עבור לתוכן

איך אני יודע איזה Port לבחור לתוכנות שאני בונה?

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

בחיים לא שמעתי על פורט יעד ופורט מקור.

שאני כותב את השרת אז אני רושם לו לאיזה פורט להאזין. על איזה פורט אנחנו מדברים פה כי יש לי עכשיו סלט בראש.

*ואיך אני מגדיר פורט יעד ופורט מקור

יש סיבה שאתה הזכרת NAT פה? זה רלוונטי לי שאני בונה תוכנה? ולא ממש הבנתי תהסבר כי אם אני אומר ללקוח להתחבר לאיפי X ואתה אומר שהאיפי משתנה לאיפי אחר (Y) אז בעצם לכל מחשב יש שתי איפים? כי הכתובת של השרת היא X ואתה אומר שהיא גם Y. מקווה שהבנתם חח

ודבר אחרון איך אני נותן למשתמש לבחור פורט? קודם כל בן אדם שלא מבין במחשבים לא ממש יבין מזה פורט ואיך לבחור ואיך אני יגיד לשרת איזה פורט המשתמש רוצה שהוא יאזין לו.. אני קודם צריך להגדיר סוקט שיאזין לחיבורים נכנסים ועל ידי זה אני צריך להגדיר כבר אז פורט (יאנו הגדרתי בשרת שהוא יאזין לפורט X ואז פתאום הלקוח אומר לי שהוא רוצה שהשרת יאזין לפורט Y.. איך אני משנה את X לY ולמה שאני ישאל תלקוח לאיזה פור הוא רוצה להאזין? (הרי במחשב של השרת אני יודע ב100% שאין עוד תוכנה אחרת שמאזינה לפורט X.. אז אין סיבה לשאול תלקוח לאיזה פורט הוא מעדיף שאני יאזין.)

מקווה שהבנתם. תודה על התגובות ומחכה לתשובה

פורסם

אם בחיים לא שמעת על פורט יעד ופורט מקור כדאי שתלמד עוד קצת על הנושא לפני שאתה מתחיל לכתוב תוכנות שעובדות ברשת.

הפורט שהשרת מאזין לו הוא פורט היעד בפאקט שיוצא מהלקוח לשרת, ופורט המקור בפאקט שיוצא מהשרת ללקוח.

כשהפורט השני הוא פורט ראנדומאלי בטווח שהוזכר קודם לכן.

הזכרתי את NAT כתשובה לשאלה שלך אם צריך פורט שלא בשימוש במחשב מסויים, או בכל הרשת. זה תלוי מדובר על מחשב מאחורי NAT או לא.

פורסם
  • מחבר

לפני ששאלתי על פורטים פה חיפשתי מידע בMSDN אבל יכול להיות שהאנגלית המעפנה שלי פספסה את זה כי על פורטים נטו לא מצאתי משו שם והייתי צריך ללמוד את זה דרל דוגמאות של SEND וRECIEVE של UDP וTCP.

בניתי את הCHAT על TCP ופשוט התשתמשתי בפורט 8000 ואנלא יודע ממש למה אבל העיקר שזה עבד. עכשיו אני רוצה ממש להכנס עמוק לזה ואני ישמח לכל חומר מידע שתתנו לי כדי שברגע שאני יחזור לUDP יהיה לי רקע יותר טוב.

דרך אגב אין לי ממש מי שילמד אותי תדברים האלה וללמוד מהאינטרנט זה לא ממש קל אז אם תתנו לי מקורות שאתם למדתם מהם אני ישמח :)

ושאני שולח מידע בחזרה מהשרת ללקוח אז איך אני יודע שהוא משתמש בפורט רנדומאלי? הרי לא אמרתי ללקוח לאיזה פורט להאזין בחזרה מהשרת? בגלל זה זה רנדומאלי וכל הדברים האלה רשומים במחלקה של הסוקט? (אני מדבר פה על TCP)

פורסם

הפורט שהלקוח בוחר כתוב בפאקט (יותר נכון בTCP Segment) שהוא שולח לשרת (בשדה של source port).

כשהשרת מחזיר תשובה ללקוח, הוא מציין את אותו הפורט שהופיע בשדה פורט מקור בפאקט שהגיע אליו,

רק שהפעם המספר הזה נמצא בשדה של פורט יעד.

זה לא דברים שאתה אמור לבצע, זה מתבצע אוטומטית ע"י מ"ה עד כמה שאני יודע.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים