עבור לתוכן

לאיזה כרטיס מסך מתשווה היכולת של לוח Z68 + I5 2500 / I72600

Featured Replies

פורסם

כלומר מה הכרטיס החיצוני שלא יתן שום שיפור בביצועים ויהיה כמו התצורה למעלה

פורסם

6600GT?

פורסם

הליבה הגרפית מספיקה לכך שימוש למעט משחקים ברזולוציה גבוהה.

קשה להקביל אותה לכרטיסים גרפיים ייעודיים, אבל ניתן להגדיר באופן כולל שהיא משתווה לכרטיסי ה-Entry Level.

אם מדובר בכוונה לשחק משחקים חדשים ברזולוציות ובהגדרות גבוהות, היא לא הפתרון. לכל שימוש אחר היא בהחלט מספיקה.

פורסם
  • מחבר

תוכל בבקשה לתת לי דוגמא או 2, לכרטיס ENTRY LEVEL שקיים וזמין כיום בבקשה ?

פורסם

מדובר בכרטיסים הגרפיים הכי זולים שאתה יכול למצוא בשוק.

אם תפרט אולי מהם המטרות שלך מהמערכת יהיה ניתן להכווין אותך יותר, ולענות על השאלה שלך (האם הליבה הגרפית מספיקה לצרכים שלך) באופן יותר מדויק.

פורסם
  • מחבר

הצרכים שלי הם פוטושופ 2D + לייטרום.

אשמח לקבל הכוונה ממי שעובד עם שתי התוכנות ומכיר באופן אישי את הנושא .

האם כרטיסים של 350 שקל יהיו עדיפים על התצורה בלי כרטיס מסך ?

פורסם

בנושא הזה כדאי לך להתייעץ בפורום כרטיסי מסך או גרפיקה.

עבור גרפיקה ב-2D לא חושב שאתה צריך משהו יותר מהליבה הגרפית שבמעבד. עבור Lightroom אין לי מושג. זה כנראה תלוי בשימושים שלך. אולי אתה יכול להרוויח משהו מכרטיס גרפי ייעודי (CUDA ודברים דומים) ואולי לשימושים שלך זה לא מהותי.

פורסם
  • מחבר

אם אתה יכול בכל זאת אשמח לקבל שמות של כרטיסים לדוגמא שאתה קורא להם רמת כניסה .

פורסם

כרטיסים גרפיים הם לא ממש התחום שלי אז אני לא רוצה לזרוק סתם שמות של דגמים כדי שלא יווצר מצב שאני מטעה אותך בלי כוונה.

אתה צריך להבין שהליבה הגרפית שבמעבדי SB היא לא רעה בכלל בחתך רוחב, אבל כמו תמיד כשעוסקים בחומרה הכל תלוי שימוש.

למה הכוונה? הכוונה היא ששימושים שונים, בתוכנות שונות עשויים להיות בעלי דרישות חומרה שונות.

למשחקים, כפי שכבר הזכרתי, צריך כרטיס גרפי ייעודי מתאים. בדרך כלל כרטיס שמתאים למשחקים הוא כרטיס Mid-range או High-End. ולרוב טווח המחירים בהתאם. בינוני עד גבוה. הליבה הגרפית המובנית לא מתאימה למשחקים.

עבור גרפיקה, זה מאוד תלוי בשימוש. עבור גרפיה דו-ממדית בדרך כלל אין צורך בשום כרטיס גרפי מיוחד (למעט אולי שימושים מאוד ספציפיים בפילטרים מסוימים שיכולים לנצל טכנולוגיה כזאת או אחרת שיש בליבות הגרפיות. לדוגמה CUDA), ולכן הליבה הגרפית המובנית תהיה בהחלט מספיקה. את Lightroom אני לא ממש מכיר אז קשה לי להחוות דעה, אך מהיכרותי השטחית עם מה שהתוכנה אמורה לעשות, אני חשוב שניתן להגיד שגם פה הליבה הגרפית המובנית תספיק בהחלט.

כשמדובר בקידוד וידאו לדוגמה, אז יש קצת יותר חשיבות לסוג הליבה הגרפית כי טכנולוגיות שונות (כמו CUDA או Quick Sync שהיא טכנולוגיה המובנית בליבה הגרפית של המעבד) מייעלות סוגי קידודים מסוימים.

אם אתה יודע מהן דרישות החומרה של התוכנה, כלומר אם אתה יודע להגדיר לאיזה סוג כרטיס גרפי או איזה סוג טכנולוגיה זקוקות התוכנות שלך, ניתן יהיה לקבוע את סוג הליבה הגרפית המתאימה ביותר.

על פניו, לדעתי אתה לא זקוק ליותר מהליבההגרפית המובנית (שכאמור היא לא רעה בכלל לכל דבר מלבד משחקים ברזולוציה גבוהה) ולכן יהיה חבל לדעתי להשקיע בכרטיס שכזה. אם בעתיד ישתנו השימושים שלך ותהיה הצדקה לכרטיס שכזה, תמיד תוכל להוסיף.

פורסם
  • מחבר

כשמדובר בכרטיס מסך חצוני :

האם אפשר לדעת כמה מהזיכרון שעל גבי הכרטיס

מנוצל ? איך יודעים אם לקנות כרטיס עם 512 מגה או 1024 מגה ?

מה קורה אם אין מספיק - איפה מתבצע הדיפדוף ?

ואיך אפשר לדעת כשמשתמשים בליבה הגרפית של המעבד כמה מהזיכרון רם נמצא בשימוש עבור העיבוד הגראפי ? יכול להיות שזה בלתי מוגבל ?

פורסם

בודקים לפי מבחני ביצועים. לא תמיד לזכרון יש השפעה. זה לא עניין של דפדפוף זה עובד בצורה שונה מהזכרון של המערכת.

את כמות הזכרון שמקצים לליבה הגרפית מגדירים ב-BIOS/UEFI של המערכת. זה לא בלתי מוגבל ולרוב לא צריך להקצות יותר מ-128-256MB ולעיתים אף פחות. בשימושים שלך אין צורך בכרטיס גרפי עם כמות זכרון מסוימת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים