עבור לתוכן

GPS למצלמה

Featured Replies

פורסם

שלום

אני חושק במצלמה שאין בה GPS מובנה, אבל מצד שני אני כן רוצה לסנכרן את התמונות למיקום והזמן.

בעבודה מישהו סיפר לי שניתן לקנות מכשיר GPS נפרד ובעזרת תוכנה לסנכרן אותו עם התמונות (כמובן בתנאי שלפני זה מסנכרנים את המצלמה לפי השעון של ה GPS)

האם מישהו מכיר מכשיר כזה, כמה הוא עולה? מה השם המקצועי/יעודי של מכשיר כזה?

פורסם

אפשר לשאול לאיזה שימוש ?

המטרה שלך היא לדעת באיזה מטר על מטר צולמה כל תמונה, או איפה האלבום בגדול, כדי שתזכור ?

פורסם
  • מחבר

אני נוסע לטיול ארוך (8 חודש) בדרום אמריקה

בעתיד ארצה לשים חלק מהתמונות ב Google Earth או על מפה אחרת.

וגם זה יעזור לי לתעד את מסלול הטיול שלי

פורסם

^ זה.

+ צלם בתחילת האלבום את השלט של המקום. זה אחלה אח"כ ולא צריך GPS.

להסתובב עם GPS בטיול זה מיותר ממש אלא אם אתה יוצא לטרקים מאוד-לא-מוכרים, ללא מדריך.

ואם היית מתכנן לצאת לכאלה, כבר היית יודע.

פורסם
  • מחבר

טרק בג'ונגלים של כמה ימים, טיפוס על איזה קרחון, ביקור בלגונה מסתורית באמצע מדבר - לא בטוח שיש שם שלטים, בטוח שאני לא מקיר את המקום

אני בכל זאת רוצה GPS גם בשביל לראות לאחר מכן במפה מה המסלול שעשיתי ובנוסף היה נחמד לדעת את המיקום המדויק שבו נעשו התמונות.

פורסם

יש מכשירים שנקראים GPS loggers אלו מכשירים שכוללים מקלט GPS וכרטיס זיכרון והם שומרים טבלה שכוללת מיקום וזמן. בהמשך ניתן להשתמש בתוכנת מחשב שמצליבה בין הטבלה הזאת לתמונות שצילמת.

זה כמובן דורש ממך לוודא שהשעון של המצלמה מכוון ומסונכרן עם זה של ה-logger ודורש ממך להסתובב עם עוד מכשיר אלקטרוני שדורש סוללות.

לדוגמא --

http://www.bhphotovideo.com/c/product/559314-REG/Holux_M241_M_241_GPS_Datalogger_with.html

http://www.bhphotovideo.com/c/product/656128-REG/GiSTEQ_C7_02DPL700_DPL700_PhotoTrackr_Lite_Geo.html

פורסם

טרק בג'ונגלים של כמה ימים, טיפוס על איזה קרחון, ביקור בלגונה מסתורית באמצע מדבר - לא בטוח שיש שם שלטים, בטוח שאני לא מקיר את המקום

אני בכל זאת רוצה GPS גם בשביל לראות לאחר מכן במפה מה המסלול שעשיתי ובנוסף היה נחמד לדעת את המיקום המדויק שבו נעשו התמונות.

הייתי, עשיתי.

שלא תחשוב שאתה הולך לגלות מקום שכף רגלו של האדם לא דרכה בו. (בהנחה שאינך ממציא מסלולים לעצמך, ואם היית, כאמור - היית יודע וכבר היה לך GPS לניווט עצמו)

עדיין חשוב לך ? קנה מצלמה עם GPS. אל תסתובב עם מכשיר GPS נוסף - זה ממש לא נוח.

(עוד מכשיר, עוד בטריות, עוד משהו להתעסק איתו, לחבר אח"כ לתמונות...)

פורסם
  • מחבר

קשה לי להתווכח עם הניסיון שלך, אבל אני כן רוצה אחר כך לראות במפה מה המסלול שעשיתי, ומכיוון שהטיול היה ארוך (8 חודשים) אזה יהיה הרבה מקומות שאבקר בהם לכן אני רוצה את ה "feature "הזה.

לגבי המצלמה, מצלמה מהקטגוריה שאני רוצה (קומפקטית חצי מקצועית - Olympus XZ1) לא תומכת ב GPS לכן אני רוצה מכשיר GPS נפרד

לפי מה שראיתי בלינק המצורף, מדובר סה"כ במשהו מאוד פשוט, מין מחזיק מפתחות, שעובד מבטרית AA שמספיקה בערך ליומיים.

לא נרא לי כזה מסובך

בסופו של דבר עזרתם לי מאוד ועל כך תודה לכולם.

פורסם

:)

מה בסוף עשיתה?

פורסם

איזה מסלול אתה רוצה לראות ? של כל הטיול ? או של הטרקים ?

של הטיול - ממש מיותר GPS. תדקור נקודות בפיקאסה / בבית על גוגל earth.

של הטרקים - הרבה יותר כיף לשמור את המפות. למסגר ולתלות (של הטרקים הטובים באמת, לא של כל קישקוש בן 3 ימים שיצאת אליו, יותר מדי כאלה).

שמע, ב 10$ קשה להגיד לא למשהו. מקסימום תזרוק.

אבל לדעתי זה מיותר.

פורסם
  • מחבר

ככל הנירא אקנה איזה GPS loggr כי הוא באמת לא משהו מאוד יקר, אבל עוד אבדוק קצת באינטרנט איזה בדיוק

כפי שנאמר, מקסימום לא אשתמש בזה

פורסם
  • מחבר

איפה אפשר לקרוא ביקורות על GPS loggers?

איכן ניתן לקנות בארץ?

יש המלצות על איזה דגם ספציפי?

דרישות:

1. אורך חיי סוללה.

2. אפשרות לרישום נ"צ לפי זמן/מרחק.

3. תמיכה ב Picasso, Google Earth.

4. קטן ככל האפשר (לא קריטי)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים