עבור לתוכן

שדרוג מ-C2D E8400 ל-PHENOM II 970 לאחר שהרסתי את הביוס

Featured Replies

פורסם

פשוט שיחקתי באש עם כל נסיונות הפלאש ביוס הללו, וכעת אני נאלץ לשדרג בגלל שאין להשיג לוחות נורמלים לסוקט 775.

היו לי עד כה: מעבד אינטל E8400, לוח ג'יגה בייט GA-P35-DS3L, זכרונות TRANSCEND DDR2 4GB, וכרטיס מסך ג'יגה בייט 9800GT.

יום ראשון הקרוב אני אמור לקבל: מעבד AMD PHENOM II 970, לוח ג'יגה בייט GA-990XA-UD3, זכרונות OCZ DDR3 PC3-10666 2GBX2 1333MHZ שיעבדו על דואל צ'אנל, וכ.מסך ג'יגה בייט 460GTX 1GB GDDR5. כמו כן גם פלופי USB, למקרה שאני אצטרך את "התקנת F6", אם ארצה לשים XP.

עכשיו השאלה שלי כזאת: את הספק כח לא שידרגתי. יש לי CHIEFTEC מסדרת ה-A135, והדגם הוא APS-550S, עם 550W REAL, ועם 80 PLUS. האם הוא מספיק חזק בשביל להחזיק לי את המערכת החדשה?

ועוד שאלה קטנה, אולי טפשית: המארז שלי COOLERMASTER SELIO 500. האם הוא יספק לי אוורור טוב, ואקוסטיקה טובה?

אני מריץ משחקים כבדים.

המון תודה מראש לכל העוזרים :) :)

פורסם

סיפור מוזר . משום מה נראה לי שב 300 ש"ח היתה יכול לקבל לוח חדש אם שלך לא בר תיקון (אני די בספק..) שהיה מספיק לך ויחד עם ה GTX460 היתה מקבל ביצועים שהם לא רחוקים בהרבה מ פנום 970 בכל אופן לא בצורה שמצדיקה שדרוג - עדיף היה לך למשוך עוד כמה חודשים / שנה ולראות מה מגיע מ AMD ו אינטל בסדרות החדשות...

לא משנה WHAT DONE IS DONE....

* לגבי השאלה על הספק - אין בעיה הספק מתאים ויחזיק את המערכת (כל עוד לא תעמיס 20 HDD ו תנסה לשבור את שיאי ה OC..)

* לגבי המארז - מארז חביב אבל לוקה מעט באוורורו - יש תמיד אחד 120 מאחור ואופציה לקדמי - תראה אם יש אם אין - כדאי להוסיף - כמו כן תבדוק שהאחורי מספיק טוב וחזק ואם תראה במהלך השימוש שהמערכת מתחממת יותר מדי (HWMONITOR וכו'..) אז תשקול להחליף את האחורי באחד עם ספיקה גבוהה יותר - זה אמור להיות בסדר.. (שוב כל עוד אתה לא חובב OC קיצוני..) :xyxthumbs:

פורסם

אין להשיג לוחות נורמאליים ל 775 ??? תבדוק שוב.

פורסם

מהנתונים שאני זוכר לגבי הספק הזה, ובהתחשב בזה שיש לו גיל, ממש לא מספיק.

Antec TRUE POWER TRIO 650W , יחידות 1

₪379

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2287

יעשה את העבודה,

פורסם
  • מחבר

היו לא מעט תלונות, (ראיתי זאת בפורומים שונים) על הספקים של ANTEC, שהם נשרפים מהר, ולא אמינים. מה שכן ידוע לי בוודאות, זה שהספקים של CHIEFTEC, הם פשוט סוסי עבודה, בלי כל קשר כרגע להבדלים בביצועים.

עכשיו, לגבי השאלה אם הספק שלי יספיק או לא, ראיתי פה שתי תגובות סותרות, כך שאיני יכול לדעת אם לשדרג גם אותו או לא.

ולגבי OC, אני ממש לא מתכנן לבצע.

לגבי המארז, אכן יש לי שני מאווררים של 120 מ"מ, אחד מקדימה, ואחד מאחורה, מה גם שאני מתחזק תמיד, מידי פעם עושה ניקוי אבק כללי, ושל מאווררים, באמצעות מברשת דקה ויבשה של צבע, ופאן של שיער, ופעם בחצי שנה מחליף משחות טרמיות, הן למעבד והן לכרטיס המסך.

נכנסתי עכשיו לאתר הרשמי של CHIEFTEC, והיה כתוב שיש תמיכה ב-DUAL/QUAD גם INTEL/AMD. כמו כן לספק יש יציאת 8 פין, שעד כמה שידוע לי, מיועדת למעבדי 4 ליבות. כמו כן היה כתוב שיש תמיכה ב-SLI של NVIDIA, ואני לקחתי רק כרטיס אחד. באתר של NVIDIA, היה כתוב שהמינימום וואט עבור כ.מסך זה הוא 450. הוא גם דורש שתי יציאות 6 פין, מה שגם קיים בספק שלי. מן הסתם, אם נעשה את האחד ועוד אחד הספק כן אמור להחזיק, לא?! תקנו אותי אם אני טועה.

פורסם

אולי על מודלים ספציפיים בתקופה אחרת, הספק הזה הוא ספק מצויין. אגב, ANTEC לא מייצרים ספקים, האחד הזה לדעתי מיוצר על ידי SEASONIC בכלל.

הCHIEFTEC הנ"ל הוא מודל מיושן למדי ובעוד שלא מדובר בספק חלש, אתה הולך לשים רק בכרטיסי מסך 265W כאשר הספק הזה נותן כשהוא חדש וטרי 450W על מסילת ה12V.

תמיכה בDUAL / QUAD - זה בולשיט. לגבי ה8PIN - זה לא קשור לכמה ליבות יש במעבד. בתור ספק חדש אם אתה שם עליו זוג כרטיסים כמו GTS450 ומעבד I5 זה מחזיק, אבל ה970X4 גרגרן יותר באנרגיה מהI5 והGTX460 גרגרן יותר מהGTS450 או 9800GT.

זה לא מספיק, אם הספק במצב טוב, סביר שזה כן יעבוד, אבל זה לא יאריך ימים. אם הוא במצב פחות טוב, אתה תגמור אותו.

פורסם

YZ101 - אני ממש מופתע ממך !

איך אתה אומר לבן אדם שרק הכרטיס (GTX 460 1GB) יכול לקחת 256W לבדו ? - הכרטיס הזה לא יכול לקחת יותר מ 155W וגם זה תיאורטי בלבד בפועל הוא לא מצליח להגיע אפילו ל 120W !

http://www.techpowerup.com/reviews/Zotac/GeForce_GTX_460_1_GB/29.html

ה AMD פנום 970 אמנם לא חסכן אבל הוא 125W ב TDP שלו וגם אם תעשה לו OC אתה לא תגיע אפילו קרוב ל 150-180W

תוסיף את כל שאר צרכני ה 12V הקטנים כמו HDD , מאווררים וכו', מקסימום 100W לכולם (וגם זה ביד נדיבה..) ועדיין אתה רחוק מה 450W שיש לספק ב 12V !!

הספק מתאים ואין שום צורך סתם לקנות ספק חדש ! (ועוד יש רזרבה ..תלוי אם מדובר ב OC או לא..)

ועוד אני זה שבד"כ ממליץ על ספק מעט יותר חזק ממה שהרבה מבוני המפרטים נותנים כאן... :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

תודה גדולה ומיוחדת ל-MAYA1, שעשה לי את השבת עכשיו, והוריד לי אבן מהלב :xyxthumbs::yelclap::)

בקישורים של אתרי היצרניות אפשר לראות שהנתונים באמת נכונים:

NVIDIA

http://www.nvidia.com/object/product-geforce-gtx-460-us.html

בקישור ניתן לראות שהכרטיס לא לוקח יותר מ-160W.

AMD

http://www.amd.com/uk/products/desktop/processors/phenom-ii/Pages/phenom-ii-model-number-comparison.aspx

בקישור ניתן לראות שהמעבד לא לוקח יותר מ-125W.

בהתחלה לא הייתי בקיא כל כך במושגים הללו, אבל האינפורמציה של MAYA1 הפילה לי את האסימון.

שוב תודה, הרבה תודה, ושבת שלום!!! :):yelclap::xyxthumbs:

פורסם

MAYA1.

1. אל תהיה מופתע, אני רשמתי 265W לבד בכרטיסי מסך, GTX460 + 9800GT. מן הסתם שGTX460 לבדו לא צורך יותר מGTX480.

2. אתה יוצא מתוך הנחה שהספק הזה כיום, בגילו עדיין מספק 450W על ה12V, מה שסביר שלא נכון, עם הגיל ספק מאבד מהאפקטיביות שלו.

3. נכון שרכיב לא בהכרח ובדרך כלל לא מגיע למלוא הTDP שלו, אבל במאמץ, מעבד כזה + לוח HIGHEND + שני כרטיסי מסך + הזדקנות הספק - זה לא שילוב טוב, ואני מקווה שאתה רואה ומודע.

אם אין כוונה לכלול את שני הכרטיסים במפרט - כמו שאני מתחיל להבין, אז טעות שלי בהבנת הנקרא, כי אני הבנתי שהכוונה היא לכלול גם את הGTX460 וגם את ה9800GT. מצטער אם זה לא היה ברור.

פותח הת'רד, האם ערכת את ההודעה? אני כמעט משוכנע שהיה כתוב שיש כוונה לכלול את שני הכרטיסים.

פורסם

למה בכלל לקחת את ה970 ? אני לא מבין הוא יקר וממש לא שווה, במחיר נמוך יותר היית כבר יכול לקחת את ה1075T בעל ה6 ליבות שהוא אולי בעל 3.0GHZ אבל יש לו מצב טורבו שמפצה על כך ומגיע ל3.5GHZ שזה גם כן פחות מי 970, אבל עוד פעם אתה מקבל כאן מעבד 6 ליבות ולא 4 ליבות.

כמו כן שים לב שה970 בעל 2 ליבות חבויות ככה שאפשר להפוך אותו ל1075T בעל ה6 ליבות ותדר העבודה יורד ל3.0GHZ, ככה שבסופו של דבר שילמת בערך 120 שקל יותר על מעבד שכזה כשאפשר לקנות את אותו מעבד אחרי הפתיחה ב120 שקל פחות :facepalm:

פורסם

במשחקים ה970 מציג ביצועים שווים ואף עדיפים בקצת על ה1075t.

פורסם

^^ אולי הוא מציג ביצועים טובים יותר בקצת, אבל לוותר על 2 ליבות נוספות זה פשוט טמטום כמו כן משחקים שמשתמשים בריבוי ליבות יעבדו טוב יותר על ה1075T בגלל היותו מעבד משושה ליבות ועוד פעם יש לו מצב טורבו, אתה לא מבין לאן אני חותר ?

פורסם

לא ממש.

פורסם

בקיצור עזוב עם אני ימשיך להסביר את הכוונה שלי אני ישתגע :lol: כי אתה בטח גם ככה לא תבין אותי, נסביר בפשטות.

1- מעבד ה970 זה מעבד 4 ליבות מבוסס על הPHENOM 2 ועולה בערך 1000 שקל.

יתרונות- תדר עבודה גבוה 3.7GHZ, ניתן לפתוח למעבד 2 ליבות נוספות ולהפוך אותו בעצם ל1075T.

חסרונות- יקר מידי ל4 ליבות של AMD, באותו תקציב ניתן להשיג מעבד 6 ליבות, אין מצב טורבו.

2- מעבד ה1075 זה מעבד 6 ליבות מבוסס על הPHENOM 2 ועולה בערך 850 שקל.

יתרונות- מעבד זול בעל 6 ליבות, קיים מצב טורבו.

חסרונות- תדר עבודה נמוך 3.0GHZ.

-------------------------------------------------------------------------

עכשיו אתה מבין למה אני מתכוון ? בעצם פותח הדיון קנה את אותו המעבד ב150-200 שקל יותר, כשהוא יכל לקנות את ה1075T שזה בעצם ההתפתחות של ה970 אחרי פתיחת הליבות ב800-850 שקל.

פורסם

שכחת לכתוב בחסרונת של ה1075 שהוא יותר גרוע מה970 למשחקים.

למה אתה ממשיך עם זה תגיד לי? מי שם זין על הנתונים האלה? בפועל ה970 יותר טוב ופה נגמר הסיפור.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים