עבור לתוכן

בעיית חומרה בלוח אם אסרוק Z68-Extreme4

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

המחשב לא היה באוברקלוק

איפסתי את הביוס ועדיין אני עם אותה בעיה

שאלת תם בלוחות החדשים הרי ניתן לבצע אוברקלוק ללא חשש מדוע אם כך נניח והמחשב היה באוברקלוק נוצרת בעיה?

• תגובות 36
  • צפיות 3.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

זה הביוס שהגרסה המעודכנת שלו היא 1.5 ?

מדוע לא עדכנת ?

בפעם האחרונה שביצעתי עדכון ביוס הלוח אם הלך לעולמו :s05:

אני חושש מלבצע עדכון ביוס שמא גם הלוח הזה ימות

תסלחו לי שאני מקשה

אבל הדברים לא מסתדרים לי בהגיון נניח ויש צורך עידכון ביוס האם הביוס המותקן כרגע אינו מתאים?

האם כתוצעה מכך ישנם גם מסכים כחולים?

ומדוע התקלה לא רציפה דהיינו בכל מצב המערכת הפעלה לא תעלה דרך כרטיס מסך מובנה

למרות שאני לא מבין גדול יש לי תחושה חזקה שיש פאק או באג בלוח האם .

הדברים פשוט לא מסתדרים לי עם ההגיון

הבעיה זה שעכשיו יתחיל הריב עם החנות שממנה נרכש הלוח, עד שהחנות תחליט לבצע החלפה נראה לי שאזדקק להרבה אורך רוח דבר שאין לי אותו במצבים כאלו

פורסם

3 הכל טוב ויפה אבל איך להסביר את התופעה שמספיק שאכנס לביוס ולא אבצע שינוי ואצא עם שמירה המחשב יעלה?

יש סיבות שונות ומגוונות שיכולות לגרום בבעיה ב-UEFI שלאחר כניסה ויציאה ממנו כאילו נעלמות. זה לא עניין של הגדרות זה כבר עניין חומרתי.

אבל הדברים לא מסתדרים לי בהגיון נניח ויש צורך עידכון ביוס האם הביוס המותקן כרגע אינו מתאים?

זאת לא שאלה של מתאים או לא מתאים. ה-UEFI מן הסתם מתאים אבל כמו לפעמים יש באגים. לשם כך היצרן מעדכן את ה-UEFI במטרה לפתור את הבאגים האלה. לא צריך לרוץ ולעדכן ישר UEFI או BIOS אבל גם לא צריך לחשוש מזה אם בסוף זה יגיע לידי כך.

האם כתוצעה מכך ישנם גם מסכים כחולים?

מסך כחול זאת הגדרה כללית מדי. אם זה קורה שוב תעלה לפה בבקשה את קוד השגיאה שמופיע במסך, או שתבדוק כבר עכשיו אם נוצרו קובצי minidump ותעלה אותם לכאן.

הייתי ממליץ גם להיכנס ל-UEFI ולוודא שהזכרונות מוגדרים שם בהתאם לנתוני היצרן.

ומדוע התקלה לא רציפה דהיינו בכל מצב המערכת הפעלה לא תעלה דרך כרטיס מסך מובנה

לא הבנתי את השאלה.

איפסתי את הביוס ועדיין אני עם אותה בעיה

שאלת תם בלוחות החדשים הרי ניתן לבצע אוברקלוק ללא חשש מדוע אם כך נניח והמחשב היה באוברקלוק נוצרת בעיה?

אם איפסת את ה-UEFI ושום דבר לא השתנה, צריך לבדוק מה מעדכנים עדכוני ה-UEFI ואם יש התייחסות לתקלה כזאת.

אין קשר בין ה"קלות" של ביצוע ה-OC לבין יציבות המערכת. OC הוא OC, כלומר הגדרת הרכיבים לעבוד בנתונים שונים מאלו שבהם הם נבדקו ונמצאו כעובדים בצורה יציבה ולכן תמיד קיים סיכוי של אי יציבות של המערכת (חוסר מתח, קירור לא מתאים ביחס להגדרות התדר והמתח, מערכת חשמל לא יציבה, משחק עם תדר של אפיקי תקשורת ובקרים ועוד סיבות. OC בבסיסו הוא תהליך של ניסוי וטעייה).

פורסם
  • מחבר

יש סיבות שונות ומגוונות שיכולות לגרום בבעיה ב-UEFI שלאחר כניסה ויציאה ממנו כאילו נעלמות. זה לא עניין של הגדרות זה כבר עניין חומרתי.זאת לא שאלה של מתאים או לא מתאים. ה-UEFI מן הסתם מתאים אבל כמו לפעמים יש באגים. לשם כך היצרן מעדכן את ה-UEFI במטרה לפתור את הבאגים האלה. לא צריך לרוץ ולעדכן ישר UEFI או BIOS אבל גם לא צריך לחשוש מזה אם בסוף זה יגיע לידי כך.מסך כחול זאת הגדרה כללית מדי. אם זה קורה שוב תעלה לפה בבקשה את קוד השגיאה שמופיע במסך, או שתבדוק כבר עכשיו אם נוצרו קובצי minidump ותעלה אותם לכאן.

הייתי ממליץ גם להיכנס ל-UEFI ולוודא שהזכרונות מוגדרים שם בהתאם לנתוני היצרן.לא הבנתי את השאלה.

שאתה טוען לענייו חומרתי אתה מתכוון לבאג או להתאמת הרכיבים שמותקנים על הלוח אחד לשני?

מה אלו קיבצי minidump והייכן אני רואה אותם?

למה הכוונה זכרונות מוגדרים לפי נתוני יצרן

האם אתה מתכוון לנתונים הטכנים כגון גודל הזיכרון ומהירות עבודה ?

אני לא יודע איך להעלות תמונה לאתר

צילמתי את המסך הכחול אם תוכל להדריך אותי אוכל להעלות את התמונה?

בדקתי וממה שראיתי הזכרונות מוגדרים נכון דהיינו מהירות עבודה ונפח

מה גם אינני יודע אפילו איפה לשנות אם במידה והם היו לא מוגדרים נכון

פורסם

1. בחומרתי הכוונה שיכול להיות שה-UEFI עצמו לא תקין, בעיה של מתח במערכת וכו'. לא מדובר על התאמה של רכיבים. מצד שני יכול להיות שפשוט עדכון גרסת ה-UEFI תפתור את הבעיה. אבל עם זה נמתין לרגע.

2. קובצי Minidump הם הקבצים שנוצרים לאחר קריסה של המערכת ומניתוח שלהם אפשר אולי לעלות על הגורם לבעיה (לא תמיד). פרטים נוספים תוכל למצוא פה.

3. את נתוני הזכרון (תדר, תזמונים מתח) תוכל למצוא במפרט הזכרון של היצרן. ב-UEFI עליך רק לוודא שהם אכן מוגדרים כך. לא תמיד נתוני הזכרון מוגדרים נכונה בצורה אטומטמית (פרטים בסעיף 6.11 של הסטיקי שאלות נפוצות מעבדים, לוחות-אם וזכרונות) ולכן צריך להגדירם ידנית.

4. אתה יכול פשוט לכתוב את קוד השגיאה של המסך הכחול (בתבנית של 0x000000YY). כדי להעלות תמונה אתה יכול להעלות אותה לאתר שיתוף תמונות כמו imgur ואז להדביק את הקישור אליה בתוך תגיות של תמונה (באמצעות הלחצן img.gif שמעל לחלון ההודעה). או שאתה יכול ללחוץ על 'אפשרויות נוספות' שמתחת לחלון ההודעה ולצרף קובץ. האפשרות הראשונה עדיפה כי היא נוחה יותר לכולם (וגם אין מגבלת גודל כל כך).

פורסם
  • מחבר

מצ"ב תמונה של המסך הכחול

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

מצ"ב קובץ אנליזה של קובצי Minidump

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

הצלחתי לבודד את הבעיה מדוע המחשב לא עולה

בחיבור אנלוגי המחשב מתפקד כרגיל עולה ללא כל בעיה

הבעיה מתחילה שכרטיס המסך המובנה מחובר בחיבור דיגיטאלי דהיינו HDMI/DVI

הצלחתי לבודד את הבעיה אבל אני לא יודע לגבי הפתרון

פורסם

המסך הכחול מעיד על שגיאת חומרה, אולי אפילו מעבד.

תבצע בדיקת מאמץ למעבד בעזרת OCCT או Prime95 (לפחות במשך שעה בדיקה ראשונית ולאחר מכן בדיקה מלאה יותר לפחות 8 שעות במהלך הלילה). תנטר כל הזמן את הטמפרטורות באמצעות RealTemp.

הייתי ממליץ בכל זאת על עדכון ה-UEFI. למרות שלא מוזכר שום דבר רשמי באתר היצרן לגבי אחת מהתקלות האלה, יש פה יותר מדי דברים שלא מסתדרים ושייתכן שעדכון ה-UEFI יפתור.

אם יש לך סבלנות תמתין עד הערב, אני אוריד את חוברת לוח האם שלך ואראה מה בדיוק ההגדרות הזמינות בכל הנוגע לליבה הגרפית המובנית.

פורסם
  • מחבר

אחלה תודה אני אמתין

בינתיים על מנת לא לבזבז זמן מיותר הכנסתי את המחשב למעבדה הייכן שרכשתי אותו ציינתי בפניו והראתי לו את השגיעות על המסך הכחול הוא לא כל כך ידע להגיד במה מדובר הוא חושב שזה בעיה של זיכרון אבל הוא אמר שיבצע MTEST לבדיקה ויעדכן ביוס

בכל מקרה אשמח לשמוע גם את חוות דעתך

פורסם
  • מחבר

המחשב יצא מהמעבדה כאילו לא עשו כלום

הם החליפו זיכרונות בטענה שהם עשו בעיה

אבל בפועל הבעיה נשארה

פתחתי שאילתה בגוגל לגבי קוד השגיאה וקיבלתי דבר מעניין שרשור שמדבר גם על אותו לוח אם Z68אסרוק

מצ"ב קישור

http://forums.tweaktown.com/asrock/44772-asrock-z68-extreme-4-bsod-clock-interrupt-not-received-2.html

פורסם

קוד השגיאה מעיד על בעיה בעיבוד הנתונים של המעבד. אבל אין כרגע מספיק מידע כדי לקבוע מה המקור (לא תמיד מדור במעבד תקול).

אתה יכול לנסות חלק מההצעות בדיון שקישרת (בעיקר העלאת מתח למעבד). כרגע אין לי איזה רעיון אחר.

אני גם אחזור על ההמלצה להריץ בדיקת מאמץ ולנטר את טמפרטורות המעבד בעזרת Realtemp.

במעבדה עדכנו לך את ה-UEFI?

פורסם
  • מחבר

לצערי למרות מה שטענתי בפנייהם על בעיה שלא קשורה לזיכרונות אלה ללוח או למעבד

הם החליטו באופן שרירותי שהבעיה היא בזכרונות ולכן הם החליפו זיכרונות ולא ביצעו עידכון ל UEFI מה שכמובן לא פתר את הבעיה

היום אני עומד לבקש מהם שיחליפו את הלוח.

לדעתי (הלא מקצועית) הבעיה היא בלוח שיכול להיות שהוא לא מספק את המתח הדרוש למעבד ובנוסף יוצר בעיה לכרטיס הגרפי המובנה שיושב עם אינני טועה על אותה סוקט לראייה השרשור שמדבר על אותו לוח בדיוק . אולי יש באג בפס יצור מסויים של הלוחות

מעניין לדעת אם ישנה בעיה גם לשאר החברים בפורום שרכשו לוח כזה וגם להם קוראת אותה תופעה מוזרה שהמחשב לא מצליח לעלות כאשר הוא מחובר לכרטיס מסך מובנה בחיבור דיגיטאלי דהיינו HDMI / DVI

כל כך מרגיז שאתה רוכש מוצר יקר מחנות שמוכרת לכולם שמכבדת את עצמה אבל הטכנאים שם לא מסוגלים לחשוב מעבר לקופסא

פורסם

לא בטוח בכלל שהבעיה בלוח (כמובן שגם יכול להיות שכן).

בכל מקרה, לאחר שהם יסיימו את הבדיקות ו/או ההחלפות שלהם, תעדכן פה לגבי מה שקורה.

פורסם
  • מחבר

החנות ממנה נרכש המחשב הודיע לי שהם מחליפים גם את הלוח וגם את המעבד רק שמעבד 2600K

חסר כרגע במלאי עניין של מס' ימים

נחכה ונראה עם הבעיה תיפתר...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים