עבור לתוכן

מה היא ה COOL N QUITE של AMD - והאם להפעיל או לנטרל אותה?

Featured Replies

פורסם

שלום.

אני ממשיך לנסות וללמוד יותר על כל ה"עניין" הזה....

CPU-Z מראה מכפלה של x4, והמהירות של המעבד יורדת ל 2 גיגה הרץ, כאשר אין פעולות רצות (idle).

כאשר דבר מה דורש חישובים [אני מניח], המכפלה עולה ל 16, והתדר מגיע לתדר ה"מקורי" - 3.2Ghz

[Phenom II X4 840]

שיחקתי קצת ב BIOS, ואחד הדברים ששמתי לב אליהם שם זה ש Cool n Quite היה על Enabled.

העברתי ל DISABLE

מאז, המכפלה נשארת קבוע על 16, והמהירות על 3.2, גם בעת שהמחשב לא עושה דבר מסוים [idle]

האם זאת מהותה של הטכנולוגיה הזאת - ה Cool N Quite???

או שאולי אני מפספס פה משהו?

ובואופן כללי - האם להשאיר אותה פעילה או לא?

תודה!

פורסם

Cool N Quite הוא השם המסחרי של טכנולוגיית חסכון האנרגיה של AMD (כמו SpeedStep במעבדים של Intel).

כפי שכבר שמת לב, ברגע שהמערכת במנוחה הטכנולוגיה דואגת להוריד מכפלה ומתח כדי לחסוך באנרגיה ובפליטת חום.

כמו עם כל הפונקציות לחסכון באנרגיה, אני תמיד ממליץ להפעילן, אלא אם כן יש סיבה מאוד מסוימת למה לא (פגיעה ביציבות ב-OC לדוגמה).

פורסם
  • מחבר

תודה!

"אני תמיד ממליץ להפעילן, אלא אם כן יש סיבה מאוד מסוימת למה לא"

האם לא לוקח זמן למעבד לעבור ממצב של מהירות 800 למהירות של 3200?

האם אין השהייה [lag] שמביאה לתגובתיות איטית יותר [אפילו אם מדובר ברמה כזאת שהיא בלתי-נפתסת]?

[יכול שזאת שאלה תאורטית בלבד - אבל עדיין מעניינת]

פורסם

אתה יכול לעשות ניסוי פשוט.

תפעיל את CPU-Z כאשר המערכת במנוחה. תכין ברקע תוכנת מאמץ כלשהי או משחק.

תפעיל את התוכנה או המשחק כאשר החלון של CPU-Z עדיין פתוח, ותעקוב אחר השתנות המכפלה (ויחד איתה המתח) בזמן אמת.

האם יש לאג? אני מניח שבמדידות מאוד מדויקות יגלו שיש לאג של מיקרו, ננו-שניות עד שהמעבד מתחיל להעלות מכפלה בהשוואה למצב שהמעבד עובד בתדר המרבי באופן קבוע. אבל זה לא משהו שגורע מביצועי המערכת ובטח לא משהו שבן אדם מסוגל להרגיש. אתה מפיק מהמערכת בדיוק אותו דבר, רק חוסך באנרגיה ובפליטת החום כאשר המערכת נמצאת במנוחה או בפעולות לא מאומצות (המצב שבו רוב המערכות נמצאות רוב הזמן אצל משתמשים ממוצעים).

מבחינת צריכת אנרגיה ופליטת חום אפשר אפילו לחשוב על מעבד העובד בתדר ומתח מרביים (אם כי זה לא לגמרי מדויק) כמצב שבו הוא נמצא כל הזמן בעומס של 100%. אני נותן את הדוגמה הזאת כי נתקלתי בשאלות דומות לשלך לא פעם. כאשר מדברים במונחים של מכפלה, תדר ומתח באמת אנשים נוטים "לחשוד" שפונקצית החסכון באנרגיה גורעת משהו מחווית השימוש שלהם (הרי קנינו מעבד בתדר X למה הוא עובד בתדר Y רוב הזמן...), ואילו כשאני מציג את הדברים כאילו המעבד נמצא בעומס (מה שחלקית נכון, לפחות מבחינת צריכת האנרגיה ופליטת החום), פתאום זה גורם לאנשים לבחון את עניין מחדש (כנראה כי הם מפרשים את זה כבלאי מואץ או משהו דומה). אז לכן אני נותן גם את הדוגמה הזאת אם כי היא לא הכי מדויקת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים