עבור לתוכן

חדש פה, לגבי מעבדות ארליך ניקוי.

Featured Replies

פורסם

שלום אני חדש פה בפורום חבר שלי המליץ לי לבוא לפה ולשאול כי אתם פורום מקצועי ואולי תעזרו או משהו,

ישלי Nikon D80 והיא התלכלכה לי בשטח כשהייתי בחוץ בזמן שהחלפתי עדשות עכשיו זה לא משהו רציני אבל זה מציק בעין

כשמסתכלים בעינית רואים מין כתמים אבל בתמונות לא רואים כתמים אלו, בכל זאת אני רוצה יום ראשון ללכת למעבדות ארליך בתל אביב (מבאר שבע)

אז איך הם מבחינת אמינות? אני דיי מפחד שיקרה משהו בניקוי שלא יגרם נזק.. מישהו פעם ניקה אצלהם מצלמה ?

כמה יעלה לי ניקוי? כמה זמן זה נימשך ?

פורסם

נחשבים אמינים למדי.

ובטח לניקוי פשוט.

רק שים לב שאתה מסביר להם את הבעיה. אתה לא צריך ניקוי חיישן אלא ניקוי מראה/פריזמה/עינית.

לגבי כמה זמן וכסף, תרים טלפון במקום לנחש.

פורסם

ארליך מעבדות, הם עסק אמין בתחום, אם לא האמין ביותר. אתה יכול להפקיד אצלם את המצלמה בשקט.

פורסם

כתמי אבק על החיישן רואים לרוב שמצלמים מול רקע בהיר במפתח צמצם קטן.

כתמים שנראים בעינית לרוב נובעים מחלקיקי אבק שיושבים על מסך המט שנמצא מתחת לפריזמה.

אם יש לך ידע טכני מינימלי אתה יכול לנסות לבצע ניקוי בסיסי עם מפוח אוויר ידני קטן - זה דורש לעבוד עם המצלמה מופנת כלפי מטה כשהיא במצב "ניקיון חיישן" ותוך זהירות שלא לגעת עם קצה המפוח בחלקים הפנימיים של המצלמה. טיפול כזה לרוב פותר את רוב בעיית האבק על החיישן או על מסך המט. חלקיקים עיקשים דורשים התערבות ישירה יותר שלא הייתי ממליץ עליה לאדם חסר ניסיון או ידע בעניין.

פורסם

כתמי אבק על החיישן רואים לרוב שמצלמים מול רקע בהיר במפתח צמצם קטן.

אין קשר למפתח הצמצם.

הם יופיעו בכל תמונה.

פורסם

אין קשר למפתח הצמצם.

הם יופיעו בכל תמונה.

The actual light-sensing layer of your sensor is below the low-pass filter that sits on top of the sensor. When dust settles on the low-pass filter, it's actually slightly above the light sensing layer. With larger apertures, light rays can get to the area of the sensor directly behind the dust particles at an oblique angle. At very small apertures such as f/22, the light entering the camera seems to come from a point source, and so any any dust particles in the path of the light will show up as shadows in the image that forms on the sensor. In fact at such small apertures, it's not only dust stuck to the low-pass filter that you need to worry about, but also dust floating inside the camera.

הקרדיט ל-Amy מהפורום של dpreview

פשוט לקח לי פחות זמן לחפש הסבר בגוגל מאשר לכתוב אותו בעצמי.

פורסם
  • מחבר

ישלי מפוח ניסיתי שעתיים לשבת על זה להוציא עם זה פשוט זה הוריד אבל עדיין נישאר טיפה..

והופיעו לי 2 כתמים בתמונות..

אז אני יוכל לבקש שהם ינקו לי את המראות והפריזמה + חיישן או שזה שתי תהליכים שאי אפשר לשלב בינהם ?

פורסם

יכול להיות שהעפת את חלקיקי האבק אל החיישן שלך... כנראה שכל תא המראה אצלך מלא אבק.

פשוט תמסור את המצלמה לניקיון ותסביר להם את הבעיות - הם כבר יתעסקו עם זה. למיטב זכרוני (מניסיון של חבר עם ניקון שהתלכלכה באופן דומה) זה לא אמור להיות מאוד יקר.

פורסם

אין קשר למפתח הצמצם.

הם יופיעו בכל תמונה.

נכון הם יופיעו בכל תמונה, אך כדי להבחין בהם בבירור צריך לפעול כפי ש- fungiman תיאר (צמצם סגור, צילום שמיים בהירים או קיר לבן).

פורסם

הקרדיט ל-Amy מהפורום של dpreview

פשוט לקח לי פחות זמן לחפש הסבר בגוגל מאשר לכתוב אותו בעצמי.

וואלה.

נבדוק את זה פעם הבאה שיתלכלך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים