עבור לתוכן

ASROCK Z68 ETREME VS ASUS P8Z68-V PRO

Featured Replies

פורסם

שלום רב

מתלבט בין 2 לוחות האם למישחקים. אשמח לקבל המלצה לעדיף מבינהם. המעבד יהיה intel core i7 2600k 3.4G

תודה

פורסם

ל ASROCK יש כרטיס קול 7.1

פורסם

לוח אם עליך לקנות בהתאם לדרישות שלך ממנו.

למה דווקא הלוחות הללו ולא נניח לוח זול יותר (כלומר מה יש בהם שחשוב לך שאין בלוח זול יותר)?

מהן בעצם הדרישות שלך מלוח האם?

פורסם
  • מחבר

השאלה שלך בהחלט לגיטימית אלא שאתה נותן לי קרדיט גדול מידי שאני ברמת ידע והבנה גבוהה בנושא לוחות אם - ואני לא.

אני כן יכול להגיד לך, שחשוב לי מאוד שיהיה סאונד מעולה, שיחזיק מעמד שנים ארוכות, שיהיו לו את מרבית החיבורים האפשריים ושיתאים עד כמה שניתן לשידרוגים עתידיים. שרות טוב ותמיכה מהנציגות בארץ חשובים לי אף הם.

לגבי עניין העלות. צא מנקודת הנחה שזכיתי בלוטו. :)

פורסם

1. סאונד מעולה זה משהו סובייקטיבי לחלוטין. יש טווח גדול של רגישות לסאונד. החל מכאלה שלא ממש מבדילים ולא חשוב להם כלום וכלה באודיופילים.

בכל לוחות האם מדור תמצא שבב אודיו באיכות דומה כך שזה לא צריך להיות שיקול עבורך. אם איכות השבב הזה לא תספק אותך, אז תאלץ להוסיף בעתיד כרטיס אודיו ייעודי.

2. כל לוח-אם צפוי להחזיק שנים ארוכות, אך באותה מידה כמו כל רכיב אחר, עלול להתקלקל בכל יום. אם תשלם יותר לא תקבל לוח אמין יותר.

3. "שיהיו לו את מרבית החיבורים האפשריים" לא כך ניגשים לבחירת לוח. אתה צריך להגיד מהם החיבורים שלהם אתה זקוק. כמה חיבורי SATA וכו'. אין לך טעם לשלם על מה שאתה לא צריך.

4. בנוגע לשדרוגים, מעבד כנראה שלא תוכל לשדרג (עד שיגיע הזמן לשדרג אז המעבדים שיתאימו ללוח כבר לא יהיו ממש רלוונטים). את כל השאר אין ממש מה לשדרג. כרטיס גרפי והוספת נפח זכרון תוכל. כל זה נכון כמעט לכל לוח לתושבת 1155.

אז ככה. תפרט קצת על החיבורים שאתה יודע שאתה זקוק להם בלוח. אם אתה לא יודע להגדיר סימן שאין לך איזו דרישה מיוחדת והחיבורים שמציע כל לוח יספיקו לך.

האם אתה מתכנן שימוש בליבה הגרפית המובנית של המעבד (כלומר חשובה לך האפשרות שבעתיד או בהעדר כרטיס גרפי ייעודי תוכל להשתמש בה)?

האם מתוכנן OC?

ושאלה לסיום. למה דווקא את ה-Core i7-2600K מהם השימושים של המערכת?

כמו כן, אם יש לך חנות מסוימת שמננה את קונה ציין אותה בבקשה כדי שניתן יהיה להמליץ לך על לוח מתאים מבין היצע החומרה ששם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים