עבור לתוכן

סיכון בהוצאת כונן קשיח ממחשב נייד והחזרתו

Featured Replies

פורסם

לאחי יש מחשב נייד דגם: toshiba satellite a300-1lt

http://www.antec.com/Believe_it/product.php?id=MjM2NA==

יש לי נייח עם מארז עם אופצייה מעניינת להכניס כונני 2.5 ממש כמו USB.

http://www.antec.com/Believe_it/product.php?id=MjEyMQ==&lan=us

אני רוצה להעביר לאחי סרטים גדולים של FHD וב- USB זה לא זז. קיצר חשבתי לפרק את הכונן שלו מהנייד ולהכניס אותו לנייח שלי בחיבור הייעודי הזה לכונני 2.5. החיבור הזה מחובר ללוח אם כמובן ב- SATA2 והוא מוזן בחשמל מהספק. העניין הוא שאני קצת לא בטוח מה ייקרה לנייד אם אני אוציא את הקשיח שלו עליו נמצאת מערכת ההפעלה? זה לא מסוכן קצת והאם בכלל יש לי גישה אליו בנייד? ראיתי בחלק האחורי של הנייד כמה אזורים שניתן לפרק עם ברגים אחד זיכרון ולא יודע מה השניים. ודבר אחרון אם זה תהליך לא מסוכן למחשב, צריך לפרק גם את הבטרייה לפני פירוק הכונן או אולי עוד משהוא?

פורסם

למה לא לחבר בין שני המחשבים עם כבל רשת, להגדיר רשת ולהעביר את כל מה שאתה צריך.

בשביל העברת מידע אני לא הייתי עובר את התלאות של לפרק דיסק קשיח מנייד, נראה לי סיכון מיותר למרות שבמרבית המחשבים הוצאת דיסק קשיח היא לא משימה קשה.

אתה מוזמן לפנות לפורום רשתות ואינטרנט לשם הגדרת הרשת, יש שם מדריכים בסטיקי.

בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

יש לי רשת מוגדרת ופועלת דרך נתב אלחוטי של הוט. ניסיתי להעביר בצורה אלחוטית בתקן N וזה זז לאט (מדובר על 8 10 גיג'ה סרט), נסיתי בצורה חוטית דרך הנתב זז גם לאט- מסתבר שהנתב של הוט הוא בתקן 100\10 ולא 1000 מה שנותן מקסימום 11 מגה בשנייה. דבר שלא ניסיתי הוא לחבר כבל ישיר בין הנייח לנייד (ממחשב למחשב בלי נתב כל שהוא). זה יעזור איך שהוא? תהיה בכלל התממשקות בניהם? אם לא נותר רק להכניס את הקשיח לנייח שלי. הרי בשביל זה נועד החיבור המיוחד הזה במארז שלי! אך אני מפחד מהסיכונים כי לפי מה שאני יודע שמתעסקים עם נייד ופותחים אותו זה עלול להיות חד כיווני ופתאום מישמום מה הם לא עובדים. מותג כמו toshiba זה יהיה אחרת לא?

פורסם

המהירות המקסימלית של כרטיס הרשת של הנייד שלך היא 100 מגהביט. עקרונית הוצאת ההרדיסק לא כל כך מסובכת (עיין כאן) אבל לדעתי זו סתם דרך מסורבלת. תחכה עוד כמה דקות לא נורא.

פורסם

ממליץ על רשת חוטית. אם יש לך כבר רשת מוצלב זה יהיה יותר מהיר.

פורסם
  • מחבר

יש כבל מצויין! אני מצטט את עצמי תנו התיחסות לאפשרות זו:

דבר שלא ניסיתי הוא לחבר כבל ישיר בין הנייח לנייד (ממחשב למחשב בלי נתב כל שהוא). זה יעזור איך שהוא? תהיה בכלל התממשקות בניהם?

Gil28 אתה מדבר על אופציה זו? אפשרי בכלל לחבר ישירות מחשב למחשב?

ag43 אני יודע שהנייד הוא במהירות 1000 ככה גם הנייח! החוליה החלשה כאן היא הנתב. וזה לא עוד כמה דקות. מדובר על 250 גיגה של סרטים כל אחד בגודל 10 ממוצע. עזוב את זה שזה כמה שעות טובות, ניסיון להעביר ככה גורם לנתב להתחמם ברמות מטורפות ואז בשלב מסויים לעשות אתחול לעצמו או לגרום לניתוק באמצע ההעברה!

פורסם
  • מחבר

אה הבנתי :P :

speed : 10BASE-T/100BASE-TX

צודק! טוב בכל מקרה הנתב של הוט אפשר לי עד 100.

נו אז נותר רק להוציא את הקשיח ולהעביר עליו גם כבל מוצלב לא יעזור נכון?

דבר נוסף: על הקשיח שלו מותקנת כמובן מערכת הפעלה. למען הבטיחות אני מתכוון לכבות את המחשב הנייח שלי לחבר את הכונן 2.5 של הנייד במגירה המיוחדת במארז ואז להדליק את המחשב (למרות שבהורות של המארז מתפארים בכך שזה ממש כמו USB לכל דבר) השאלה שלי היא אם המערכת הפעלה לא עלולה להטען פתאום מהכונן של הנייד ולא מזה שבמחשב שלי?

פורסם

תוודא בביוס שהכונן של הנייח מוגדר לעלות ראשון בסדר הבוט. אני עדיין ממליץ לך להעביר ברשת ולהתאזר בסבלנות.

פורסם
  • מחבר

כבר אמרתי ברשת זה קורס בסוף! מדובר על כמות גדולה מידי לנתב של הוט!

מחר אחי יבוא עם הנייד שלו. אני אעשה את זה, מקווה שלא יהיו בעיות. אם לא יהיו בעיות זה כנראה יהפוך לשגרה כי זה בטח יעביר קבצים במהירות מטורפת יחסית (SATA2)! אם יהיו בעיות אני יעדכן כבר.

תודה :yelclap:

פורסם
  • מחבר

תחבר את המחשבים ישירות ברשת.

באמת שאני לא מבין על מה אתם מדברים! תנו בבקשה הוראות מובנות. אתה מתכוון כבל רשת ישיר בין מחשב למחשב? ז"א בלי נתב או ראוטר בדרך? מלוח אם אחד לשני, רגע וגם אם כן מה זה יעזור לי כי הרי הנייד הוא עד 100 וזה יגביל אותי למהירות נמוכה כמו בנתב של הוט (בהנחה שלא יהיו קריסות)?

פורסם

חיבור ישיר כלומר כבל שמחובר מכרטיס רשת לכרטיס רשת, בלי נתב. ברשת אלחוטית אתה מאבד הרבה מהירות בגלל מגבלה

של התקנים (a,b,c,g) וגם בגלל הפרעות לשידור. המהירות תהיה גם יציבה.

פורסם
  • מחבר

הנייח עובד עד מהירות 1000 והנייד עד 100. מה תהיה מהירות העברה אז? יש אולי תוכנה שתריץ את העניין?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים