עבור לתוכן

חשמל סטטי בוקע מכל מיני נקודות במחשב ודברים שמחוברים אליו

Featured Replies

פורסם

אז ככה הבחנתי בכך כאשר חיברתי מסך ונגעתי בטעות בDVI של הכרטיס מסך והוא חישמל אותי קצת... אותו דבר יש ליד הכונן אם אני נוגע בברזל של המארז ועכשיו זה כבר במקלדת, אם מישהו מכיר SIDEWINDER X6 אז בצד יש מקום כזה לUSB ושם אם נוגעים זה מחשמל קצת... לא יודע מה זה.

עזרה?

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

מצטער שאני מקפיץ ככה, פשוט לא הייתי בבית ולא יכולתי לענות.

תודה על התשובה, איך ניתן לטפל בבעיה?

פורסם

א יש בעיה בהארקה של הדירה

ב יש תקלה בבידוד של הספק

פורסם
  • מחבר

האם א אומר שגם מחשבים אחרים אמורים לייצר את החשמל הזה כשאני נוגע בהם?

כי אם כן הסבירות לב' היא יותר גדולה, הספק גם יחסית ישן, אז להחליף ספק יכול לפתור את הבעיה?

ואם אני לא יטפל בבעיה יכול לקרות משהו?

פורסם

זה לא א או ב. זה שניהם.

יש זליגה מהספק, ואם היתה לך הארקה לא הייתה מרגיש את זה. מאחר שאתה כן מרגיש את זה שניהם קיימים.

תקנה מכשיר שבודק את השקע. יש כאלו, לא יודע איך הם נקראים, זה נראה כמו שקע עם כמה נורות חיווי. בנוסף אתה צריך להחליף את הספק או לממש אחריות, אבל קודם תבדוק את השקע. כי יכול להיות גם שהארקה כן עובדת ויש זליגה אליה ממקום אחר, למרות שזה פחות סביר.

פורסם

לא צריך בודק אדמה אלא טסטר פשוט

תבדוק אם הטסטר נדלק אל המארז של המחשב (הוא אמור להידלק כי יש זרם)

תתקע אותו בחור _התחתון_ של המפצל שאליו מחובר המחשב, שקעים אחרים בחדר, וכן הלאה תראה עד איפה זה מגיע וכך תמצא איםה הבעיה

זליגה בספק כוח זה תקין כי יש שם קבלי סינון הפרעות שמעבירים הפרעות לאדמה

• 10 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אני חווה את אותו הדבר, מאחר וקיבלתי את זה גם מחיבור ה-DVI של המסך וגם כשאני נוגע במארז אני מניח שהתקלה היא לא באחד המכשירים אלא בהארקה בשקע ?

כשאני נוגע עם טסטר בברגים במארז אז הנורה נדלקת.

במידה ונשים רגע בצד את ההשלכות של נזק גופני, האם אי טיפול בענין יכול ליצור נזק בטווח הארוך למכשירים ?

יש איזו דרך לוודא איפה הבעיה ?

פורסם

כל זמן שהכבלים מחוברים אחד לשני ואלה כבלים אם אדמה, כנראה שלא יהיה נזק - במקרה של DVI למשל, החיבור החיצוני של ה DVI (שאמור להיות אדמה) משווה את המתח בין המסך והמחשב כך שהמעגלים עצמם לא "רואים" את המתח הגבוה

מתיי כן יכול לקרות נזק ?

בזמן חיבור וניתוק של תקעים, כשיכול לקרות רגע שבו אחד מהקווים של ה data כבר מחובר והאדמה לא, במקרה כזה המעגל למתח הגבוה נסגר דרך הקו של ה DATA ויכול לשרוף את הרכיבים שאליהם הקו מגיע

אם מחברים קו שאין לו מוליך אדמה, אבל עלול להביא אדמה תקינה ממקום אחר. למשל כבל רשת UTP - אין לו מוליך אדמה אלא מוליכי DATA בלבד. בהרבה כרטיסי רשת כמה מהקווים לא עוברים דרך שנאי, אלא ישירות לציפ של הכרטיס רשת ויכולים לשרוף אותו

כדיי לעקוב אחריי התקלה, תתחיל לעבור אם טסטר החל מהמחשב, המפצל, שקעים בחדר, וכן הלאה - החל מאיפה שיש מתח על האדמה. כך תדע מה האזור של התקלה

אזהרה !! את ההמשך אני כותב בהנחה שיש לך את הידע המתאים בחשמל כדיי לדעת בדיוק למה הכוונה ואין לבדוק/לעשות דברים כדיי שלא תתחשמל

אם הבעיה בחדר מסויים או כמה חדרים בבית, תעבור אל החיבורים של האדמה בלוח וכן קופסאות של החיבורים במסלול שבו עובר הכבל מהלוח לחדרים הבעייתיים (הקופסאות שלייד התיקרה, לפעמים מאחורי גופי תאורה, לפעמים במקומות פחות צפויים אחרים)

תוודא שכל הברגים והחיבורים מהודקים כמו שצריך אבל!! לפניי שאתה נוגע במשהוא תוריד את המפסק הראשי והפחת. גם אם אתה מתעסק אם האדמה בלבד, אם באחד מהמוליכים שם יש אדמה טובה, זה אומר שביניהם לבין אלה שיש בהם אדמה דפוקה יש מתח של עד 240V ואתה יכול להתחשמל ממנו - בין 2 חוטי אדמה שונים. כמו כן בלוח תיזהר מהכבלים הראשיים לפניי המפסק הראשי, כי בהם יש תמיד מתח גם אם המפסק מכובה. אל תתקרב לחיבורים שיש בהם מתח

החיבור אדמה שמרכז את האדמות מכל הבית נמצא בלוח החשמל - אם תוריד את המכסה מהלוח (איפה שכל המאמתים), יש שם 2 פסי נחושת שמחברים כמות גדולה של חוטים : ה 1 שמעניין אותנו מחבר את כל האדמות, אם חוטים בצבע צהוב/ירוק או לבן ואותו אתה בודק. השני (שלא מעניין, אבל אם כבר אתה שם אז תבדוק גם אותו שהכול מהודק טוב וכו) מחבר את כל הניוטראלים אם חוטים בצבע כחול או שחור. אם הפס של האדמות מדליק את הטסטר, זה אומר שהוא עדיין בתחום הבעיה

אם בלוח כל האדמות מחוברות ועדיין יש בעיה, היא נמצאת במקום ראשי יותר יכולים להיות 2 מקומות כאלה :

גם כאן אם אתה מתעסק אם משהוא תוריד את המפסק הראשי

קופסה של חיבורי אדמה, שנמצאת בסביבת הלוח איפה שהוא. בתוכה יש כבל אדמה ראשי (צהוב/ירוק או לבן) מהלוח, לפעמים כבל ניוטראל ראשי (כחול או שחור), פס ברזל ליסודות של הבניין שאליו הכול אמור להיות מחובר (לפס הברל מחובר פס נחושת, ואליו כל הכבלים), וכבלים לצינורות מים וכדומה. תוודא שהכול מחובר ואם הטסטר נדלק כאן אל כל אחד מהחוטים

חיבור כבל אדמה לצינור מים, שנמצא בכל מקום לא צפוי בתוך הבית או בחוץ. בהרבה בתים זה מתחת לכיור במטבח, לייד הברז של המכונת כביסה, ברז גינה כלשהוא / מודד מים, ומקומות אחרים. תוודא שהחיבור שם מחובר טוב ואין קורוזיה, ושלא בטעות שמו צינור פלסטיק והשאירו אותו מנותק (במקרה כזה צריך להאריך את הכבל אם כבל בעובי מתאים עד לצינור מתכת שהולך לתוך הבית + צינור מתכת ראשי יותר שהולך החוצה, ולחבר אליהם)

פורסם

למה היה צריך להקפיץ דיון מלפני שנה בשביל זה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים