עבור לתוכן

לוח אם עבור Core i7 2600 תקציב 500-700

Featured Replies

פורסם

היי, אני מחפש לוח אם בתקציב של 500-700, עבור המעבד של Intel Core i7 2600, שימו לב הרגיל בלי ה-K.

לוח אם מעודף אצלי הוא מחברת Gigabyte, תודה לכל העוזרים.

את המחשב עדיין לא קניתי, אבל אני סגור על כך שאני רוצה לקנות מעבד מסדרת ה-I7, מבחינת זיכרון אני חושב שאני יקח Dual של 2GB או של 4G כל אחד.

לא מתוכנן OC למעבד.

פורסם

1. תוסיף בבקשה לכותרת את התקציב.

2. למה בחרת דווקא במעבד הזה. מהם השימושים במערכת? האם כבר קנית אותו והוא אצלך או שאתה עדיין יכול לשנות?

3. מהן הדרישות שלך מלוח האם (תמיכה בנפח זכרון מסוים, סוג וכמות חיבורים מסוימים)? אם אתה לא יודע להגדיר דרישות מיוחדות משמעות הדבר היא שאתה ככל הנראה יכול להסתפק בכל מה שלוח ממוצע מספק.

פורסם
  • מחבר

תוקן.

פורסם
  • מחבר

תגובה מישהו?

פורסם

אם לא מתוכנן OC אז כל לוח H61/H67 יתאים לך בהתאם לדרישות שלך מהלוח (סוג וכמות חיבורים).

אפשר לשאול למה דווקא מעבד Core i7? ברוב המקרים מדובר פשוט במעבד לא משתלם למשתמש ממוצע (ולכן אני שואל מהם השימושים כי אולי לך הוא דווקא כן משתלם). ואם כבר כזה מעבד.

מלבד התמיכה ב-Hyper Threading אין שום הבדל בינו לבין ה-Core i5-2xxx, וכפי שציינתי, ברוב המקרים אין ממש צורך ב-HT וזה לא נותן הרבה ולכן מאוד חבל לשלם הרבה יותר כסף עבור זה.

בכל מקרה, אם הדרישות שלך מהלוח הן בסיסיות, כלומר כל מה שמציעים הלוחות די מספיק לך, ואם מסגרת התקציב מאפשרת זאת, אז הייתי ממליץ כן לקנות מעבד עם מכפלה פתוחה (סיומת K) ולוח Z68 כגון ה-ASrock Z68 pro 3 או pro 3-M. הפרש המחיר בין מעבד עם מכפלה פתוחה או לא הוא ממש לא גדול, וגם ההפרש בין לוח Z68 שכזה ללוח H67 אינו גדול במיוחד, ולכן גם אם בסוף לא תבצע OC אתה גם לא משלם פה רבה יותר כדי להשאיר לעצמך את האפשרויות פתוחות.

פורסם
  • מחבר

העדפה שלי לגבי ה-I7 לעומת ה-I5 היא כמובן אך ורק ה-HT, לרוב אני עובד עם תוכנות ולא משחקים ולכן חשוב לי באמת שיהיה כמה שיותר כוח עיבוד, והמחיר בין ה-I7 2600 לבין ה-I5 2500 הוא משהו כמו 300-500 ש"ח, ככה שזה סכום שאני מוכן להשקיע.

לגבי מעבד ה-K, הוא עולה בערך 200 שקל יותר, וצריך בישבלו לוח אם יקר יותר, רק בשביל מכפלה פתוחה שאני לא ינצל כי אני לא תומך בלעשות OC למעבד. בקיצור הלוח אם של Z68 ומעבד K, יעלו לי את מחיר המערכת בלפחות 600 שקל שחבל לי להשקיע.

פורסם

אם אתה זקוק ל-HT אז זה משתלם לך. רק תבדוק שהתוכנות שבהן אתה משתמש באמת מנצלות HT. לא כל תוכנה מנצלת או זקוקה בכלל לנצל את הטכנולוגיה.

אם אתה לא מתכוון לבצע OC אז אחד מלוחות ה-H67 של Intel יהיה משתלם מאוד. גם לוחות ה-H67 של ASRock הם משתלמים יחסית.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים