עבור לתוכן

מפרט לעיצוב אינטראקטיבי - 4000ש"ח כולל ציוד היקפי (ולפני כרטיס מסך)

Featured Replies

פורסם

מדובר במפרט לסטודנטית שמתחילה ללמוד עיצוב אינטראקטיבי.

התוכנות/שימושים: פוטושופ, פלאש, אילוסטרייטור, אפטר אפקט, דיירקטור, 3D-MAX, פרמייר פרו, דרים יוזר..

המחשב יקנה בKSP. לא יהיו משחקים וOC. אין UPS.

הרכבתי את המפרט הבא:[table] [tr][td] מעבדי אינטל‏ [/td] [td]

כמות

[/td] [td]מחיר[/td] [td] סה"כ[/td] [td]tab2_01.gif[/td][/tr] [tr] [td]tab_04.gif[/td] [td]store.gifCore i5 2400 3.1Ghz, s1155, 6MB, GPU Core, Tray qw.gifplusb.gifminusb.gif[/td] [td]

1

[/td] [td]

810

[/td] [td]

810

[/td] [td]tab_01.gif[/td][/tr] [tr] [td]tab2_04.gif[/td] [td] לוחות אם למעבדי אינטל‏ GIGABYTE[/td] [td]

כמות

[/td] [td]מחיר[/td] [td] סה"כ[/td] [td]tab2_01.gif[/td][/tr] [tr] [td]tab_04.gif[/td] [td]store.gifH67M-D2-B3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel H67, DDR3 1333, 2xPCI-E, DVI qw.gifplusb.gifminusb.gif[/td] [td]

1

[/td] [td]

405

[/td] [td]

405

[/td] [td]tab_01.gif[/td][/tr] [tr] [td]tab2_04.gif[/td] [td] זכרונות‏ DDR3 1333Mhz[/td] [td]

כמות

[/td] [td]מחיר[/td] [td] סה"כ[/td] [td]tab2_01.gif[/td][/tr] [tr] [td]tab_04.gif[/td] [td]store.gif1x4GB Kingston qw.gifplusb.gifminusb.gif[/td] [td]

2

[/td] [td]

200

[/td] [td]

400

[/td] [td]tab_01.gif[/td][/tr] [tr] [td]tab2_04.gif[/td] [td] דיסקים קשיחים‏ Samsung[/td] [td]

כמות

[/td] [td]מחיר[/td] [td] סה"כ[/td] [td]tab2_01.gif[/td][/tr] [tr] [td]tab_04.gif[/td] [td]store.gif1TB 7200RPM 32MB, SATA II HD103SJ qw.gifplusb.gifminusb.gif[/td] [td]

1

[/td] [td]

255

[/td] [td]

255

[/td] [td]tab_01.gif[/td][/tr] [tr] [td]tab_04.gif[/td] [td]store.gif1TB EcoGreen F2 32MB SATA II HD103SI qw.gifplusb.gifminusb.gif[/td] [td]

1

[/td] [td]

230

[/td] [td]

230

[/td] [td]tab_01.gif[/td][/tr] [tr] [td]tab2_04.gif[/td] [td] צורבי DVD‏ Sony Optiarc[/td] [td]

כמות

[/td] [td]מחיר[/td] [td] סה"כ[/td] [td]tab2_01.gif[/td][/tr] [tr] [td]tab_04.gif[/td] [td]store.gifAD-7260S DVD±RW x24 Black Sata qw.gifplusb.gifminusb.gif[/td] [td]

1

[/td] [td]

110

[/td] [td]

110

[/td] [td]tab_01.gif[/td][/tr] [tr] [td]tab2_04.gif[/td] [td] מאווררים וגופי קירור‏ מאוררים למעבדים[/td] [td]

כמות

[/td] [td]מחיר[/td] [td] סה"כ[/td] [td]tab2_01.gif[/td][/tr] [tr] [td]tab_04.gif[/td] [td]store.gifScythe Katana 3 CPU Cooler (For Intel Only) qw.gifplusb.gifminusb.gif[/td] [td]

1

[/td] [td]

85

[/td] [td]

85

[/td] [td]tab_01.gif[/td][/tr] [tr] [td]tab2_04.gif[/td] [td] מאווררים וגופי קירור‏ מאוררים[/td] [td]

כמות

[/td] [td]מחיר[/td] [td] סה"כ[/td] [td]tab2_01.gif[/td][/tr] [tr] [td]tab_04.gif[/td] [td]store.gifScythe Slip Stream 120mm Case Fan 1200 RPM qw.gifplusb.gifminusb.gif[/td] [td]

1

[/td] [td]

45

[/td] [td]

45

[/td] [td]tab_01.gif[/td][/tr] [tr] [td]tab2_04.gif[/td] [td] מארזים‏ CoolerMaster[/td] [td]

כמות

[/td] [td]מחיר[/td] [td] סה"כ[/td] [td]tab2_01.gif[/td][/tr] [tr] [td]tab_04.gif[/td] [td]store.gifElite 335 Black (No PSU) qw.gifplusb.gifminusb.gif[/td] [td]

1

[/td] [td]

180

[/td] [td]

180

[/td] [td]tab_01.gif[/td][/tr] [tr] [td]tab2_04.gif[/td] [td] ספקי כוח‏ SeaSonic [/td] [td]

כמות

[/td] [td]מחיר[/td] [td] סה"כ[/td] [td]tab2_01.gif[/td][/tr] [tr] [td]tab_04.gif[/td] [td]store.gif520W 80+ Bronze Active PFC 12cm Fan S12II-520 (Retail) qw.gifplusb.gifminusb.gif[/td] [td]

1

[/td] [td]

345

[/td] [td]

345

[/td] [td]tab_01.gif[/td][/tr] [tr] [td]tab2_04.gif[/td] [td] מקלדות‏ Microsoft[/td] [td]

כמות

[/td] [td]מחיר[/td] [td] סה"כ[/td] [td]tab2_01.gif[/td][/tr] [tr] [td]tab_04.gif[/td] [td]store.gifMicrosoft Digital Media Keybord 3000 USB (Reatil) qw.gifplusb.gifminusb.gif[/td] [td]

1

[/td] [td]

99

[/td] [td]

99

[/td] [td]tab_01.gif[/td][/tr] [tr] [td]tab2_04.gif[/td] [td] רמקולים‏ Altec Lansing[/td] [td]

כמות

[/td] [td]מחיר[/td] [td] סה"כ[/td] [td]tab2_01.gif[/td][/tr] [tr] [td]tab_04.gif[/td] [td]store.gifBXR1220, 2.0 qw.gifplusb.gifminusb.gif[/td] [td]

1

[/td] [td]

85

[/td] [td]

85

[/td] [td]tab_01.gif[/td][/tr] [tr] [td]tab2_04.gif[/td] [td] מחירון עבודות במעבדה‏ [/td] [td]

כמות

[/td] [td]מחיר[/td] [td] סה"כ[/td] [td]tab2_01.gif[/td][/tr] [tr] [td]tab_04.gif[/td] [td]store.gifהרכבת מחשב חדש עד 4000 שקל plusb.gifminusb.gif[/td] [td]

1

[/td] [td]

60

[/td] [td]

60

[/td] [td]tab_01.gif[/td][/tr] [tr] [td]tab2_04.gif[/td] [td][/td][td][/td][td] סה"כ[/td] [td]

3109

[/td][/tr] [/table]

למפרט הנ"ל תצטרף החומרה הבאה (ירכש בנפרד):

מסך: סמסונג2333T או דל U2311H (מחירים 757ש"ח/940ש"ח בהתאמה)

עכבר:Teac OX1200 (מחיר:104ש"ח)

בנוסף יצטרפו בהמשך:(לא חלק מהתקציב):

1)כרטיס מסך מתאים לשימושים הנ"ל

2)מדפסת לייזר משולבת.

השאלות שלי:

1)מה אתם אומרים על המפרט בכללותו? האם יש כאן חומרה מבוזבזת? יש לקחת בחשבון שהוא כבר חורג מהתקציב!

2)כרטיס מסך: הוא ירכש בעוד מספר חודשים בסמוך לתחילת השימוש האינטנסיבי בתוכנות (כדי לנצל את ההשקעה בו ליותר זמן). איזה כרטיס יתן מענה לשימושים הנ"ל? הכוונה להוציא כמה שפחות כמובן אבל בלי להוריד את הרמה של המערכת. הטווח 350-600 ש"ח.

3)ספק הכח: יחזיק את המערכת? אם לוקחים בחשבון את תוספת הכרטיס מסך ומדפסת משולבת בעתיד הקרוב כמובן.

תודה לכל העונים והמסייעים עד עכשיו..(yz101)

פורסם

ממה שאני רואה עד כה:

1. הספק גדול על צורכי המערכת ויקר בהתחשב בתקציב הדחוק.

2. לא צוין איזה כרטיס מסך מתכוונים לרכוש, בהתאם לתוכנות שצוינו אני מניח שמדובר בQUADRO 600. האם זה נכון? כדאי לבחון טוב טוב את מידת השימוש בתוכנות השונות כי ייתכן בהחלט שהוא לא הבחירה הטובה.

3. בצורב, את ה10 שקלים תוספת לטובת צורב של LG כדאי להוציא פה.

4. אין סיבה לרכוש את הלוח הנ"ל, הוא לא מציע יותר מדי.

5. מאוורר נוסף ממש לא נדרש.

אני הייתי בונה את זה בערך כך:

[table] [tr][td] מעבדי אינטל‏ [/td] [td]

כמות

[/td] [td]מחיר[/td] [td] סה"כ[/td] [td]tab2_01.gif[/td][/tr] [tr] [td]tab_04.gif[/td] [td]store.gifCore i5 2400 3.1Ghz, s1155, 6MB, GPU Core, Tray qw.gifplusb.gifminusb.gif[/td] [td]

1

[/td] [td]

810

[/td] [td]

810

[/td] [td]tab_01.gif[/td][/tr] [tr] [td]tab2_04.gif[/td] [td] לוחות אם למעבדי אינטל‏ [/td] [td]

כמות

[/td] [td]מחיר[/td] [td] סה"כ[/td] [td]tab2_01.gif[/td][/tr] [tr] [td]tab_04.gif[/td] [td]store.gifH61M-P23 B3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel H61, DDR3 1333, PCI-E, VGA qw.gifplusb.gifminusb.gif[/td] [td]

1

[/td] [td]

290

[/td] [td]

290

[/td] [td]tab_01.gif[/td][/tr] [tr] [td]tab2_04.gif[/td] [td] זכרונות‏ DDR3 1333Mhz[/td] [td]

כמות

[/td] [td]מחיר[/td] [td] סה"כ[/td] [td]tab2_01.gif[/td][/tr] [tr] [td]tab_04.gif[/td] [td]store.gif1x4GB G.Skill qw.gifplusb.gifminusb.gif[/td] [td]

2

[/td] [td]

200

[/td] [td]

400

[/td] [td]tab_01.gif[/td][/tr] [tr] [td]tab2_04.gif[/td] [td] דיסקים קשיחים‏ Samsung[/td] [td]

כמות

[/td] [td]מחיר[/td] [td] סה"כ[/td] [td]tab2_01.gif[/td][/tr] [tr] [td]tab_04.gif[/td] [td]store.gif1TB 7200RPM 32MB, SATA II HD103SJ qw.gifplusb.gifminusb.gif[/td] [td]

2

[/td] [td]

255

[/td] [td]

510

[/td] [td]tab_01.gif[/td][/tr] [tr] [td]tab2_04.gif[/td] [td] צורבי DVD‏ LG[/td] [td]

כמות

[/td] [td]מחיר[/td] [td] סה"כ[/td] [td]tab2_01.gif[/td][/tr] [tr] [td]tab_04.gif[/td] [td]store.gifDVD±RW GH22NS x22 Black SATA (Oem) qw.gifplusb.gifminusb.gif[/td] [td]

1

[/td] [td]

120

[/td] [td]

120

[/td] [td]tab_01.gif[/td][/tr] [tr] [td]tab2_04.gif[/td] [td] מאווררים וגופי קירור‏ מאוררים למעבדים[/td] [td]

כמות

[/td] [td]מחיר[/td] [td] סה"כ[/td] [td]tab2_01.gif[/td][/tr] [tr] [td]tab_04.gif[/td] [td]store.gifArctic Alpine 11 Rev.2 qw.gifplusb.gifminusb.gif[/td] [td]

1

[/td] [td]

65

[/td] [td]

65

[/td] [td]tab_01.gif[/td][/tr] [tr] [td]tab2_04.gif[/td] [td] מארזים‏ CoolerMaster[/td] [td]

כמות

[/td] [td]מחיר[/td] [td] סה"כ[/td] [td]tab2_01.gif[/td][/tr] [tr] [td]tab_04.gif[/td] [td]store.gifElite 335 Black (No PSU) qw.gifplusb.gifminusb.gif[/td] [td]

1

[/td] [td]

180

[/td] [td]

180

[/td] [td]tab_01.gif[/td][/tr] [tr] [td]tab2_04.gif[/td] [td] ספקי כוח‏ Chieftec[/td] [td]

כמות

[/td] [td]מחיר[/td] [td] סה"כ[/td] [td]tab2_01.gif[/td][/tr] [tr] [td]tab_04.gif[/td] [td]store.gifiARENA 450W 12cm fan, Active PFC (OEM) qw.gifplusb.gifminusb.gif[/td] [td]

1

[/td] [td]

195

[/td] [td]

195

[/td] [td]tab_01.gif[/td][/tr] [tr] [td]tab2_04.gif[/td] [td] מסכים‏ SAMSUNG[/td] [td]

כמות

[/td] [td]מחיר[/td] [td] סה"כ[/td] [td]tab2_01.gif[/td][/tr] [tr] [td]tab_04.gif[/td] [td]store.gifSamsung 2333T Professional PVA 23'' LCD 8ms DVI WideScreen Black qw.gifplusb.gifminusb.gif[/td] [td]

1

[/td] [td]

790

[/td] [td]

790

[/td] [td]tab_01.gif[/td][/tr] [tr] [td]tab2_04.gif[/td] [td] מקלדות‏ Microsoft[/td] [td]

כמות

[/td] [td]מחיר[/td] [td] סה"כ[/td] [td]tab2_01.gif[/td][/tr] [tr] [td]tab_04.gif[/td] [td]store.gifMicrosoft Wired Desktop 400 Set Keyboard + Basic Mouse For Business (Oem) qw.gifplusb.gifminusb.gif[/td] [td]

1

[/td] [td]

90

[/td] [td]

90

[/td] [td]tab_01.gif[/td][/tr] [tr] [td]tab2_04.gif[/td] [td] רמקולים‏ Creative [/td] [td]

כמות

[/td] [td]מחיר[/td] [td] סה"כ[/td] [td]tab2_01.gif[/td][/tr] [tr] [td]tab_04.gif[/td] [td]store.gifSBS A120 2.1 qw.gifplusb.gifminusb.gif[/td] [td]

1

[/td] [td]

110

[/td] [td]

110

[/td] [td]tab_01.gif[/td][/tr] [tr] [td]tab2_04.gif[/td] [td] מחירון עבודות במעבדה‏ [/td] [td]

כמות

[/td] [td]מחיר[/td] [td] סה"כ[/td] [td]tab2_01.gif[/td][/tr] [tr] [td]tab_04.gif[/td] [td]store.gifהרכבת מחשב חדש עד 4000 שקל plusb.gifminusb.gif[/td] [td]

1

[/td] [td]

60

[/td] [td]

60

[/td] [td]tab_01.gif[/td][/tr] [tr] [td]tab2_04.gif[/td] [td][/td][td][/td][td] סה"כ[/td] [td]

3620

[/td][/tr] [/table]

בקשיחים עדיף את המהירים בשני המקרים. בקירור למעבד אפשר גם את הKATANA, אם כי הוא לא חיוני. מאחר והלוח הוא עם שני חריצי זיכרון בלבד, אין טעם לקחת אותו, H67 לא נותן פה דבר. מקלדת ועכבר בסט בסיסי ומשתלם. אם כבר קונים רמקולים, אז שיהיה 2.1 גם אם בסיסיים, ברגע שלוקחים סט של זוג בלבד בעלויות האלו לא מקבלים יותר מדי תמורה לכסף.

לגבי המסך, כדאי לשאול בכל מחיר שרואים, מי היבואן, כי יש למסכים האלו יבואן רשמי בישראל, והפרש העלויות לא מצדיק את האחריות הפחות טובה של יבואן פרללי. גם אם קונים בKSP כדאי לשאול של איזה יבואן זה, ובוודאי שאם קונים במחיר נמוך מהמחירון שלהם. יצא 3620 ש"ח כולל מסך וציוד היקפי, כל מה שנשאר זה כרטיס המסך בהמשך. כן כדאי לדעת שהQUADRO 600 לא נתמך רשמית לשימוש במנוע הMERCURY של PREMIERE, כך שאם זו התוכנה הראשית שעליה הולכים לעבוד הוא לא בחירה אופטימלית.

פורסם
  • מחבר

1) יש ספק אחר של seasonic חלש יותר 430W ,הוא יספיק למערכת? כמה המערכת תדרוש בכלל עם כרטיס מסך? העבודה עם המחשבונים למיניהם לא ממש הצליחה לי. אני די נעול על seasonic.. בכל אופן הוא לא זול כמו הצ'יפטק אבל עדיין 50 ש"ח פחות מה520W ולא oem כמו הצ'יפטק.

2)כרטיס מסך: הבהרתי שאני לא יודע איזה כרטיס נקנה בסוף, בכפוף להמלצות כאן בפורום ובתקציב 300-600ש"ח.. שאלתי על הספק אם יחזיק כרטיס שאתה יכול לשער שנקנה נגיד ב600 ש"ח.. ואם יש לך המלצות ספציפיות נוספות בנושא אשמח לשמוע (אם כי ההחלטה תתקבל עוד לפחות חודשיים)

ולגבי התוכנות אקבל הבהרות בהמשך ואז אוכל לתת יותר פרטים בקשר לבחירת הכרטיס מסך..

3)למה צורב של LG טוב יותר? לא ראיתי שום יתרון במפרט שלו. וגם הוא oem.

4)הלוח שנתת לא תומך בsata3. אני לא יודע מה עוד ההבדלים בין 61/67 אבל למיטב הבנתי 67 אמור להיות מהיר יותר לא?

5)המחשב יהיה בחדר לא ממוזג ובמקום לא קריר בכלל (כפר אדומים). אני רוצה להבטיח שעבודה מתמשכת ואינטנסיבית תתאפשר באופן אופטימאלי גם בקיץ. אבל אם אתה חושב שלמרות זאת זה לא נדרש תגיד. לא בא לי לקנות סתם ולהוסיף רעש..

עוד דבר, אתה מעדיף G.skill על קינגסטון?!

לגבי הרמקולים ומקלדת/עכבר, בחרתי אותם עם הגברת.. הרמקולים אולי ישודרגו ואולי יהיו רק זמניים.

המון תודה!

פורסם

1. אפשר לעלות לSEASONIC - בחירה שלך הוא כן ספק טוב ושקט יותר. OEM או לא ממש לא משנה לך.

2. בהתאם לתקציב הזה נשמע שכרטיס המסך שתקנה יהיה GEFORCE כלשהו - לא משהו עם צריכת חשמל גבוהה בשום צורה.

3. אין סיבה טכנית להעדיף את LG, אבל ה7260 לא דגם מוצלח של צורב והשאר בדרך כלל עולים יותר. שוב OEM לא מהותי.

4. H67 לא רץ מהר יותר. ולמיטב זיכרוני לH67M-D2 אין USB3 / SATA3.

5. עד שאתה לא מוסיף את כרטיס המסך אין טעם בעוד קירור, אחרי כן בהתאם לכרטיס עצמו שווה אולי לשקול את זה.

לגבי הזיכרונות - KINGSTON היא חברה טובה, אבל בזיכרונות - כל עוד הם עובדים בצורה תקינה אתה לא שם לב איזה יש לך, מה גם שG.SKILL היא לא חברה נטולת מוניטין כמו שאתה גורם לזה להישמע עם ה"?!".

פורסם
  • מחבר

1)אז 430W כן יספיק?! לא התייחסת ספציפית לנקודה הזו אבל מדבריך אני מבין שכן. אם כן אני הולך עליו.

2)סבבה הבנתי.

3)אם כך אז LG.

4)דוקא יש סאטה3.. http://www.gigabyte.us/products/product-page.aspx?pid=3771#sp אז התוספת כבר יותר הגיונית לטעמך או שעדיין זה לא נראה לך מצדיק?

5)נכנס גם השיקול של ההתקנה, אם יש סיכוי סביר שנצטרך להוסיף, הגברת לא תתמודד עם זה לבד. ואז אני אצטרך לקפוץ אליה, עלויות דלק.. נראה לי שאוסיף וזהו.

ולא התכוונתי להעליב את ג'י-סקיל, פשוט הם בדיוק אותו מחיר. אז אם קינגסטון נחשבת יותר (אותה אני מכיר טוב) למה לקחת חברה נחשבת פחות?

פורסם

1. הספק מספיק.

2. יש SATA 3 סבבה עדיין לטעמי לפחות זה לא שווה את ההפרשים אבל זה ממש שיקול שלך.

3. התמחור של הרבה דגמים של כרטיסי מסך בKSP גבוה מהותית משאר השוק והדבר מהווה בעיה קלה, שכן כרטיסים שבמקומות אחרים נכנסים לתקציב פה לא נכנסים. בדוק לגבי כרטיס GT440 עם 1GB זיכרון GDDR5.

מאורר נוסף - ATCTIC COOLNG בגודל 120MM יהיה טוב.

פורסם
  • מחבר

דוקא אין בעיה עם הכרטיס מסך. כשאקנה אותו זה לא יהיה בהכרח מKSP. אשמח להיעזר בך כשנגיע לגשר בקרוב..

אני ממש מודה לך, קיבלתי כל מה שהייתי צריך, אודיע לגברת שמגיע לה מזל טוב ושתכין את הארנק. תודה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים