עבור לתוכן

מתלבט האם להוסיף זיכרון למטרת הרצת VM

Featured Replies

פורסם

שלום

כרגע אני עובד על המערכת הבאה:

Intel core 2 duo E6550 @ 2.33GHz

2.0GB DDR2 RAm 667MHz

MSI ms-7267

אני עובד הרבה עם VM שמריץ לינוקס מתוך ווינדוס 7, וכן עם אמולטור של אנדרואיד שמתברר כחיה כבדה בעצמו.

כרגע גם ה-VM וגם האמולטור בקושי סוחבים, וממש לא נוח לעבוד כך. מעבר לזה אני רק גולש באינטרנט.

מבירור קצר עולה שלוח האם תומך בעד 4 ג'יגה זיכרון, ז"א אני צריך לקנות 2 סטיקים של 2 ג'יגה, עניין של 300 ש"ח.

האם התוספת הזאת מצדיקה את עצמה לסטודנט קצר בכסף? האם אראה שיפור משמעותי בביצועים?

ואם לא מה האלטרנטיבה, אם קיימת אחת?

תודה!

פורסם

אם אתה עובד עם Windows 7 + מכונה וירטואלית + עוד סוג של מכונה וירטואלית או אמולטור, סביר להניח ש-2GB אינם מספיקים.

תבדוק במשאבי המערכת מהו נפח הזכרון שנמצא אצלך בשימוש כשהמערכת בעומס (כלומר במצב שבו כמות התוכנות הגדולה ביותר שאיתן אתה עבוד בפועל פתוחה).

שנית, גם אם חסר קצת זכרון אל בטוח שהאיטיות היא דווקא בגלל חוסר זכרון, איטיות יכולה לנבוע גם ממעבד "חלש" או ממערכת האחסון (צוואר בקבוק ידוע). תלוי מה עושה המכונה הוירטאולית.

אם כן תחליט לקנות. האם עכשיו שני חריצי הזכרון תפוסים בשני מודולים של 1GB וזאת הסיבה שאתה מחפש 2x2G?

פורסם
  • מחבר

אני חייב להקצות ל-VM לפחות חצי ג'יגה, עדי ג'יגה שלם. בכל מקרה כשאני מריץ לינוקס הזיכרון ב-60 עד 80 אחוז שימוש, די הרבה.

המעבד בסה"כ די חזק לפי דעתי, אני לא חושב שמעבד חזק יותר יפתור לי את הבעיות. בכל מקרה כן יש לי שני סלוטים ושניהם תפוסים, לכן האפשרות היחידה שלי היא 2*2 (כמו שאמרתי הלוח תומך בעד 4 ג'יגה זיכרון).

השאלה - האם ארגיש הבדל בביצוים ברגע שאגדיל את הזיכרון?

פורסם

שוב, סביר להניח שכן, אבל תלוי איך אתה מגדיר איטיות או "ביצועים" נמוכים ואיך הם באים לידי ביטוי. כמו שאמרתי לאו דווקא הזכרון הוא צוואר הבקבוק או הגורם המגביל.

אם בעומס האופייני במערכת שלך רק 60-80% מהזכרון נמצאים בשימוש זה אומר שאתה מתקרב לעיתים לאזור גבול ניצול הזכרון של המערכת ולכן סביר להניח שתוספת זכרון תעזור במשהו. יחד עם זאת, אתה עדיין לא ב-90-95% ניצול של זכרון המערכת מה שאומר שלפחות לפי הנתונים האלה המערכת לא "חנוקה" מבחינת הזכרון.

כמו כן כדי לנצל את כל 4GB של הזכרון תצטרך כמובן מערכת 64 סיביות. אם אתה משתמש במערכת 32 סיביות תוכל לנצל בערך 3.3.5GB.

במקרה כזה אולי שווה לך לקנות מודול בודד של 2GB וביחד עם זה אחד מהמודולים שכבר יש לך, יהיו לך בסה"כ 3GB מה שלפחות לפי הנתונים שציינת, אמור בהחלט להספיק.

פורסם

המחשב שלך ישן וחלש.

לדעתי עדיף לך להשקיע בשדרוג לוח+מעבד, ואיתו לקנות זכרונות DDR3 שגם יעלו לך יותר זול.

ככה גם תחסוך במחיר הזכרונות כרגע, וגם את עלות הזכרונות בשדרוג שאם לא תעשה עכשיו תצטרך להשקיע בהם כסף בזמן השדרוג.

אם אתה ממש לחוץ בכסף אז נסה להשיג DDR2 יד שניה.

לגבי השאלה האם זה יעזור לביצועים ? זה יעזור במידה מסוימת כי מערכת הפעלה (גם וירטואלית) צריכה זיכרון.

גם אצלי עובדות מערכות וירטואליות ואני מכיר את ההבדלים.

ללינוקס אפשר להסתדר עם מעט זיכרון במידה ואתה מתקין מערכות קלות.

המערכות לינוקס ה"כבדות"(יחסית לקלות) יהנו מתוספת זיכרון.

וינדוס 7 וירטואלי או לא, עובד יותר טוב עם מרחב זיכרון וגם המינימום שלו גדול מלינוקסים כמובן.

אפשר להסתדר עם ערכי המינימום, אך מומלץ לתת יותר גם לוירטואליות וגם לראשית.

4GB מומלץ גם למערכת וינדוס שאינה מפעילה VM.

אם אתה מפעיל מערכת אחת כל פעם, או שני מערכות קלות, אתה יכול להסתדר עם 4GB.

אם אתה רוצה וינדוס 7 עם VM של וינדוס 7 + XP ולינוקס הכל בבת אחת, אתה צריך יותר מ4GB כדי להחליק תופעות של צפיפות זיכרון.

פורסם

הוא ציין בדיוק מה הוא מריץ. הוא רק לא ציין לדעתי מספיק פרטים על האיטיות או חוסר הביצועים שהוא מתאר. אם נדע יותר פרטים אותי נוכל למקד יותר את ההמלצה.

שנית, למה לשלוח אותו לקנות מחשב חדש? גם אם נתעלם מהעובדה שכרגע הוא אומר שאין לו תקציב, אז למה לשלוח מישהו לקנות חומרה בלי לברר לעומק את הצרכים שלו? המערכת שלו לא חלשה. אול המעבד "חלש" על הנייר בהשוואה לדורות מעבדים חדשים יותר, אבל כמערכת שבעיקר מריצה מערכת הפעלה + מכונה וירטואלית אחת היא בהחלט צריכה להספיק לעבודה באיכות סבירה.

כמובן שהכל תלוי שימוש ואם לדוגמה שתי המערכת (המארחת והוירטואלית) מבצעות פעולות חישוב מרובות אז אולי באמת המעבד הוא צוואר בקבוק, אולי מערכת האחסון היא צוואר בקבוק, אבל קודם צריך לברר את הנושא יותר לעומק לפני ששולחים מישהו לקנות חומרה.

פורסם

זה לא שהוא צריך בהכרח מעבד יותר מהיר.

איך שאני רואה את זה יש לו מעבד DUAL-CORE חלש יחסית להרצת מערכת הפעלה וינדוס 7 עם שני מכונות וירטואליות שאחת מהם לפי מה שהוא אומר אולי גם לא בנויה לעבוד יעיל.

לגבי הזיכרון:

הוינדוס 7 לעצמו היה יכול להינות מתוספת זיכרון.

הלינוקס לוקח חצי או גיגה שלם (תלוי כמה הוא מקצה).

ברגע שאתה מגדיר זיכרון לVM ככל הידוע לי מדובר בהפרדה מוחלטת בין הזיכרון שזמין לוינדוס 7 ולמה שניתן לVM.

אם הגדרת 1GB ללינוקס אז כנראה שיש לך פחות מזה לוינדוס 7 (בהתחשב בזה שהלוח והחומרה לוקחים קצת מזה).

לדעתי יש כאן חוסר משאבים די ברור לגבי זיכרון.

למעבד אולי זה פחות ברור או משמעותי, אבל צריך לשים לב גם לזה.

אז אולי שדרוג מעבד לא נחוץ.

רק ציינתי את הביזבוז לקנות DDR2 מול DDR3 כחלק משידרוג שבכל מקרה יגיע בהמשך.

לא מזיק לשקול את האפשרות.

פורסם

בדיוק הייתי בסיטואציה הזו לפני שבוע..

יש לי Athlon II 240

שהיה עובד עד לפני שבוע עם 2GB DDR2 800

הייתי מריץ XP עם Virtualbox (1024 מגה הייתי נותן לו) על וינדוס 7 והמחשב היה מגמגם לי כשהייתי עושה עוד דברים במקביל, הוספתי עוד 2GB והיום הכל זורם..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים