עבור לתוכן

מפרט לגרפיקה - עיצוב אינטראקטיבי. עד 4000 ש"ח KSP

Featured Replies

פורסם

שלום וברכה.

אני צריך לקנות מחשב למישהי שמתחילה ללמוד עיצוב אינטראקטיבי. מדובר במחשב ראשון, שישמש ללימודים. התקציב מוגבל מאד והגישה הכללית היא לקנות מחשב שיספיק לשלוש שנות הלימודים ואח"כ היא כבר תקנה חדש. למען הסר ספק - לא יהיה OC ולא ישמש למשחקים. רק לימודים ושימושים ביתיים רגילים. קראתי את הפוסט של הגרפיקאים, ובכל זאת אשמח להתייעץ.

בדקתי מה התוכנות/שימושים שהיא צפוייה להזדקק להם,וקיבלתי את הרשימה הבאה: פוטושופ, פלאש, אילוסטרייטור, אפטר אפקט, דיירקטור, 3D-MAX, פרמייר פרו, דרים יוזר..

בתקציב הנ"ל 4000 ש"ח, אני מתכוון לרכוש מחשב כולל מסך והציוד ההיקפי.

המערכת תירכש בKSP בשל אילוצי מיקום (ליד ירושלים) ומחיר. ועל כן תהיה מבוססת על אחד המפרטים שהם מציעים באתר שלהם, לכן אשמח לתשובות שמותאמות להצעות שלהם..(יענו הצעה שלהם, ומה השינויים הנדרשים ממנה) המסך והציוד היקפי יירכשו בנפרד באינטרנט, לכן המפרט צריך להיות מKSP אך נקי מהתוספות.. (וללא מערכת הפעלה/תוכנות מקצועיות)

1) מעבד ולוח: המערכת תבוסס כנראה על i5 עם ציפסט H67. האם כדאי ללכת על i7 עם צ'יפסט H61 במקום?

2)זיכרון. ניקח 4GB כמובן, השאלה אם יש מה לחפש זכרונות מהירים יותר? זה יהיה שווה את הכסף (עלות/תועלת) או שבכלל צריך לפוצץ עם 8GB?

3)דיסק קשיח. אני חושב שניקח 500GB סטנדרטי כרגע. העניין שהוא בא עם 16MB, השאלה אם להעדיף קאצ' גבוה יותר על חשבון חיבור סאטה 3 או לא? במידה וזה לא קריטי, אני חושב שניקח את הWD 500GB שהם מציעים ונוסיף דיסק נוסף אם וכאשר נפח העבודה שלה ידרוש את זה (ואז גם נעשה את הפרדה בין מערכת ההפעלה לעבודה)

4)מסך: אני חושב ללכת על פאנל IPS/VA בגודל 22/23'' פשוט כי ה24'' מאד יקר. המסך הזה נראה לי מתאים - DELL U2311H LCD שעולה 940ש"ח בזאפ. מדובר על מסך אחד כמובן,לא שניים.

5)כרטיס מסך: כאן ההתלבטות הגדולה ביותר, האם לקנות בכלל כרטיס מסך כרגע או לחכות לתחילת השימוש בפועל ואז לקנות (יעברו מספר חודשים), ובמידה וקונים עכשיו איזה כרטיס מומלץ? בהתחשב בתוכנות/שימושים שפירטתי לעיל, האם בכלל נדרש כרטיס? אם הכרטיס נדרש רק לתוכנה אחת,אשמח לדעת איזו,יתכן שהיא לא לוקחת חלק מרכזי בעבודה שלה ואז נקח את זה בחשבון.

6)מארז ספק וקירור: נדרש מארז מאוורר ושקט, שיתאים לעומס המערכת. המחשב יוצב בחדר לא ממוזג באיזור לא קריר מדי (כפר אדומים) הצעות יתקבלו בברכה. KSP מציעים דגמים ספציפיים ולכן אם נבחר מהם זה יהיה זול (הם נותנים בהצעה את תוספת העלות הנדרשת) אם נבחר משהו אחר אז זה יגרור עלויות הרכבה וכו'. לכן אם מישהו מכיר את ה"שוקרון" שהם מציעים או ה"ווריור" והתרמלטק ויכול לכוון אותי שם זה יהיה מעולה. בנוסף האם יש צורך בקירור נוסף על מה שהם מציעים? שזה בעצם רק מה שבא עם המארז וקירור מעבד - Zalman SZ CC92HS. לגבי הספק, הוא צריך לפרנס רק את המערכת הזו פלוס מדפסת משולבת ואולי איזו מצלמה דיגיטלית וכד' לפעמים, ואין UPS. אז לקחת ספק גנרי או להשקיע?

לסיכום: מסך וציוד היקפי אני צופה כרגע שיעלה סה"כ כ1200 ש"ח. מה שמשאיר למפרט נטו 2800 ש"ח. אשמח לעזרה בכל אחד מהסעיפים הנ"ל.. הבעיה המרכזית שלי היא בהבנה אילו משאבי מערכת נדרשים לכל אחת מהתוכנות הנ"ל כמובן.

תודה רבה!

פורסם

[table] [tr][td] מעבדי אינטל‏ [/td] [td]

עקרונית ייתכן והצרכים מצדיקים מערכת חזקה בהרבה, אלא שזה לא בתקציב. כרטיס המסך GTS450 יאפשר הפעלה של התוכנות השונות - לעיתים ע"י שימוש בTWEAKים.

כמות

[/td] [td]מחיר[/td] [td] סה"כ[/td] [td]tab2_01.gif[/td][/tr] [tr] [td]tab_04.gif[/td] [td]store.gifCore i5 2400 3.1Ghz, s1155, 6MB, GPU Core, Tray qw.gifplusb.gifminusb.gif[/td] [td]

1

[/td] [td]

810

[/td] [td]

810

[/td] [td]tab_01.gif[/td][/tr] [tr] [td]tab2_04.gif[/td] [td] לוחות אם למעבדי אינטל‏ [/td] [td]

כמות

[/td] [td]מחיר[/td] [td] סה"כ[/td] [td]tab2_01.gif[/td][/tr] [tr] [td]tab_04.gif[/td] [td]store.gifH61M-E23 B3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel H61, DDR3 1333, PCI-E, VGA, DVI, HDMI plusb.gifminusb.gif[/td] [td]

1

[/td] [td]

310

[/td] [td]

310

[/td] [td]tab_01.gif[/td][/tr] [tr] [td]tab2_04.gif[/td] [td] זכרונות‏ DDR3 1333Mhz[/td] [td]

כמות

[/td] [td]מחיר[/td] [td] סה"כ[/td] [td]tab2_01.gif[/td][/tr] [tr] [td]tab_04.gif[/td] [td]store.gif1x4GB G.Skill qw.gifplusb.gifminusb.gif[/td] [td]

2

[/td] [td]

200

[/td] [td]

400

[/td] [td]tab_01.gif[/td][/tr] [tr] [td]tab2_04.gif[/td] [td] כרטיסי מסך‏ Zotac[/td] [td]

כמות

[/td] [td]מחיר[/td] [td] סה"כ[/td] [td]tab2_01.gif[/td][/tr] [tr] [td]tab_04.gif[/td] [td]store.gifGTS450 1GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E qw.gifplusb.gifminusb.gif[/td] [td]

1

[/td] [td]

580

[/td] [td]

580

[/td] [td]tab_01.gif[/td][/tr] [tr] [td]tab2_04.gif[/td] [td] דיסקים קשיחים‏ Samsung[/td] [td]

כמות

[/td] [td]מחיר[/td] [td] סה"כ[/td] [td]tab2_01.gif[/td][/tr] [tr] [td]tab_04.gif[/td] [td]store.gif500GB 7200RPM 16MB SATA II HD502HJ qw.gifplusb.gifminusb.gif[/td] [td]

1

[/td] [td]

189

[/td] [td]

189

[/td] [td]tab_01.gif[/td][/tr] [tr] [td]tab_04.gif[/td] [td]store.gif1TB 7200RPM 32MB, SATA II HD103SJ qw.gifplusb.gifminusb.gif[/td] [td]

1

[/td] [td]

255

[/td] [td]

255

[/td] [td]tab_01.gif[/td][/tr] [tr] [td]tab2_04.gif[/td] [td] צורבי DVD‏ LG[/td] [td]

כמות

[/td] [td]מחיר[/td] [td] סה"כ[/td] [td]tab2_01.gif[/td][/tr] [tr] [td]tab_04.gif[/td] [td]store.gifDVD±RW GH22NS x22 Black SATA (Oem) qw.gifplusb.gifminusb.gif[/td] [td]

1

[/td] [td]

120

[/td] [td]

120

[/td] [td]tab_01.gif[/td][/tr] [tr] [td]tab2_04.gif[/td] [td] מאווררים וגופי קירור‏ מאוררים למעבדים[/td] [td]

כמות

[/td] [td]מחיר[/td] [td] סה"כ[/td] [td]tab2_01.gif[/td][/tr] [tr] [td]tab_04.gif[/td] [td]store.gifArctic Alpine 11 Rev.2 qw.gifplusb.gifminusb.gif[/td] [td]

1

[/td] [td]

65

[/td] [td]

65

[/td] [td]tab_01.gif[/td][/tr] [tr] [td]tab2_04.gif[/td] [td] מארזים‏ CoolerMaster[/td] [td]

כמות

[/td] [td]מחיר[/td] [td] סה"כ[/td] [td]tab2_01.gif[/td][/tr] [tr] [td]tab_04.gif[/td] [td]store.gifElite 335 Black (No PSU) qw.gifplusb.gifminusb.gif[/td] [td]

1

[/td] [td]

180

[/td] [td]

180

[/td] [td]tab_01.gif[/td][/tr] [tr] [td]tab2_04.gif[/td] [td] ספקי כוח‏ Chieftec[/td] [td]

כמות

[/td] [td]מחיר[/td] [td] סה"כ[/td] [td]tab2_01.gif[/td][/tr] [tr] [td]tab_04.gif[/td] [td]store.gifiARENA 450W 12cm fan, Active PFC (OEM) qw.gifplusb.gifminusb.gif[/td] [td]

1

[/td] [td]

195

[/td] [td]

195

[/td] [td]tab_01.gif[/td][/tr] [tr] [td]tab2_04.gif[/td] [td] מסכים‏ SAMSUNG[/td] [td]

כמות

[/td] [td]מחיר[/td] [td] סה"כ[/td] [td]tab2_01.gif[/td][/tr] [tr] [td]tab_04.gif[/td] [td]store.gifSamsung 2333T Professional PVA 23'' LCD 8ms DVI WideScreen Black qw.gifplusb.gifminusb.gif[/td] [td]

1

[/td] [td]

760

[/td] [td]

760

[/td] [td]tab_01.gif[/td][/tr] [tr] [td]tab2_04.gif[/td] [td] מחירון עבודות במעבדה‏ [/td] [td]

כמות

[/td] [td]מחיר[/td] [td] סה"כ[/td] [td]tab2_01.gif[/td][/tr] [tr] [td]tab_04.gif[/td] [td]store.gifהרכבת מחשב חדש עד 4000 שקל plusb.gifminusb.gif[/td] [td]

1

[/td] [td]

60

[/td] [td]

60

[/td] [td]tab_01.gif[/td][/tr] [tr] [td]tab2_04.gif[/td] [td][/td][td][/td][td] סה"כ[/td] [td]

3924

[/td][/tr] [/table]

ניתן לוותר על הקשיח של ה500GB אבל לטובת ביצועי I/O עדיפים עדיף קשיח למערכת הפעלה ותוכנות וקשיח לחומרים.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על התגובה המהירה.

1) הצ'יפסט שנתת הוא 61. לא עדיף 67? ב61 גם לא יהיה לה USB 3,נראה לי יש מצב שתצטרך..

2)המסך, פאנל PVA, מספיק טוב ? במה הוא פחות טוב מIPS?

3) ביצועי I/O: כמה זה באמת משמעותי? שווה תוספת כזו?

4)מארז: במארז הזה יש מאוורר אחד, אם אוסיף אחד אז הוא בטח ירעיש..

5)אני מבין שאתה חושב שצריך 8GB זכרון, אפשר הסבר?

תודה!

פורסם

1. אפשר בהחלט להחליף לH67, אלא שהעלות לא זניחה וקרובה בדרך כלל ל200 ש"ח לפי ההיצע של KSP, ואולי אפילו יותר כי לוחות H67 בסיסיים לא כוללים USB3.

2. אישית יוצא לי לערוך וידאו מידי פעם, המסך העכשיוי (23" FHD) והקודם שלי (19" 1024X1280) שניהם מבוססים על פאנלי VA למיניהם, ובשניהם איכות התמונה מצוינת, הצבעים טבעיים ואמיתיים. הIPS עוד יותר מדויק, אבל בדרך כלל יקר יותר, כמה זה שווה את זה, קשה לומר. מה עוד שכדאי מאד לוודא שאתה קונה מסך מיבואן רשמי, כי אחרת אתה עלול למצוא את עצמך עם אחריות פחות טובה. ומאחר ואנחנו לא מחליפים מסך כל שנה כדאי לשים על זה דגש.

3. תלוי כמה השימוש בעריכה דומיננטי, כאשר עורכים וידאו HD בהחלט ניתן להגיע לצוואר בקבוק עקב I/O וזה בהחלט מורגש.

4. אתה יכול להוסיף עוד מאורר, אין הכרח, וזה ירעיש או לא ירעיש בהתאם למאורר שתוסיף.

5. רבות מבין התוכנות שציינת הינן תוכנות 64BIT, לכן תוספת זיכרון משפרת את שטף העבודה ונותנת לך יותר מרווח לעבוד איתו, בPREMIERE ובAFTER EFFECTS זה מאד מורגש. מאחר והלוח מגיע עם שני חריצי זיכרון בלבד, עדיף לקחת מלכתחילה 8GB. אם יש לך אפשרות במסגרת התקציב לעלות ללוח עם 4 חריצים - בדרך כלל לוח H67 שיאפשר הוספת זיכרון בהמשך, מה טוב.

פורסם
  • מחבר

אוקיי.. החכמנו. תודה רבה!

מי שיודע, אשמח להתייחסות לשאלות שהצגתי בפוסט המקורי.. ובעיקר ההתלבטות בסוגיית כרטיס המסך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים