עבור לתוכן

לוח אם תומך SLI עבור Intel i5-2500K עד 800 ש"ח

Featured Replies

פורסם

אהלן,

אני מרכיב מערכת ששימושה העיקרי משחקים ובנוסף קולנוע ביתי (המחשב יהיה מחובר לאחלה טלוויזיה חדשה של פיליפס).

אין לי צרכים יוצאי דופן, בגדול אני מעוניין במוצרים איכותיים ובאפשרות לשדרוגים עתידיים (דוגמת הוספת כרטיס מסך ב-SLI).

אני מעוניין לבצע OC ברמה התחלתית (זה יהיה הנסיון הראשון שלי בתחום), מה שפשוט לביצוע ולא מצריך חומרה מקצועית, או לפחות לא חומרה ייעודית יקרה.

הרכיבים שבחרתי עד עכשיו:

Intel Core i5-2500K (Sandy Bridge, 4 cores, 3.3 GHz, 6 MB L3)

SCYTHE MUGEN II

Nvidia GTX570 1280MB GDDR5 (some manufacturer...)

G.Skill RipJaws-X 8GB Kit DDR3 1600Mhz CL9 F3-12800CL9D

לגבי לוח האם, מה שאני רואה שאנשים ממליצים באתר הזה ובאחרים הם בעיקר שני לוחות:

Gigabyte GA-Z68X-UD3-B3

http://tms.co.il/product/10248

746 nis

ASRock Z68 Pro3 Z68 Chipset

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2917

692 nis

הייתי מעוניין לשמוע דעות של אנשים על השניים, אן מידע על ההבדלים ביניהם באופן כללי,

האם באחד אפשרי משהו שבשני לא וכדומה, בעייתיות אפשרית ביציאות / כניסות, בעייתיות אפשרית במספר ה-SLOTים, המיקום שלהם על הלוח וכו'. ברור לי שקרוב לודאי זה לא הדבר הכי קריטי בעולם, הייתי רוצה לדעת אם ישנם דברים מהותיים שמביני עניין יודעים ויכולים לחלוק איתי ...

ב-Tom's Hardware הם מציינים לגבי הלוח של Gigabyte שמווסת-המתח שלו בעל שבע השלבים יכול להוות בעיה פוטנציאלית ל-OC.

זה פחות או יותר רסיס המידע היחיד שיש לי לגבי הלוחות, היה קל יותר לבחור מעבד וכרטיס מסך ...

"In fact, the only cost-saving measure that really concerned us was Gigabyte’s seven-phase voltage regulator. Gigabyte is one of the few manufacturers who hasn’t received a nasty email from us concerning flaming voltage regulation circuitry. But even a well-protected circuit will become unstable (or shut down) when pushed beyond the limits of its components. That is to say, our chief concern is whether or not this reduced-cost design can take our processor anywhere close to its 4.7 GHz limit at 1.35 V."

http://www.tomshardware.com/reviews/asrock-z68-extreme4-asus-p8z68-v-pro-gigabyte-z68x-ud3h-b3,2939-8.html

בנוסף ישנו את

ASRock Z68 Extreme4

http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=2882

985 nis

שקיבל את המלצת Tom's Hardware (יש מצב שזה לא אומר הרבה), אולם תקנו אותי אם אני טועה, אבל הוא מעבר לצרכים שלי.

אשמח לקבל מידע / דעות, תודה :)

פורסם

שלום bloodcell וברוך הבא לפורום.

ערוך בבקשה את כותרת הדיון לכותרת עניינית על-פי חוקי הפורום.

כדי להפוך את הכותרת לעניינית הוסף לך את תמצית הדרישות שלך (לדוגמה SLI) ואת התקציב.

את המפרט המלא של הלוחות תוכל למצוא באתרי היצרנים. שם תוכל להשוות בין הלוחות ולבדוק אם באחד יש משהו שאתה צריך שבשני אין.

בקשר ל-SLI (ומערך מרובה כרטיסים בכלל), אם אתה רוצה בעצתי, תשקול שוב את כדאיות העניין. מלבד העניין שמערך כזה מייקר את המערכת (בדרך כלל לוח יותר יקר, ספק כוח יותר יקר), צורך יותר אנרגיה ופולט יותר חום, יש את כל נושא הבעייתיות שלו, בעיקר micro-stutter, העובדה שאל כל המשחקים תומכים בו, ומעל לכל, העובדה שאלא אם כן אתה משחק ברזולוציות גבוהות חריגות, ניתן לקבל חוויית משחק מלאה גם באמצעות כרטיס גרפי בודד.

כמו כן, מערך שכזה הופך לעוד יותר לא משתלם אם אתה לא מתכנן להתחיל להשתמש בו כבר עם קניית המערכת או זמן קצר (מספר שבועות) ממועד הקנייה. בעתיד, כבר יהיה לך הרבה יותר משתלם להחליף את הכרטיס הגרפי שלך באחד עדכני במקום להוסיף לו עוד כרטיס "מיושן" (שגם זמינותו תהיה מוטלת בספק).

אם אתה קונה כבר עכשיו 8GB של זכרון, ספק מאוד גדול אם תצטרך להוסיף נפח זכרון לאורך חיי המערכת, בהנחה שהשימושים שלך לא יישתנו. בכל מקרה כל הלוחות שציינת מכילים 4 חריצי זכרון כך שלא תהיה לך בעיה.

מבחינת OC, אף אחד מהם לא יגביל אותך ב-OC. קח גם בחשבון שנכון לעכשיו OC הוא ממש מיותר, אלא אם נעשה לשם התחביב וההתנסות, ולא ייתן לך כלום בפועל בשימושים שלך.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה,

טוב לדעת לגבי SLI,

טוב לדעת לגבי הזכרון,

וגם טוב לדעת לגבי ה-OC.

אין לי צרכים יוצאי-דופן ונראה ששני הלוחות מתאימים, מחפש דרך לבחור.

תודה רבה :)

פורסם

אם אין לך דרישות מיוחדות (וויתרת על רעיון ה-SLI) ושני הלוחות עונים על הדרישות שלך אז הייתי בוחר ב-ASRock Z68 Pro3 Z68, הסיבות לכך:

1. יותר זול. אם עונה על כל הדרישות שלך, למה לבחור בלוח יקר יותר?

2. ב-GA-Z68X-UD3 היצרן בחר שלא לממש את האפשרות להשתמש בליבה הגרפית המובנית שבמעבד. אם זה המצב, באותה מידה אתה יכול לקנות כבר לוח .

P67.

בסך הכל, ה-Pro 3 הוא אחד מלוחות ה-Z68 המשתלמים ביותר שנמכרים בארץ.

פורסם
  • מחבר

תודה שהארת את עיניי לחוסר התמיכה של ה-UD3 בליבה הגרפית של המעבד,

Gigabyte בהחלט עושים את זה קשה להבנה מהפרסומים שלהם.

ישנה עוד אפשרות

Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3

http://tms.co.il/product/10247

לוח-אם שכן מאפשר להשתמש בליבה הגרפית,

כך בתוספת 100 ש"ח אוכל לקנות לוח-אם של Gigabyte (שלמיטב הבנתי הם בסה"כ מותג יותר מוכר מ-ASRock ונראה שכרטיס המסך שאקנה הם גם שלהם, כך שזה "מרגיש נכון יותר") ולשמר את האפשרות של SLI בעתיד.

חוצמזה, מבירורים נוספים מסתמן שבאופן כללי השימוש בליבה הגרפית של המעבד לצד השימוש בכרטיס מסך דרך LucidLogix's Virtu הוא בעייתי:

http://techreport.com/discussions.x/20955

כך שאני לא יודע האם יש אישהוא לוח-אם שמבטיח תפקוד טוב יותר של Virtu, יש לך מושג אם זה של ASRock עדיף מהבחינה הזו?

(הייתי מעוניין לשמר את יכולות קידוד הוידאו של מעבד אינטל לצד שימוש בכרטיס הגרפי בשביל משחקים, סה"כ אני משלם על המעבד הזה...)

תודה!

פורסם

1. כל הלוחות של כל היצרניות אמינים באותה מידה. לא צריכה להיות שלך שום סיבה להעדיף לוח של יצרן כזה או אחר רק בגלל המותג. עדיף לבחור לוח לפי היצע התכונות שבו (כלומר שיענה על כך מה שאתה צריך) והמחיר. אם מצאת שני לוחות מקבילים, ששניהם עונים לך על כל הדרישות, בדרך כלל מומלץ לקנות את הזול מביניהים. כך שפה ההחלטה באיזה לוח לבחור, היא שלך, אין איזו סיבה להעדיף מותג מסוים על-פני אחר.

2. כל הלוחות שמכילים את טכנולוגיית ה-Virtu (שהיא טכנולוגיה של צד-שלישי ולכן זהה בכל הלוחות מהדור הזה) פועלים בדיוק אותו דבר. זה לא הרבה יותר מגימיק. את טכנולוגיית ה-Quick Sync תוכל לנצל רק אם אתה משתמש בתוכנות שיודעות לנצל אותה. זה לא שבכל תוכנה ותוכנה בהכרח תהיה לך תמיכה בכך. אם אתה בכל זאת קונה לוח שבו היא נמצאת, תעבוד במצב d-mode

3. למי שמתכוון גם ככה להשתמש בכרטיס גרפי ייעודי אין שום יתרון בטווח הזמן המיידי בערכת השבבים Z68. יתרונות, אם בכלל, יהיו כנראה בטווח הארוך יותר אז תוכל להסב את המערכת לשימושים שאינם דורשים כרטיס גרפי ייעודי (הכל חוץ ממשחקים חדשים ברזולוציה גבוהה) וכך לחסוך קצת בצריכת האנרגיה ופליטת החום.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים