עבור לתוכן

איזה מקצועות כדאי לקחת לבגרות ?

Featured Replies

פורסם

מה לדעתכם עדיף לקחת בתור מקצועות בחירה בבגרות ויפתח לי יותר אפשרויות בעתיד ,

5יח' אנגלית + 5יח' מתמתיקה +פיסיקה 5יח' +מדעי המחשב 5יח' ולהשאר בבית שאני עכשיו .

או לקחת 5 אנגלית+5מתמתיקה + 5 פיסיקה +5 מדעי ההנדסה - (רובוטיקה FIRST) ולעבור לתיכון להנדסאים ליד אוניברסיטה ת"א

כמבון שכל מי ששאלתי אותו אמר "תבחר את מה שאתה אוהב " , אבל מה באמת יעזור לי יותר בעתיד ?

פורסם

יש לך חברים בבית ספר שאתה בו עכשיו?

לא הייתי עובר במיוחד בשביל מדעי ההנדסה(למרות שאני חייב לומר שאין לי ממש מושג מה זה אומר).

בכל מקרה 5 מתמטיקה אנגלית ופיסיקה זה הכי טוב שאפשר לעשות אם רוצים להתקבל לאוניברסיטה למדעיי ההנדסה מאוחר יותר.

פורסם

יעזור לך למה?

5 מתימטיקה ו-5 אנגלית בטוח יעזור. פיסיקה יכול לעזור אם אתה מתכוון ללמוד הנדסה למשל.

חוץ מאלה, הרמה של הבגרויות לא גבוהה מספיק כדי שתעזור לך מתישהו, לכן קח מקצועות בהן אתה יכול להביא ציון גבוה יותר.

פורסם

תברר באתרי האינטרנט של האוניברסיטאות שתרצה ללמוד בהם על איזה שילוב תקבל בונוסים יותר גדולים\ איזה שילוב ייתן לך פטורים מקורסי מבוא (מנסיון בטכניון פיזיקה נותן פטור ממבחני קדם למכניקה וחשמל כל עוד אתה עובר את הבגרות מעל ציון מסויים)

כמובן שזה כנראה תלוי במה תרצה ללמוד

פורסם

בשביל רובוטיקה לא הייתי עובר

אם כבר אלק' או מחשבים

פורסם

מכיוון שההבדל פה הוא רק בין רובוטיקה למדעי המחשב אני הייתי הולך לאן שיותר נוח לך להגיע בבוקר ואיפה שיהיה לך יותר כיף

כם אם יהיה הבדל באמת האוניסרסיטאות הוא יהיה מזערי ולא שווה את ה"סבל"

בהנחה שהממוצע שלך יהיה גבוה (ועקב שאלה כמו שאאלתה אני אניח שהוא יהיה) זה בכלל לא אמור לשנות

פורסם
  • מחבר

יש לי חברים בבית ספר שאני עכשיו , אבל גם נפגשתי עם מי שאני יכול ליהות שנה וזה לא ממש הבעיה וגם הנסיעה היא לא ממש ארוכה (פשוט להתעורר 30דק' מוקדם יותר בבוקר ). לפי מה שהבנתי שאם אני יהיה בבית ספר להנדסאים אז יהיה יותר קל להתקבל לאוניברסיטת ת"א. ויש גם משהו עם מלגות למצטיינים. גם מעבר לבי"ס אחר זה יכול ליהות חוויה מעניינת (אנשים יותר נורמלים ממה שיש לי עכשיו בבית ספר) . וחוץ מזה אם שאר המקתועות שלי יהיו נמוכים (היסטוריה ,אזרחות...) זה ממש יהרוס את תעודת הבגרות ?.

ושאני אומר מה שיעזור לי בעתיד זה בעצם בסופו של דבר עבודה נוחה + שכר טוב.

פורסם

שום דבר שתלמד בתיכון לא ישפיע לך על ה"עבודה הטובה" בעתיד

תיכון נועד בשביל תעודת בגרות שעוזרת להתקבל לאוניברסיטה, זהו

פורסם

בזמן שהייתי בתיכון (לפני אי אילו שנים), הנדסאים נחשב לבית ספר שדוחף יותר את התלמידים שלו למצוינות במדעים המדויקים והתלמידים בו מוציאים ציונים מאוד גבוהים במקצועות אלו. אולם נתון זה הוא כמובן מוטה בשל המיון של התלמידים שם. אני לא יודע מה המצב שם היום ולציין שגם בבית הספר "הרגיל" שלי קיבלתי תמיכה טובה מאוד וגמישות מערכתית והשלמתי בגרות טובה עם 5 מקצועות הרחבה ל-5 יח"ל (מתמטיקה, כימיה, מחשבים, פיזיקה, אנגלית). בסופו של דבר (ובסיוע פסיכומטרי טוב) התקבלתי לאחד המסלולים האקדמאיים המבוקשים ביותר ובמוסד טוב, למרות לימודי באותו מוסד אפרורי.

כל מקרה כאמור לגופו ובסופו של דבר מה שקובע בקבלה ללימודים אקדמאיים זה ציון הסכם שלך. במקרים מאוד מסוימים, מסלולים ספציפיים ויחודיים בהם יש תהליך קבלה פרטני עם דרישה לראיון אישי, קו"ח והמלצות, לימודים במסלול יחודי ומאתגר בתיכון עשוים לעזור.

שיקולים שעשויים להטות את ההחלטה לכאן ולכאן הם -

* שיקולים חברתיים - חשוב מאוד, במיוחד בתיכון.

* רמת התמיכה האישית ומידת הגמישות של המוסד. כאמור בבית הספר שלי באו מאוד לקראתי, למדתי בקבוצה קטנה בשניים מהמקצועות שלי, ניגשתי לבגרות במתמטיקה שנה קודם ונתנו לי פטור מיוחד מהופעה לשיעורים במקצוע אחר (על מנת שאוכל להגיע לשיעורים שהיו במקביל). אם כרגע יש לך סביבת למידה חיובית ותומכת, אל תמהר לנטוש אותה.

* גישה למעבדות וציוד יחודי שיאפשרו לך להתפתח בתחום מסוים שאתה מגלה בו עניין. אל תתרשם מכל מיני ציוד נוצץ ותוכניות לימודים מפתות שבסוף לא יהיו להן כל נגיעה אישית כלפיך.

* נסיעות הם בהחלט שיקול - מדובר בלפחות שעה ביום שאתה תבלה בדרכים. אתה יכול לנצל את הזמן לנוח, לקרוא, לשמוע מוזיקה וכו' ועדיין לא מדובר בלהיט.

ושאני אומר מה שיעזור לי בעתיד זה בעצם בסופו של דבר עבודה נוחה + שכר טוב.

בשביל משרה נוחה עם שכר ותנאים מפתים, אתה לא צריך בגרות, אתה צריך קומבינה ברשות הנמלים, חברת חשמל, רשות השידור וכד'.

פורסם

לדעתי בכלל מספיק 5 יחידות בפיזיקה מתמטיקה ואנגלית. החמש יחידות הנוספות שאתה רוצה לעשות סתם יקשו עלייך לדעתי (ומצד שני זה גם טוב להכיר קצת מה זה עומס,למרות שבכל מקרה לא תתקרב בתיכון לעומס של אקדמיה) ואולי יקשו עלייך להצליח במתמטיקה ופיזיקה.

אני אישית לקחתי בתיכון פיזיקה וביולוגיה, אבל עשיתי 4 יחידות מתמטיקה. בדיעבד אני מתחרט וחושב שהיה עדיף אם הייתי עושה 5 יחידות מתמטיקה ומוסיף מגמה פחות עמוסה מביולוגיה (או בכלל לא מוסיף).

פורסם

כמו שכבר אמרו פה, מבחינת אוניברסיטה , לא משנה אם למדת מחשבים או רובוטיקה, ולא משנה באיזה בית ספר למדת, ולא משנה כמה יחידות

פורסם

אל תבחר רובוטיקה בחיים זה יקח לך את כל הזמן מהחיים!

מרגע שבו מכריזים על נושא התחרות עד מועד הגשת הרובוטים לא יהיה לך זמן לנשום!

אתה כל היום תיהיה בבית ספר, ילדים שאיתי בבית ספר ברובוטיקה אף ישנים בבית ספר כמה ימים וזה סתם פוגע גם בכישורים החברתיים שכן אתה פחות תצא ותבלה וגם במקוצועת אחרים שחשובים לא פחות!

פורסם

אתמול סיימתי פיזיקה(ועם כל המסגרת הזאת של בית ספר) ואני חייב לומר לך שזה היה הרגע הכי מאושר בחיים שלי.

לא בגלל שזה היה קשה או מתסכל, פשוט מהסיבה שזה מלא שעות שיכולתי להיות עם חברים בהן.

בקיצור, אם חיי חברה חשובים לך יותר (והם אמורים להיות בגיל הזה) רד מזה.

פורסם
  • מחבר

קצת קשה לי לרדת מרובוטיקה (אני מאוהב בבניה וכל מיני דברים שעובדים זזים וכו'), בכל מקרה אני הולך לביתספר הזה עם ידידה טובה שלי וחבר משעמם בדרכים כנראה שלא יהיה , וקשה לי להאמין שזה איך שהוא יפגע ביציאות של יום שישי (בכל זאת יוצאים רק ב11 בלילה אני מאמין שאני יהיה בבית עד אז..) אבל בזכות התגובות שלכם שמרתי לעצמי מקום בתיכון בעיר שלי למקרה שזה יהיה נורא כמו שאתם מתארים. :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים