עבור לתוכן

מחשב נכבה ללא סיבה - בלי BSOD

Featured Replies

פורסם

היי אנשים,

בחודשים האחרונים אני סובל מבעיה מוזרה.

המחשב פשוט נכבה. זה קורה כל כמה ימים והיום אפילו חוויתי את זה בזמן שאני עובד על המחשב.

חשוב לציין שאין BSOD, המחשב פשוט נכבה, אין מאווררים, אין לדים, כבוי לחלוטין.

בדקתי ב- Event Viewer וזאת ההודעה שאני מקבל בכל פעם שזה קורה:

The system has rebooted without cleanly shutting down first. This error could be caused if the system stopped responding, crashed, or lost power unexpectedly.

החשד שלי הוא בעיה בספק, אבל רציתי להתייעץ איתכם לפני שאני קונה חדש.

בברכה,

רומן.

פורסם

בחלונות 7 וב-XP זה דומה:

כנס ל-System properties (כפתור ימני על המחשב שלי, מאפיינים), גש ל-Advanced system properties,

כעת כנס ללשונית "Advanced" ואז Startup and recovery, למטה יהיה כתוב System failure.

תוודא שלא מסומן לך Automatically restart, כי אז יהיה לך BSOD אבל לא תראה אותו...

שלב הבא זה שתספר מתי בדיוק זה קורה, מה אתה עושה עם המחשב בזמן שיש ריסטרט?

בד"כ המערכת קורסת עקב עומס או הפעלה של משהו שלא פועל כמו שצריך...

פורסם
  • מחבר

תודה, שיניתי את ההגדרה.

בכל מקרה, אין ריסטרט. הוא פשוט נכבה.

מיד אחרי זה אני לוחץ על כפתור ההדלקה והוא עולה.

לגבי מה אני עושה עם המחשב, בד"כ זה קורה כשאני לא בבית, או שלא ליד המחשב ואז אני חוזר ורואה שהוא כבוי.

רק פעמיים מתוך כל הפעמים זה קרה לי בזמן שאני עובד על המחשב.

כעקרון לא עושה שום דבר מיוחד על המחשב, גלישה באינטרנט בעיקר.

חשבתי אולי בעיית התחממות, אבל בימים האחרונים המזגן פועל 24/7 ככה שכנראה זה לא המקרה.

פורסם

התחממות יכולה להתרחש בלי קשר למזגן. תוריד אחת מאלה: Real temp, Speedfan, HWMonitor

חום המעבד במנוחה אמור להיות סביב 40c (בד"כ, תלוי גם במעבד), בעבודה זה אמור להיות עד 60 (וגם פה יש יוצאי מהכלל).

וסתם שאלה, אין מצב שהפעלת מצב חיסכון באנרגיה שמכבה את המחשב או משהו? (תבדוק בלוח בקרה)

יכול להיות שיש לך גם שקעים מועמסים, או מקרה שקרה לי כשהמפסק היה "גבולי" ולפעמים היה גורם למחשב להתכבות כשאני מדליק עוד מכשיר חשמלי מבלי לקפוץ.

פורסם
  • מחבר

המעבד על 41 מעלות.

מצב חסכון באנרגיה אינו מופעל.

לגבי שקעים מועמסים, לא הוספתי שוב ציוד שמחובר לשקעים בחדר שלי בשנה האחרונה.

לפעמים אני מדליק מגהץ באותו פאנל שקעים ולא קורה כלום, המחשב ממשיך לעבוד כרגיל.

פורסם

3 אפשרויות:

1. יש כמה סקטורים דפוקים על ההארד דיסק והמחשב קורס כשהוא מנסה לקרוא אותם (פחות סביר)

2. בעיה בספק, אפשרי, אבל קשה לי להאמין אם זה קורה כל כמה ימים שזו הסיבה, תנסה להעמיס על המחשב מאוד ולבדוק האם הוא קורס

3. הייתה לי בדיוק אותה בעיה לא מזמן במחשב, הוא היה נכבה ונדלק, התברר שהיו לי ארבעה קבלים שהתנפחו על הלוח האם, במצב כזה המחשב יכול לקרוס, אז אם אתה מבין קצת בחשמל ואלקטרוניקה תבדוק את הקבלים על הלוח אם, בהנחה שזו הסיבה אז יש 2 אפשרויות: או לקנות לוח אם חדש או להלחים קבלים חדשים במקום הישנים.

פורסם

3. ...אם אתה מבין קצת בחשמל ואלקטרוניקה תבדוק את הקבלים על הלוח אם...

תיקון. אתה לא יכול לבדוק קבל על הלוח, אתה צריך להוריד אותו (שואב בדיל) ולבדוק אותו בחוץ.

על הדרך אתה עלול לפגוע בשכבות של הלוח עקב החימום - כמובן כשאין ברירה אז לא מזיק לנסות...

לפותח הטרד:

בשלב שלך הייתי מתחיל בהתקנה מחדש של המערכת ואז מתקדם לבדיקות עומס או החלפת חלקים.

פורסם

תיקון. אתה לא יכול לבדוק קבל על הלוח, אתה צריך להוריד אותו (שואב בדיל) ולבדוק אותו בחוץ.

על הדרך אתה עלול לפגוע בשכבות של הלוח עקב החימום - כמובן כשאין ברירה אז לא מזיק לנסות...

לפותח הטרד:

בשלב שלך הייתי מתחיל בהתקנה מחדש של המערכת ואז מתקדם לבדיקות עומס או החלפת חלקים.

אתה ממש לא חייב להוריד את הקבלים, אם אתה רואה שהחלק העליון שלהם (הכיפה) נפוחים, זה אומר שהם תקולים, בשביל זה לא צריך להוריד אותם...

פורסם

יש לך אפשרות לחבר את המחשב לאל פסק? רק כדי לשלול שהבעיה היא אינה ברשת החשמל?

פורסם
  • מחבר

לא.. לצערי אין לי..

פורסם

לא.. לצערי אין לי..

בדקת את הקבלים כמו שאמרתי?

פורסם
  • מחבר

הקבלים נראים בסדר גמור..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים