עבור לתוכן

מה פרופיל השימוש הכי מתאים למעבד I7 2600

Featured Replies

פורסם

כשביקשתי המלצות למפרט הסבירו לי בפורום שאני לא צריך את המעבד 2600 לשימושים שלי.

ורציתי לדעת למי ולאיזה צורת עבודה ואו תוכנות כדאי המעבד i5 2500 ולמי i72600

ובמקום לשאול אותי למה אני צריך את זה הייתי מאד מעריך תשובה שתסביר מתי מתאים איזה מעבד עם דוגמא.

תודה מראש .

פורסם

זאת לא קביעה חד-משמעית.

ההבדל בין המעבדים הוא תמיכה של ה-Core i7 בטכנולוגיית ה-Hyper Threading. מלבד ההבדל הזה, והבדל קטן בתדר הסטוק (שעליו ניתן לפצות בקלות ב-OC קליל) אין שום הבדל. לעומת זאת, הבדל די משמעותי במחיר דווקא קיים.

עבור משתמש ביתי שמשתמש במערכת לצורך גלישה, מדיה, כתיבת מסמכים ומשחקים, אין צורך ב-Core i7 כי השימושים הללו מנצלים 1-3 ליבות בממוצע ואותו משתמש לא יפיק כלום מכך שישלם יותר עבור טכנולוגיית ה-HT

אז מי כן צריך את ה-Core i7? משתמשים מסוימים מאוד כגון אלו העובדים הרבה עם קידודים, רינדור גרפיקה ועוד ואין להם כסף או צורך בתחנת עבודה ייעודית מרובת מעבדים. בשימושים האלה טכנולוגיית ה-HT מוסיפה מעט לביצועי המערכת (לא תמיד, ולא תמיד הרבה) וייתכן שעבור אדם מסוים תוספת הביצועים הזאת מצדיקה את תוספת המחיר, לדוגמה אדם המקודד סרטים כפרנסה ואפילו קיצור של פעולה מסוימת בדקה-שתי דקות מצטבר לו במהלך יום העבודה לפרק זמן משמעותית. לעומתו, משתמש ביתי שגם מקודד מדי פעם אולי יגיד שההפרש הכספי בין המעבדים לא מצדיק את תוספת הביצועים כי מחבינתו אם הקידוד אורך שתי דקות יותר או פחות, זה ממש חסר משמעות. פה זה כבר עניין של העדפה.

הנקודה היא שאנשים נוטים לחשוב שהם צריכם מערכות מוגזמות לצרכים שלהם (הרבה פעמים על חשבון האיזון בין הרכיבים או איכותם) וזאת טעות.

מי שמשחק במחשב לדוגמה (אולי השימוש התובעני ביותר במערכת של רוב המשתמשים), לא יפיק תועלת מבחירה ב-Core i7 וסתם ישלם יותר.

פורסם
  • מחבר

מה עדיף לוירטואליזציה ? וכמה זה משמעותי ?

פורסם

אם מדובר בוירטואליזציה של מכונה אחת-שתיים או מספר גדול יותר של מכונות אבל שפועלות כל אחת בזמן אחר ולא במקביל אז לא ממש צריך איזה מעבד מיוחד לזה.

אם מדובר בוירטואליזציה של יותר מ-4 מכונות שפועלות במקביל אז אולי כדאי לך לחשוב על מעבד משושה ליבות כמו Phenom IIx6 או במקרה קיצוני אפילו תחנת עבודה ייעודית (שרת למעשה).

כמובן שהכל תלוי במה עושות המכונות הוירטואליות. האם סתם פתוחות ועובדות ברקע, או שמריצות דברים מסוימים?

באופן כללי לוירטואליזציה של עד 4 מכונות וירטואליות כל מעבד מרובע ליבות יספיק, חשוב רק להתקין נפח זכרון מספק (בהתאם לכמות שאתה רוצה להקצות לכל אחת מהן + למערכת המארחת), והייתי גם חושב על מבנה מערכת האחסון (לא להריץ את כולן מאותו כונן קשיח לדוגמה).

פורסם

תשמע מין הסתם About:blank צודק ולא צריך לשלם יותר אבל אני אמרתי שלא איכפת לי כלום ורכשתי I7 בעיקר בשביל משחקים ואני שבע רצון עד מאוד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים