עבור לתוכן

STAT 3 ו USB3.0 על H61 אפשרי ?

Featured Replies

פורסם

שקיניתי על המחשב שלי הלכתי על משהו בסגנון "מקסימום ביצועים מנימום מחיר" ולכן לקחתי לוח אם זול מאוד (MSI H61 E23), ועכשיו אני מאוד מצטער על כך שלו הוספתי את ה150~200 שקלים ללוח H67 עם USB3 ו SATA 3 . אז בעקרון יש כרטיסי הרחבה או משהו בסגנון שיאפשרו לי חיבור USB 3.0 וחיבור SATA 3 לכונן SSD ?

פורסם

כן. יש כרטיסי הרחבה.

פורסם

יש אכן כרטיסי הרחבה אבל אם אתה רוצה גם USB 3.0 וגם בקר SATA 6Gb/s אז אתה צריך כרטיס בממשק חיבור PCI-Ex4 שאין לך בלוח (יש לך רק PCI-Ex1 שבעקרון לא מציע רוחב פס מספיק לכל החיבורים האלה ביחד). אם חריץ ה-PCI-Ex16 שלך פנוי תוכל להשתמש בו.

אם אתה רוצה להתכונן לעתיד, אז מיותר לקנות עכשיו כרטיסי הרחבה תמתין לרגע שבאמת תזדקק לכך. לעומת זאת, אם יש לך כבר עכשיו התקנים (SSD לדוגמה) שאתה רוצה לחבר, וכרטיס ה-PCI-Ex16 לא פנוי, הייתי שוקל למכור את הלוח ולקנות לוח H67/Z68 (בהתאם לתקציב). לחלק מה-SSD יש בעיות כשהם עובדים על בקרי SATA 6Gb/s (את זה תוכל לברר בפורום אמצעי אחסון בהתאם לדגם ה-SSD שלך) אז ככה שלא תמיד מומלץ להתקין אותם על בקר הרחבה (מתוצרת Marvel ועוד).

פורסם
  • מחבר

חבר הציע לי SSD בנפח 80GB במחיר מאוד טוב וחבל לי לא לקחת אותו

אם חיבור ה PCI-Ex16 זה של הכרטיס מסך אז הוא אכן תפוס.

כתבת של PCI-EX1 לא לא מספיק לכל החיבורים ביחד ,אבל הוא יספיק לSSDאחד ?

פורסם

תלוי ב-SSD. לא כל ה-SSD מנצלים כבר את כל רוחב הפס של התקן SATA 3Gb/s כך שיש אפשרות שבכלל לא תזדקק לכרטיס הרחבה. כדאי שתברר את הנושא בפורום אמצעי אחסון.

בהנחה שמדובר ב-SSD עם בקר שכבר מוגבל מעט על-ידי תקן ה-SATA 3Gb/s אז בעקרון חיבור PCI-Ex1 אם הוא מתקן 2.0 (אני לא בטוח אם זה המצב בלוחות H61 צריך לבדוק) יהיה מספיק בעקרון. אך שוב, יש את עניין הבעייתיות של הפעלת כונן SSD על בקרי SATA 6Gb/s שונים. כדאי שתתייעץ בנושא יותר בפורום אמצעי אחסון, כדי לוודא אם צפויה בעיה או שלא צפויה בעיה עם בקר הרחבה וה-SSD שאתה מתכנן לקנות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים