עבור לתוכן

OC ל5850 extream

Featured Replies

פורסם

קניתי מחשב חדש בשעה טובה :) .

עכשיו,הכ"מ שקניתי היה ה5850 extream,במארז CM690II basic.

המחשב אמור להגיע בקרוב מאוד.

עכשיו,מעולם לא התעסקתי בOC,אבל אני יודע את ה"תאורייה"-להעלות בקפיצות קטנות (נראה לי של 5-7 MHZ) את תדר הליבה ואחרי שמגיעים למקסימום מעלים את תדר הזיכרון עד המקסימום ואז מוצאים את האיזון בין שנייהם.

בקיצור,קניתי את הכרטיס בגלל פונטנציאל הOC הרציני של ה5850,הייתי רוצה לדעת:

1)האם עדיף לי לעשות OC מייד שאני מקבל אותו או לעשות אותו רק עוד שנה,בשביל לא לקצר את חיי הכרטיס? (הזמן עד ההחלפה של הכרטיס-כשנתיים).

2)האם כדאי לי לקנות עוד מאוורר (ככל הנראה 140 מ"מ) לCM690 שיהיה מול הכ"מ בשביל הOC? או שהסירקולצייה הבסיסית של הCM690 ,תספיק לOC?.

תודה לעוזרים.

• תגובות 30
  • צפיות 2.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אתה לא תקצר לו את אורך החיים בצורה משמעותית, ולכן אין ממה לחשוש, מה שכן ולפני הכל, תעבוד עם הערכת איך שהיא ואז תחליט

פורסם
  • מחבר

בסדר,הבנתי בקשר לאורך החיים של הכרטיס.

בקשר למאוורר הנוסף-אתה בטוח? כי אני לא אוהב לעשות טיולים,ואין לי זמן "להתברבר" אח"כ בליסוע לחנות לקנות מאוורר.

כרגע בהתחשב במצב הביצועים של הכרטיס בסטוק לפחות לפי בנצ'מארקים שראיתי אני לא מרוצה,בהרבה משחקים בהגדרות בינוניות כבר עכשיו הוא מציג תוצאות של כ20-35 FPS,ויש לי מנהג מגונה לשחק בכל המשחקים הכי חדשים :D . כך שאני פוחד שהוא יהיה חלש מדי בשביל לשחק למשל את BF3 בצורה ראוייה.

בקיצור,אני צריך פה תוספת ביצועים ראוייה לכרטיס,משהו ששמעתי שהוא עושה מצויין-השאלה אם צריך להשקיע קצת כסף בשביל זה.

שאלה נוספת-מהי התוכנה המומלצת היום להמהרת הכ"מ? אם זה משנה,הלוח הוא של asrock H67.

מהם הבנצ'ים המומלצים היום לבדיקת הכ"מ בOC?

פורסם

הסירקולציה הבסיסית צריכה לספק..כמובן שעם הOC תעלה גם את רמת הRPM של הקירור על גבי הכרטיס מסך..

לגבי תוכנות וכו..חיפוש ועיון בסטיקי יענה לך על השאלה..

פורסם

בתוכנה היחידה שאתה יכול לעשות איתה OC עם הוספת מתח זה הגרסא האחרונה של TRIXXX (מניסיון) בכל שאר בתוכנות שניסיתי אין שום אפשרות לפתוח את הוספת המתח לכרטיס הזה. אני עשיתי לו OC ל1GHZ לליבה ו1200 לזכרונות (משום מה יותר מזה הכרטיס פשוט מוריד לעצמו את התדר אצלי) והרגשתי שיפור בביצועים , הבעיה היחידה היא שהוא לא מוציא את האוויר החם החוצה אז הוא מנסה לקרר את עצמו עם אותו אוויר חם. במצב כזה הוא הגיע ל 80 מעלות , לאחר שהוספתי שני מאווררים אחד מתחת לכרטיס שמכניס לו אוויר ואחד מעליו שמוציא את האוויר החם הטמפרטורה ירדה ל70 מעלות במאמץ עם OCCT , ד"א המארז שיש לי הוא CM370+ עם 4 מאווררים של 120.

פורסם
  • מחבר

שאלה אחרונה-כיוון שהמחשב נמצא בחדר השינה שלי-האם העלאת הRPM לקירור לכ"מ תעשה את הכ"מ לרועש יותר במנוחה?

אין לי כ"כ בעיית רעש במאמץ כי אני לא רגיש לזה,השאלה היא האם במנוחה בלילה הכ"מ ירעיש יותר.

פורסם

במנוחה אני שם אותו על 20% ולא שומעים אותו בכלל והוא נמצא בטמפרטורה של 35~40 מעלות (וגם ארבעת המאווררים נמצאים במנוחה)

אבל במאמץ הוא על80% וזה די מרעיש (אבל הרעש של הרמוקולים בדרך כלל מסתיר את זה)

פורסם
  • מחבר

הרמקולים שלי מובנים במסך :( כך שאני לא חושב שאשים את המאווררים על אחוז כזה גבוה.

אגב-חיפשתי פה בסטיקים ולא מצאתי תוכנה/בנצ' שמומלץ באופן מובהק.

ברור שאני צריך לעשות בדיקה בPCMARK ובOCCT ולשחק במשחק כבד,אני צודק?.

תוכנה לביצוע האוברקלוק-rivatuner,MSI או ATI tool (או אולי התוכנה שמגיעה עם הלוח אם)?.

אגב,צריך גם "לטפל" במאווררי המארז?

פורסם

אתה יכול לעבוד עם תוכנת MSI AfterBurner להלן הקישור http://event.msi.com/vga/afterburner/

עם התוכנה אתה יכול לעשות הכל, לקבוע מתחים, מהירות מאוורר ולבנות פרופילים.

אתה יכול לבנות פרופיל ל MAX OC למשחקים ופרופיל DEFAULT עם הגדרות היצרן כשתה לא משחק.

ואז אין לך בעיית רעשים וצריכת חשמל מיותרת כשהמערכת במצב עבודה רגיל או מנוחה.

יש מדריך מצויין של DJ ELECTRIC להמהרת 5850 שאמור להיות בסטיקי - היעזר בו.

פורסם
  • מחבר

בסדר,נחמד-יש תוכנה יותר מומלצת?

יש עוד מידע שיכול לעזור לי לOC? כרגע אין לי הרבה מושג בקשר לנושא.

לא מצאתי את המדריך-אשמח אם תוכל לתת לי לינק.

פורסם

יש מדריך בסטיקי..וכמו שציינתי כבר..חיפוש בפורום יעניק לך המון מידע בנושא..

פורסם
  • מחבר

טוב מצאתי את המדריך המדובר,לינק היה עוזר לי מאוד :) .

אני כרגע מחפש בפורום,נראה אם אמצא מידע שימושי...

עדיין אל עניתם לי עם בנצ'ים-איזה להשתמש? האם המידה במדריך לכ"מ בקשר לבנצ'ים רלוונטי לימינו?

כרגע אני מוריד את GPU-Z,OCCT ו3DMARK 2011.

כשאקבל את המחשב אני יעשה את כל הבדיקות בOCCT ואת הבדיקה ב3DMARK ואני יעלה את התוצאות לפה.

פורסם

אני ממליץ על OCCT הATI TOOL בהתחלה גם לפני הOC התחיל לעשות לי בעיות וב OCCT גם יש אפשרות שלCHECK ERROR . בMSI AB אין אפשרות לשינוי מתח לכרטיס הזה . הנה קישור

http://www.overclock.net/ati-drivers-overclocking-software/1006559-sapphire-hd5850-extreme-voltage.html

והורדה של trixxx

http://www.sapphiretech.com/ssc/trixx/

פורסם
  • מחבר

אוקיי... הורדתי את trixxx,יש לכם אולי עוד מידע שימושי?

פורסם

אחרי מצב שינה המתח של הOC מתאפס ויש להחזיר אותו ידנית (במקרה בו אתה נכנס למצב שניה)

בנוסף אני ממליץ מטעמי שקט להשאיר את המאוורר על AUTO ולהעלות את המתח בלי לעבור על הטמפרטורה המותרת, תמצא את האיזון בין מתח לטמפרטורה.

אני מצאתי את האיזון ב950 לליבה, עם מתח של 1.187V ומאוורר אוטומטי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים