עבור לתוכן

האם לוח אם משפיע על הביצועים במשחקים?

Featured Replies

פורסם

האם הלוח אם ישפיע בצורה רצינית על הFPS במשחקים?

זאת אומרת שנגיד שיש לי שתי מחשבים, הם זהים לגמריי אבל באחד הלוח אם הוא P67A-UD3-B3 ובשני P67A-UD4-B3, יהיה הבדל גדול בביצועים בגיימינג בין שתי המחשבים?

פורסם

ללוח האם אין שום השפעה ישירה על ביצועי המחשב - במשחקים ובכלל. השפעתו היחידה היא בהגבלות שהוא עשוי להטיל על שאר הרכיבים. למשל, אם לוח אם מסויים מגביל את רוחב אפיק הנתונים למעבד למספר מסויים ואתה מתקין עליו מעבד שדורש אפיק רחב יותר, אזי ביצועי המעבד יהיו נחותים מביצועיו על לוח אם אחר בו אין את ההגבלה הזו. ניתן להגיד את אותו הדבר על חיבורי כרטיסי המסך, באם בכוונתך לחבר יותר מאחד, כאשר לוח שתומך בחיבור X8 לכרטיס השני יציג ביצועים טובים יותר מלוח שנותן X4 בלבד.

בנוסף יש כמובן את עניין התמיכה בחומרה שונה: מן הסתם לוח שתומך ב8GB זכרון יכול לקבל יותר זכרון מאשר לוח שתומך ב4GB, ואם יש לך יישומים זוללי זכרון מן הסתם הלוח הראשון יאפשר ביצועים טובים יותר מהלוח השני אם תבחר להתקין בשניהם את מקסימום הזכרון - אבל במקרה כזה, אם תתקין על שני הלוחות חומרה זהה שנתמכת ע"י שניהם, לא תראה שום הבדל.

פורסם
  • מחבר

אה אוקי תודה רבה על העזרה.

דרך אגב, בקשר לזכרונות, זה משנה של איזה חברה הזכרון שלי? נגיד זה ישפיע אם יש לי זכרון של קינגסטון או פטריוט או כל חברה אחרת? או שמה שחשוב זה הכמות והמהירות (8GB 1333 לדוגמה)?

פורסם

כפי שנאמר, ללוח האם אין השפעה על ביצועי המערכת. כל עוד שהוא מתאים לרכיבי העיבוד (מעבד ומעבד גרפי) הוא לא מוסיף ולא גורע ממה שהם מסוגלים לעשות.

בזכרון, מלבד כמובן לדאוג שאתה משתמש בסוג הזכרון (DDR2/3) שמתאים לבקר הזכרון שבמערכת שלך, חשוב בעיקר לדאוג לנפח מספק בהתאם לשימושים שלך. אם אתה זקוק לדוגמה ל-4GB של זכרון, אז אם תקנה 8GB או יותר לא תרוויח כלום. לכן ברגע ששיש לך מספיק זכרון במערכת בהתאם לשימושים גם הוא לא יגביל אותך. לתדר, תזמונים ובטח שלזהות היצרן אין משמעות בפועל.

פורסם
  • מחבר

אוקי תודה.

יש לי שאלה אחרונה, האם הלוח של אינטל DP67BA הוא מומלץ לגיימינג? (מעבד I7 2600K)

פורסם

שוב, אין כזה דבר לוח שמומלץ לשימוש מסוים על-פני אחר. כל עוד שהלוח מתאים למעבד ומכיל את כל כמות וסוג החיבורים שלהם אתה זקוק, הוא מתאים לך ולא משנה מה השימוש.

מה שכן, שתי הערות:

1. היום ברוב המקרים כדאי יותר לקנות לוח Z68 כדוגמת ASRock Z68 Pro 3 מאשר לוח המבוסס על ערכת השבבים P67. המחירים כמעט זהים וכל עוד הלוח Z68 מכיל את כל החיבורים שאתה צריך, הוא עדיף.

2. המעבד Core i7-2600 ממש לא משתלם למשחקים (וכמעט לשום שימוש של משתמש ביתי ממוצע). אני באופן אישי ממליץ לך לקנות את ה-Core i5-2500K תקבל בדיוק את אותה חווית שימוש (בבסיס מדובר על אותה ארכיטקטורה וליבה. ההבדל הוא התמיכה של Core i7 בטכנולוגית ה-Hyper Threading שלשימושים של משתמש ביתי ממוצע, כולל משחקים, אין בה כל צורך).

פורסם
  • מחבר

כן הרבה אמרו לי את זה אבל בכל מקרה אני כבר קניתי את ה2600K פשוט בגלל שכמעת לא היה הבדל במחיר וגם כי סתם רציתי אותו חח..

בכל מקרה ,תודה רבה על העזרה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים