עבור לתוכן

מה רע בלוחות אם של אינטל

Featured Replies

פורסם

אני בונה מחשב עם המעבד I7-2600K ויש לי הנחה על לוחות אם של INTEL

אשמח לשמוע יתרונות/חסרונות של לוחות אם מתוצרת INTEL לאומת אחרים.

בפרט מתעניין בלוחות DP67GB, DZ68DB, DH67BL, DH67GD

ובאותה השאלה, מה בכלל ההבדל בין הלוחות הללו

(לא התעצלתי! פשוט ממה שמצאתי לא הבנתי הרבה http://ark.intel.com/Compare.aspx?ids=50095,55744,50244)

פורסם

ערכות שבבים שונות (P67, H67, Z68). בשביל מעבד מסוג K אין טעם לקנות H67.

למעשה, Z68 משלב את היתרונות היחסיים של P67, H67, כאשר החסרון הוא המחיר.

גודל שונה. microATX לעומת ATX.

ב P67 כמובן אין אפשרות להוציא פלט למסך (חייב כרטיס מסך נפרד).

כמות חיבורי PCI, PCIe x1, PCIe x8, PCIe x16.

מספר חיבורי SATA, Firewire וכו.

פורסם
  • מחבר

הבנתי תודה.

בנוגע לשאלה השניה - יש חסרון כלשהוא בלוחות של אינטל? פשוט ראיתי שלא מוכרים אותם בכלל בחנויות ואני יודע שאין להם שם מי יודע מה טוב.... מנסה להבין למה

פורסם

אני מציע שתיגש לנושא מזווית אחרת. אל תשאל סתם כך לגבי הלוחות באופן כמעט אקראי, אלא תציין מהן הדרישות שלך מהלוח. זאת גם ככה הדרך לגשת לבחירת לוח כי כך ניתן להתאים את הלוח לצרכים שלך.

לכן, ערוך בבקשה את כותרת הדיון לכותרת עניינית על-פי חוקי הפורום.

כדי להפוך את הכותרת לעניינית פשוט הוסף לה את הדרישות. לדוגמה לוח לפלטפורמת SB תקציב X לשימוש Y.

לשאלתך, אין שום דבר רע בלוחות של Intel. השם הלא טוב שיצא להם הוא יותר סטיגמה מכל משהו אחר, ונובע בחלקו מבעיית ייצור שהייתה בחלק מהם בנקודת זמן מסוימת (לא של הפלטפורמה הנוכחית) והעבודה שבדרך כלל לא היה ניתן לבצע בעזרתם OC, מה שלמעשה הפך אותם ללא רלוונטיים לחלק גדול מהאוכלוסיה שפעילה בפורומי חומרה ותוכנה כמו זה ולכן הם גם לא הומלצו או נידונו במיוחד. כמו עם כל יצרן, יש בתקופות שונות לוחות שמשתלמים יותר ויש לוחות שמשתלמים פחות בהשוואה למתחרים. וכמו עם כל יצרן, היו לאורך השנים מקרים נקודתיים של בעיות טכניות כאלו ואחרות פה ושם. כך שמהבחינות האלה אין שום דבר בלוחות של Intel ששונה מאלו של יצרנים אחרים ואתה לא צריך לחשוש מלקנות אותם.

אז אם תגדיר מהן הדרישות שלך מהלוח האם, ואם תציין מהם השימושים שלך במערכת (אני שואל כי ברוב המקרים, מעבד Core i7 הוא מיותר לגמרי. אתה משלם יותר ולא מקבל כלום בתמורה) יהיה ניתן להכווין אותך באופן יותר מדויק.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה המפורטת.

כעצתך, אני אפתח נושא בפורום מפרטי מחשב עם כל הדרישות מרוכזות. :xyxthumbs:

פורסם

אתה לא חייב לפתוח דיון בפורום מפרטי מחשב אלא אם כן אתה מעוניין לקבל מפרט מלא.

המלצה על מעבד, לוח-אם וזכרון אתה יכול לקבל גם בפורום הזה.

פורסם

אני ראיתי יותר מידי לוחות של Intel מתים.

פורסם

גם אני. מצד שני, השירות שלהם ברמה הגבוהה ביותר שראיתי עד עכשיו - אם לחנות מגיע לוח מת והוא מיבואן רשמי, תוך יום מגיע לוח חדש מאירלנד אם צריך.

פורסם

גם Gigabyte ו - Asus.

אצל מור לוי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים