עבור לתוכן

לאן לחבר את כבל ה DVI בלוח אם Z68 - לכרטיס המסך או ללוח האם?

Featured Replies

פורסם

אמממ..... כן, ממש כמו הכותרת.

פורסם

אם יש לך כרטיס מסך מעבר לזה המובנה, אני מניח שאתה גם רוצה להשתמש בו. אתה מבין מה אתה שואל?

פורסם

זה מאוד תלוי. אם הלוח שלך מכיל את הטכנולוגיה Virtu (לא חלק מערכת השבבים, היצרן בוחר אם להוסיף אותה או לא. רוב הלוחות תומכים, אך לא כולם, גם לא כל הלוחות ממשים את היכולת להשתמש בכלל בליבה הגרפית המובנית) אז יש לך שני מצבי פעולה שאותם אתה מגדיר ב-UEFI/BIOS:

i-mode - לא ממש מומלץ לאור חסרונותיו (צורך ביצירת פרופילים למשחקים, העובדה שהכרטיס הגרפי הייעודי לא מכבה את עצמו כשהוא לא בשימוש כך שגם אין ממש חסכון אמיתי בצריכת אנרגיה או פליטת חום בהשוואה לעבודה עם כרטיס גרפי ייעודי בלבד - הרי גם ככההכרטיסים הגרפיים, בדומה למעבדים, מורידים תדר ומפחיתים בצריכהת האנרגיה כשהם לא בעומס") שדי עולים על יתרונותיו התיאורטיים. במצב כזה הליבה הגרפית מתפקדת היא מקור פלט הוידאו הראשי ורק בשעת משחקים הכרטיס הגרפי נכנס לפעולה. לכן במצב כזה צריך לחבר את המסך לחיבורים של לוח האם. אך כאמור. לא ממש מומלץ או משתלם לעבוד במצב הזה (בדרך כלל מי שיכול לעבוד במצב הזה לא זקוק באמת לכרטיס גרפי ייעודי ממילא).

d-mode - במצב כזה הכרטיס הגרפי הייעודי הוא מקור פלט הוידאו הראשי ולכן יש לחבר אליו את כבל המסך. במצב הזה המערכת עובדת בדיוק כמו עם כרטיס גרפי ייעודי רגיל, רק שבשעת הצורך יש לה יכולת לגשת ולהשתמש בטכנולוגיית ה-Quick Sync (לא רלוונטי למשחקים).

פורסם

אני לא חושב שיש מישהו שהיה רוצה למצוא את עצמו משחק עם חיבורים פיסיים מאחורי מארז או אפילו מחבר שני כבלי DVI ומשחק בinput במסך במהלך עבודה.

פורסם
  • מחבר

תודה!!! (תודה גם על שהבנת בדיוק השאלה שלי).

יוצא מכך שהמשתמש יחבר את המסך לכרטיס המסך הייעודי, ועל כך הוא יהנה מטכנולוגיית ה quick sync של אינטל ותו לא.

אני חושב שהבנתי נכון

אם כך הדבר, עבור משתמש שלא מקודד ווידאו (ולכן לא עושה שימוש ב quick sync), אין ממש יתרון לבחירה ב Z68 על פני ה P67

נראה לי....

פורסם

היתרון בערכת השבבים Z68, בהנחה שהיצרן מימש את היכולת להשתמש בליבה הגרפית המובנית היא היכולת לעבוד עם הליבה הגרפית המובנית ובמקביל לבצע OC למערכת (משהו שנשמע הגיוני מאוד עד שכוחות השיווק של Intel שמו עליו את היד). זה יתרון שרלוונטי לכל מי שלא משחק במערכת שלו אך עדיין מעוניין לבצע OC, לדוגמה הרצות של סימולציות חישוב, קידוד וידאו (לא תמיד, תלוי בסוג) ועוד. לטעמי, כל העניין הזה הוא גימיק. מי שלרוב זקוק ל-OC לא באמת זקוק, או יכול למצוא פתרון גם ללא הליבה הגרפית. מי שלשימושיו מספיקה הליבה הגרפית, לרוב לא ירוויח כלום מ-OC. אני לא מכליל כמובן, תמיד יש יוצאים מן הכלל, אני מדבר על המצב הממוצע בפועל.

לגיימר אין כמעט שום יתרון בבחירה בערכת השבביםZ68 על-פני P67.

חוץ מזה, כל מה שהיא "מוספיה", Virtu ו-SRT הן תוספות שלא קשורות בכלל לערכת השבבים עצמה אלא לפתרונות עצמאיים (ולכן המרכאות מקודם). מערך ה-SRT מנוהל בכלל על-ידי תוכנה ולכן Intel יכולה לדעתי באופן עקרוני לממש אותו בכל ערכות השבבים מסדרה 6 אם היא רק הייתה רוצה. טכנולוגיית ה-Virtu היא לא יותר מגימיק, האמת, גם מערך ה-SRT הוא לא יותר מגימיק עבור הרוב המוחלט של המשתמשים.

יחד עם זאת, מכיוון שמחירי הלוחות Z68 ו-P67 לא שונים בהרבה זה מזה, ההגיון ה"צרכני" אומר שגם אם תקנה לוח מבוסס Z68 למרות שאתה לא זקוק לגימיקים שלו, אין בזה בזבוז כי לרוב אתה לא משלם עבורם יותר (לפחות לא הרבה יותר באופן משמעותי). אך מכל בחינה אחרת, ולמעט המקרים המאוד ממוקדים שבהם באמת השילוב בין היכולת להשתמש בליבה הגרפית שבמעבד והיכולת לבצע OC נדרש, אין שום יתרון ללוח Z68 על מקבילו המבוסס P67.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים