עבור לתוכן

ניתן להימנע מטעויות חישוב בבחינות?

Featured Replies

פורסם

האם יש דרך כלשהי ,מלהימנע מטעויות חישוב במבחנים?

נגיד במבחנים כמו חדווא 2 ,פיזיקה וכדומה,יש המון חישובים ארוכים,שאני מוצא את עצמי באיזה שהוא שלב עושה טעויות חישוב שמובילות לטעות בתשובה סופית.

אם נתקלתם במדריכים כלשהם,אשמח אם תעלו לפה..

פורסם

תעשה הכל לאט ושלב אחר שלב, תקפיד על סוגריים במקומות שצריך על מנת לעזור למחשבון/מוח להבין את סדר הפעולות..

בחיים לא שמעתי על מדריך שמנחה אותך להימנע מהטעויות האלו..

פורסם

תעבוד לאט, תבדוק כל שלב פעמיים. אני יכול להגיד לך ששתי ידיות שלי לא סיימו אף בגרות פיזיקה ואת06 ו07 בזמן בגלל שהם בדקו יותר מדי פעמים...

פורסם

לרשום כל שלב אפילו אם הוא נראה לך מיותר לגמרי (כמו נגיד פתיחת סוגריים).

פורסם

בגדול אין לך יותר מידי זמן לבזבז,

בכל מקרה תנסה לחשב בזהירות, תחשוב אם מה שנראה לך שקיבלת הגיוני, אין טיפים מיוחדים

פורסם

בפיסיקה וכימיה לפחות, תבדוק את היחידות של התוצאה. ככה תמנע מטעויות כפל וחילוק לפחות.

פורסם

לרשום מסודר, לא למהר ולדלג על שלבים, לעשות לאט ובנחת ולא למהר.

ובסוף המבחן תבדוק שענית על הכל, שלא פספסת כלום.

פורסם

לגבי פיזיקה זה ידוע שעושים את החישובים לפני הצבת הנתונים, רק לאחר שהגעת לביטוי של התשובה אתה מציב את הנתונים.

באופן כללי, אני די מזדהה עם מה שאתה רושם. אישית, בשיעורי בית אני עובד די מהר, אבל במבחנים אני עובד "כמו יפני" (ציטוט של המורה שלי לפסיכומטרי, וכנראה הדבר הכי חשוב שלקחתי משם) - לאט, בלי פאניקה, ומסודר.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובות ,אני רוצה להגיד שכל מבחן אני סוג של מתנסה באסטרטגיה אחרת.

והאמת כשניסיתי לעשות לאט בודק את עצמי אחרי כל שלב ושלב אני מאבד זמן יקר במבחן,ואין לי תוספת זמן חח...

אבל תודה בכל אופן על העצות

פורסם

ככל שתצבור ניסיון בבחינות אתה תראה שאתה מסגל לעצמך דרך חשיבה והתמודדות לזמן המבחן עצמו, ואני בספק אם זה משהו שאפשר ללמוד מאחרים. יש הבדל גדול מאוד בין ההתמודדות מול המבחנים הראשונים שאתה עושה (בסמסטרים 1-2) לאלה שבסמסטרים גבוהים (5+).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים