עבור לתוכן

כרטיס מסך יקר הלך לעולמו, יש מה לעשות?

Featured Replies

פורסם

כרטיס MSI TI4600 128MB עם VIVO ששיך ל Decktor הלך לעולמו :'( :'( :-[

עקב טעות אנוש מצערת ביותר, בטעות הבאתי מכה, חלשה אמנם, לאחד הצ'יפים של הזכרונות (בעזרת הצבט) בזמן שהרכבתי לו גוף קירור אחר, כשחיזקתי את הקליפסים. הכרטיס עובד יופי עד שהדריוור שלו נטען. ברגע שהוא נטען הכרטיס משתבש והוא היה מכבה את המסך ו...זהו.

אחרי עבודה רבה, הנמכתי את המהירות של הזכרונות מ700MHz (בערך) ל 400MHz ע"י עריכת בBIOS. חלונות אמנם עולה במצב הזה אבל המסך מדי פעם מתכבה ונדלק שוב (בגלל הכרטיס) ויש הרבה "Artifacts". ניסיתי להפעיל איתו משחק כשהוא תחת ה"UnderClocking" הזה המשחק פועל עם המון Artifacts והמחשב נתקע אחרי כמה דקות. אני יודע שזה השבב זכרון כי הכרטיס עבד יופי לפני זה.

הכרטיס עובד יופי ללא שום Artifacts והפרעות כל עוד אני לא טוען את הדרייור שלו כלומר שהוא עובד יופי ללא דרייבר (safe mode), אבל מה כבר אפשר לעשות איתו ללא דריוור... :-\

.

אני רוצה לדעת אם יש משהו לעשות עם הכרטיס הזה. הוא לא תחת אחריות והתקשרתי לEIM והם אמרו לי בפירוש שאחרי שמסתיימת תקופת האחריות - הם לא נותנים יותר שרות על המוצר, כלומר שאני יכול לזרוק את הכרטיס לפח מצידם. חוץ מזה שהמאוורר שמגיע איתו נשבר ונפגם אז בכלל :-X (נ.ב הבעייה לא בטמפרטורת הליבה, ולא במחשב או הדריוורים כי הוא גם נבדק על מחשב אחר לגמרי, 100% בטוח לגבי זה.)

האם יש משהו לעשות?? ??? ???

אני מודה מראש לכל המגיבים!!!

• תגובות 52
  • צפיות 4.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני יכול רק להגיד קבל את תנחומי..... בכל הכנות :-\

פורסם

אחי, אני מציע לך לנסות ולהתעניין, שמעתי על מקומות שמלחימים ציפים, תרכוש צ'יפ של זכרון כמו שהיה לכרטיס ולך למקום כזה שמלחימים אותו, זאת האפשרות היחידה שלך.

מאיפה תשיג את הצ'יפ?

אממ... תנסה אולי להשיג TI 4600 מקולקל ולקחת ממנו את הציפ המתאים גם בעזרת הלחמה שעושים במקום מיוחד.

זאת העצה שלי, מקווה שתסתדר, חבל על הכרטיס היקר :'(

פורסם

אולי גרמת לכמה רגליים של הזיכרון לגעת אחת בשניה, קח זכוכית מגדלת ואם אתה מוצא כאלו תפריד אותן בעדינות עם להב דק (של סכין חיתוך למשל)

פורסם
  • מחבר

אולי גרמת לכמה רגליים של הזיכרון לגעת אחת בשניה, קח זכוכית מגדלת ואם אתה מוצא כאלו תפריד אותן בעדינות עם להב דק (של סכין חיתוך למשל)

איך ייתכן שגרמתי לדבר כזה?

הזכרונות של הכרטיס הזה זה לא זכרונות רגילים אלא מרובעים ממש קטנים

הנא ככה הם נראים:

פורסם

פיספסתי שזה 4600, יש לו זכרונות BGA.

כנראה שנשברה הלחמה מתחת לצ'יפ, אולי חימום של האזור יעזור השאלה היא כמה צריך לחמם את זה.

פורסם
  • מחבר

פיספסתי שזה 4600, יש לו זכרונות BGA.

כנראה שנשברה הלחמה מתחת לצ'יפ, אולי חימום של האזור יעזור השאלה היא כמה צריך לחמם את זה.

למרות שגם זה לא נשמע לי כ"כ הגיוני, עדיין יותר הגיוני שיצא הלחמה מאשר נדפק הזכרון כי המכה לא הייתה כה חזקה שתהרוס את הזכרון.

האם יש משהו לעשות???

פורסם

אם יש לך את הציוד והמקום הדרושים אתה יכול להלחים את הצ'יפ החוצה ואז לראות אם אפשר להלחים אותו בחזרה... מכיוון שאין לך מה להפסיד אז עדיף כבר ללכת על צעד קיצוני.

פורסם
  • מחבר

אם יש לך את הציוד והמקום הדרושים אתה יכול להלחים את הצ'יפ החוצה ואז לראות אם אפשר להלחים אותו בחזרה... מכיוון שאין לך מה להפסיד אז עדיף כבר ללכת על צעד קיצוני.

אין סיכוי שאני בעצמי אצליח להלחים ת'ציפ כמו שצריך, אני ממש גרוע בהלחמות וגם אין לי מלחם טוב בשביל זה + אין לי כסף.

האם יש אולי איזה מקום שאפשר ללכת ולבקש מהם שיוציאו את הצ'יפ וילחימו אותו שוב? (מעבדה לפלאפונים?!)

בכל אופן זה נשמע לי כמו סבתוחה רצינית בשביל לסדר את הכרטיס וגם לא בטוח שהוא יעבוד אחרי זה :-X

בכל אופן, מה אתם ממליצים לי לעשות?

אני נואש לכרטיס מסך!!

נ.ב ככה זה נראה מאחורי הצ'יפ:

פורסם

אני שמעתי כבר שהלחימו זכרונות של FX5200 על ראדון9500 על כיריים של תנור בבית... (בכתבה שPCSPOT פרסמו על המוד המיוחד לראדון 9500PRO)

אבל גם שמעתי שעשו את זה במעבדת פלאפונים...

אם אתה לא יכול להלחים אז תבדוק אם יש מישהו שיכול לעשות את זה בשבילך... גם אם זה יעלה לך קצת כסף.

פורסם
  • מחבר

אני שמעתי כבר שהלחימו זכרונות של FX5200 על ראדון9500 על כיריים של תנור בבית... (בכתבה שPCSPOT פרסמו על המוד המיוחד לראדון 9500PRO)

אבל גם שמעתי שעשו את זה במעבדת פלאפונים...

אם אתה לא יכול להלחים אז תבדוק אם יש מישהו שיכול לעשות את זה בשבילך... גם אם זה יעלה לך קצת כסף.

מה הכוונה הלחימו על כיריים של תנור??. איך הגעת לזה?? לפי הזכור לי היה לבנאדם הזה את כל הכלים בשביל ההלחמות, איזה כיירים ביתיים?? יש לך במקרה קישור למאמר המקורי?

זה בדיוק מה שאני רוצה לדעת: איפה יש מקום בישראל שבו יכולים להלחים לי את זה בלי בעיות... (תמורת תשלום כמובן...)???

העדפה למקום שנמצא קרוב למרכז ת"א... ;D

פורסם

ה Ti שלי... :'( :'( :'( קניתי אותו במיטב כספי (500$) לפני כמעט שנתיים הזמנתי אותו שבוע אחרי שהוא יצא בחו"ל... עכשיו אני עם הRadeon 9000 Pro II של TheTool :'(

בכל מקרה TheTool אם אני זוכר נכון אני סיפרתי לך על ההחלפה של הזכרונות וכן היה גם אחד שעשה את זה בבית ולא במעבדה לפלאפונים לא סיפרתי לך על האפשרות הזאת כי זה לא נראה לי אופצייה מעשית במקרה שלנו

פורסם

זה סימן משמיים זרוק אותו ועבור ל-ATI קנה איזה 9800xt

פורסם

לצערי הרב אני לא עשוי מכסף זה שקניתי כרטיס אחד ב 500$ לא אומר שיש לי את הסכום הזה תמיד

אם אתה רוצה לדעת היו לי באותו זמן 10000 שקל שקיבלתי שהיה מותר לי לבזבז רק על מחשב את התוצאות אתה יכול לראות המפרט שלי לא השתנה הרבה מלבד הזכרון הלוח והכרטיס מסך

(הלוח נפח את נשמתו לפני שבועיים הזכרון הורדתי בכמות אבל זה זכרון יותר מהיר עכשיו ומה שקרה לכרטיס מסך זה מפורט כאן)

בכל מקרה כרטיס חדש כמעט זהה רק עם תמיכה ב AGP8X שזה מיותר למדיי (Ti 4800 VIVO) עדיין שווה 1500 שקל זה לא בדיוק הדבר ההכי זול בעולם

נ.ב. מעבר לזה בימינו אני שוכר דירה משלי אין לי כסף אתה לא רוצה לדעת מה עברתי בשביל ה 600 שקל ללוח חדש שאת זה הייתי חייב ממש אין לי תקציב כרגע גם לכרטיס יותר טוב

פורסם

שניי דברים:

1)שמור גרוש לבן ליום שחור (משפט לחיים ;))

2)תנחפש אוליי יש כרטיסים יד שניה או משהוא בסיגנון (אוליי תבקש הנחה מהמוחר ;D) ואם אין אני לא מוצה סיבה שמעבדת פלפונים תעשה את ההלחמה תלך לחנות אלקטרוניקה הקרובה לביתך ותשאל אוליי הם יעזרו לך

ופעם הבאה תזהר עם הכרטיס

ד"א

כאשר מוציאים את הגוף קירור המקורי אין אחריות כך שזה ממילה לא היה אעוזר לך

בהצלחה טל

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים