עבור לתוכן

בעיה עם מסך - ריצודים/ירוק במקום שחור

Featured Replies

פורסם

אהלן חברי הפורום היקרים,

היום הדלקתי את המסך שלי מדגם samsung syncmaster t220p ולהפתעתי הלא נעימה התחלתי לראות עיוותים בתצוגה, עוד בשלב ה boot ועלית המערכת.

התיאור הכי טוב לעיוותים הוא שאיזורים במסך עם ריכוז של צבע שחור מופיעים במעין גוון ירקרק ומרדצד. רוב הגוונים חוץ משחור מוצגים יחסית בסדר (ישנן מריחות של צבע ורוד פה ושם שכנראה גם קשורות לצבע מסוים אחר)

המחשבה הראשונה שלי היתה התחממות של המסך/כרטיס מסך - אך המחשב הודלק זה עתה לאחר 3 ימים בו היה כבוי!

הוא עוד לא הספיק אפילו להתחמם יותר מידי.. מן הסתם שנסיתי reset, כיבוי והדלקה, הוצאה מהחשמל וכיוצא בזה.

ניסתי לבדודד את הבעיה לכרטיס המסך או למסך עצמו : כשניתקתי את כבל ה DVI מהמחשב המסך המשיך לרצד בצבע הירוק שאמור להיות שחור במשך כעשר שניות עד הצגת הודעת ה no signal שאמורה להופיע במלבן לבן, אך במקרה הזה הופיעה עם קווים ורודים לכל האורך שלה -

מכאן אני מסיק שאין בעיה בכרטיס המסך אלא במסך עצמו.. לדעתי כבר לא היה טעם אפילו לבדוק אותו במחשב אחר (תקנו אותי אם אני המסקנה שלי שגויה)

סתם לציין, למרות שאני בטוח ב- 99% שהבעיה היא במסך : כרטיס המסך (hd4870) הוצא פורק ונוקה בתוך נסיון נואש + הותקנו דרייברים עדכניים אך ללא הועיל.

האם "הלך המסך"? / יש משהו עוד שאפשר לעשות? / יש טעם לתקן?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים