילו בכל המשחקים ששיחקתי עד עכשיו לא היו בעיות אלה רק שיפור מאסיבי וקטלני בביצועים

אז בעצם לפי מה שאתה אומר לי אני לא צריך לשמוח על FURMARK , ATITOOL וכל שאר התוכנות שהם הרבה יותר כבדות ולהסתמך רק על farcray ?

לא קיימת אולי אפשרות שהמנוע שלו לא עובד טוב עם OC בסביבת הדריוור שיש לי או משהו כזה?

אתה בטוח שקיימת בעיה במשחקים האחרים אחרי שה OC עבר בדיקות בכל התוכנות האלה?

חשוב לי לציין שאפילו ב OC הכי נמוך שיש שהוא הגברת ה core רק בעוד 45MHZ היו עיוותים באותה צורה

ערכיה:

מצאתי בגוגל מישהו שהתלונן על אותה בעיה בדיוק עם farcry 2

http://www.tomshardware.com/forum/102773-13-buddy-killed-unstable

פורסם

כמו שציינתי רוב הסיכוים שזה באמת רק במקרה של השימוש במנוע מסוים וצירוף של מקרים..

לעבוד ככה או לא לעבוד ככה זה בחירה שלך..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים