עבור לתוכן

איזה לוח "תואם" עם צ'יפסט Z68 אפשר לקחת במקום P8P67-M Pro ?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אחרי "שנעלתי" את המפרט שלי התברר לי שיותר כדאי לי לקחת צ'יפסט Z68 מאשר P67.. ואני רוצה לקחת אחד תואם מבחינת הכל רק שהצ'יפסט יהיה שונה

אז הלוח שרציתי לקחת הוא ASUS P8P67-M Pro.

חשבתי על ה- P8Z68-V אבל הוא עולה כמעט יותר ב-120 שקל, והמפרט שלי מפוצץ בחריגות. אבל אם זה יהיה משתלם אז אני ייקח.

לא משנה לי מחברות אחרות אבל שיהיה מחנות שיש לה את המפרט הזה + -:

Core i5 2500K

G.Skill 2x2GB Ripjaws Edition X

GTX560TI OC לא משנה לי אם זה של SPARKLE או GIGABYTE אבל עדיף שיהיה מחברה מוכרת.

Samsung 1TB SpinPoint F3

CM690 II Plus

SeaSonic 620W S12II-620

למרות שאני כבר חושב להתפשר על P67 וזהו .. מה אתם אומרים ? כי אני לא עושה יותר מידי אובר קלוק וגם יש לי כ.מסך חיצוני אז אני לא חושב שה-Z68 (בגלל שהוא גם משתמש בליבה הגראפית של המעבד) יעזור לי כ'כ .. מה אתם אומרים ?

השימושים שלי זה תוכנות תלת מימד ומשחקים כבדים .. (OC וכל זה, זה לכיף שלי).

פורסם

תבדוק בחנות שממנה אתה קונה איזה לוחות Z68 יש, תעבור על המפרט שלהם ותקנה את הזול ביותר שעונה כל הדרישות שלך. אם תגיד מהי החנות שממנה אתה קונה ומה התקציב ללוח, אולי ניתן יהיה למצוא לך לוח משם.

אם אין לך אפשרות לחרוג מהתקציב שבו נכנס לוח P67 ואם אין לך צורך אמיתי במה שמציעה ערכת השבבים Z68 אז אתה יכול לקנות לוח P67 ללא שום חשש.

פורסם
  • מחבר

את האמת שאני יותר רוצה ללכת לכיוון KSP אבל אני לא מתנגד בשום אופן ל-TMS או RSM. כי זה לא כ'כ משנה מאיפה אני קונה את החלק(אני מרכיב את המחשב בבית) כולם זה אותו החלק.

אם אני קונה Z68 אז אני מעדיף לקנות מחנויות כמו TMS או RSM כי ראיתי שהלוחות שיש להם שמה הם זולים ויש להם יותר "מבחר" מאשר KSP.

פורסם

לוח Z68 משתלם יהיה ASrock Z68 pro 3. תעבור על המפרט שלו, תוודא שהוא מכיל את כל החיבורים שלהם אתה זקוק מהלוח ואז תבדוק מה מחירו בחנות שנוח לך לקנות ממנה. בהתאם לנתונים הללו תחליט מה משתלם לך יותר, לוח Z68 או לוח P67.

פורסם
  • מחבר

אני צריך בסה"כ 4 SATA ו2 PCI-E שיהיה להם מוד של X8X8 (ואז אם אני משתמש באחד הוא X16).

כל מה שאני צריך נמצא ב- P8P67-M PRO .. עכשיו הבנתי שאם אני קונה מ-TMS יש לי בערך הפרש של 300 שקל שאני יכל להוסיף..

אבל שוב נגיד ב-KSP הזיכרונות שהוא נותן לי הם על מהירות 1600MHZ והם ניבדקו כבר וזכו xD ואני לא יודע איזה זיכורונת טובים יש ב-TMS.

תאמינו לי שאם הייתה לי אפשרות הייתי הולך קונה כל חלק במקום הכי זול (: או לפחות את הרוב במקום אחד ואת השאר בחנות אחרת.

פורסם

אז תקנה את הלוח שאתה מעוניין בו. אתה אומר שאתה לא זקוק לליבה הגרפית המובנית אז אין לך טעם להתעקש על לוח Z68 אם זה גורם לך לחריגה מהתקציב או לכל סיבוך לוגיסטי אחר.

פורסם
  • מחבר

לא הבנתי איך הליבה הגראפית המובנית מהמעבד עוזרת לי אם יש לי כרטיס מסך חיצוני ?

אז ככה זה הרשימה של כל הלוחות שאני יכל לקנות בשלושת החנויות (אני רושם את הכי יקרים שאני יכל שמתאימים לי):

דרך KSP : יש לי את הלוח ASUS P8P67-M Pro

דרך TMS יש לי את שני הלוחות הבאים של GIGABYTE:

1. GA-Z68X-UD3P

2. GA-P67A-UD4

דרך RSM יש להם מבצע עם הלוח הזה:

MSI P67A-GD80 B3

ואת שני הלוחות שיש ב-RSM ואת הלוח שיש ב-KSP רק ה-Z68 ..

פורסם

כשיש לך אפשרות להשתמש בליבה הגרפית:

1. יש לך גיבוי למקרה שהכרטיס הגרפי שלך מתקלקל לתקופה.

2. בעתיד תוכל להסב את המערכת לשימושים שעבורם חבל להשתמש בליבה גרפית ייעודית כגון HTPC או מערכת משרדית.

לגבי הלוחות. כבר כתבתי. תקנה את הזול ביותר שעונה על כל הצרכים שלך. אם אין לך צורך בליבה הגרפית אז גם אין טעם שתתעקש על לוח Z68 אם זה מסבך לך את הקנייה. חלק מהלוחות שציינת ממש לא משתלמים. אל תחפש את היקר ביותר, תחפש את המשתלם ביותר עבורך.

פורסם
  • מחבר

אז לפי מה שרשמת לי למעלה אני יילך על אסוס וזהו ..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים