עבור לתוכן

בעיה במסך של LG Flatron 776FM

Featured Replies

פורסם

תשמעו- לאחרונה יש לי בעיה ממש רצינית במסך... כשאני מדליק את המחשב הכל טוב ויפה והמסך נדלק בלי בעיות...אבל אחרי נגיד 5 דקות אם אני עושה ריסט או מפעיל מחדש ת'מחשב לא משנה באיזה וינדוס היתי- המסך מהבהב פעמיים בצבע ירוק ואחר כך בצבע כתום ולא נדלק...ככה אני צריך לריב עם המחשב בערך איזה 5 דקות או אפילו 10 רק שידלק המסך המזדרגג הזה...זה לא הכבל של החשמל.. כי החלפתי ואותו הבעיה...אולי זה הכרטיס מסך.. או החיבור של המוניטור עצמו..בכל זאת אין לי מושג ואני צריך עזרה דחוף...

תודה!...

פורסם

1. תנסה להפעיל את המסך כאשר הוא מנותק מכרטיס המסך (לא מחובר בצורה כלשהי למחשב).

ברוב המסכים, כאשר המסך לא מחובר לכרטיס המסך, תופיע על המסך מעין תוכנת דיאגנוזה שלו - מציגה 3 צבעים ואומרת לך שהמסך תקין.

תשאיר את המסך במצב הזה פרק זמן מסויים ותראה אם התופעה חוזרת על עצמה (תנסה לכבות ולהדליק אותו כמה פעמים).

אם כן - הבעיה היא במסך.

אם לא - הבעיה היא כנראה בכרטיס המסך (אפשרות נוספת - במסך התקלקל רכיב שמתרגם אותות מכרטיס המסך).

2. תמיד מומלץ לבדוק שכל הפינים בכבל שמחבר בין המסך לכרטיס המסך ישרים ושכרטיס המסך יושב נכון בslot שלו.

3. לא אמרת אם המחשב נתקע או שאתה רק מאבד את התצוגה. הכוונה במחשב שנתקע - נורות ה Num Lock, Caps Lock וה- Scroll Lock לא מגיבות במקלדת, הנורה של הדיסק הקשיח (בד"כ האדומה) לא נדלקת/מהבהבת וכו'.

אם המחשב כולו נתקע, יתכן שהבעיה היא בכרטיס המסך או בהתנגשות כלשהי. תנסה לעדכן דרייברים לכ. המסך וללוח (Chipset).

אגב, למסכים של LG יש 3 שנים אחריות, אז אם הבעיה היא במסך ויש לך עדיין אחריות - תנצל אותה (ותתכונן לכמה שבועות בלי מסך - לי יש את דגם ה 774FT ולקח להם 3 שבועות להחזיר אותו מתיקון).

הערה: אני חושב שנושא זה צריך להיות בפורום של תמיכה תכנית (שם מדברים על תקלות וכד').

פורסם
  • מחבר

1. תנסה להפעיל את המסך כאשר הוא מנותק מכרטיס המסך (לא מחובר בצורה כלשהי למחשב).

ברוב המסכים, כאשר המסך לא מחובר לכרטיס המסך, תופיע על המסך מעין תוכנת דיאגנוזה שלו - מציגה 3 צבעים ואומרת לך שהמסך תקין.

תשאיר את המסך במצב הזה פרק זמן מסויים ותראה אם התופעה חוזרת על עצמה (תנסה לכבות ולהדליק אותו כמה פעמים).

אם כן - הבעיה היא במסך.

אם לא - הבעיה היא כנראה בכרטיס המסך (אפשרות נוספת - במסך התקלקל רכיב שמתרגם אותות מכרטיס המסך).

2. תמיד מומלץ לבדוק שכל הפינים בכבל שמחבר בין המסך לכרטיס המסך ישרים ושכרטיס המסך יושב נכון בslot שלו.

3. לא אמרת אם המחשב נתקע או שאתה רק מאבד את התצוגה. הכוונה במחשב שנתקע - נורות ה Num Lock, Caps Lock וה- Scroll Lock לא מגיבות במקלדת, הנורה של הדיסק הקשיח (בד"כ האדומה) לא נדלקת/מהבהבת וכו'.

אם המחשב כולו נתקע, יתכן שהבעיה היא בכרטיס המסך או בהתנגשות כלשהי. תנסה לעדכן דרייברים לכ. המסך וללוח (Chipset).

אגב, למסכים של LG יש 3 שנים אחריות, אז אם הבעיה היא במסך ויש לך עדיין אחריות - תנצל אותה (ותתכונן לכמה שבועות בלי מסך - לי יש את דגם ה 774FT ולקח להם 3 שבועות להחזיר אותו מתיקון).

הערה: אני חושב שנושא זה צריך להיות בפורום של תמיכה תכנית (שם מדברים על תקלות וכד').

אחי... בדקתי מה שאמרת על הקטע עם המצב הדיאגנוזטי...ניתקתי אותו מהכרטיס מסך וכיביתי והדלקתי והוא שוב פעם עושה את זה...אבל הוא נדלק קצת יותר מהר...לוקח לו פחות זמן להידלק הפעם אולי דקה או שתיים...

מה זתומרת שהמסך שלי דפוק? וזה לא עוזר לי שאני שולח אותו לתיקון כי שלחתי אותו כבר 3 פעמים בגלל אותה בעיה ו LG שולחים לי בחזרה את המסך עם פתק שרשום בו "תוקן" ינעל אחותם וזה עובד אותו חרא איך שאני מדליק מתחילים שוב הבעיות...אולי זה קשור איכשהו למתח שעובר בחשמל? אולי הוא לא מקבל חשמל מספיק?? או שהמסך שלי דפטק ואני יקנה חדש וזהו?

פורסם

לפי מה שאתה אומר, הבעיה היא כנראה במסך עצמו. למסך תקין לא לוקח דקה או שתיים להידלק, רק כמה שניות עד שהשפופרת מתחממת.

אם אתה חושב שהבעיה היא ברשת החשמל הביתית - נסה להעביר את המסך למקום אחר (שקע בחדר אחר, אצל חבר...). אם יש לך UPS או מייצב מתח כלשהו - חבר את המסך אליו ותראה אם הבעיה חוזרת.

קשה לי להאמין שבעיה היא ברשת החשמל, אבל הכל ייתכן. יכול להיות גם שקפיצת מתח רגעית גרמה לנזק כלשהו במסך ולכן הוא מתקלקל. האם יש בעיות במכשירי חשמל אחרים בבית (ספק של המחשב, או של מכשירים אחרים,נשרף, הפחת "קופץ" הרבה וכד')?

עצה: כשאתה מקבל את המסך חזרה (אני מניח שאתה מעביר אותו לחנות ממנו קנית את המסך והם מעבירים אותו למעבדה של LG, שנמצאת באשדוד או בחולון אם אני לא טועה - במקום כלשהו באיזור הדרום), תתעקש לבדוק את המסך בחנות - חבר אותו לאיזה מחשב שם ותן לו לעבוד במשך שעה. אם התקלה עדיין קיימת - תצעק קצת בחנות שסתם ביזבזו לך את הזמן ושלא תיקנו שום דבר (אולי תדרוש מסך אחר).

אתה גם יכול לפנות לגורמים רשמיים (מועצה לצרכנות או משהו כזה) או לכתוב למפקדה של LG ותתלונן.

ואתה לא צריך לקבל את זה שהמסך שלך "דפקט" ולרוץ לקנות חדש -קנית מוצר (מחברה מוכרת - לא אלמונית), יש אחריות - שיטפלו בבעיה או שיתנו לך מסך אחר/החזר כספי.

אגב, לא רשמת בן כמה המסך.

פורסם

המסך שלו הזדקן כבר,בבית אבות

סתםם...המסך שלו מחזיק כבר שנתיים ויותר...אמור להיות חדש!!

אני במקומו הייתי רץ לחנות וזורק על המוכר את המסך ישר לפנים...ודורש שיביא לי חדש או יחזיר לי את הכסף

פורסם

אני אישית מת על המסך הזה :)

פורסם

גם לי היתה בעיה דומה המחשב היה נידלק והמסך לא היה צריך לכבות את המחשב לכמה זמן ורק אחרי זה אז זה היה עובד בסוף אני גיליתי שזה בכלל לא המסך אלה המחשב כי ברגע שהוא היה מתחמם הוא לא היה מדליק את המסך עכשיו כבר הוספתי מאווררים והחלפתי מארז (אפילו אפשר לראות אותו בגלריה פה זה פרויקט 72) בקיצור מה שאני אומר תבדוק אם המעבד אומשו אחר לא מתחמם יותר מידי כי יש סיכוי גדול שזה לא המסך

פורסם

זה לא נשמע קשור למסך בכלל, נסה אחד אחר ותדע.

פורסם
בדקתי מה שאמרת על הקטע עם המצב הדיאגנוזטי...ניתקתי אותו מהכרטיס מסך וכיביתי והדלקתי והוא שוב פעם עושה את זה...אבל הוא נדלק קצת יותר מהר...לוקח לו פחות זמן להידלק הפעם אולי דקה או שתיים...

לא נראה לי שהבעיה היא במחשב, מפני שהוא אומר שגם כשהמסך לא מחובר לכרטיס מסך הבעיה קיימת.

לי הייתה בעיה בדגם 774FT - היה לוקח לו הרבה זמן לעבור מ MODE אחד לאחר (סוגים שונים של גרפיקה/רזולוציות) - היה עושה הרבה רעשים של העברת mode (טיק,טיק...) עד שהוא שבק חיים יום אחד (הספק כח שלו לא נשרף, אלא פשוט לא עבר בכלל למצב הצגה - נשאר תקוע במצד Stand-by גם כשלא היה מחובר למחשב).

אולי יש בעיה בכלל בסדרה של המסכים של LG. שלי יוצר ב 3/01.

היתרון של המסכים האלו (כשהם תקינים) היא שהם מציגים באיכות מאד גבוהה (אצלי גודל הנקודה הוא 0.24 ואני חושב שרוב המסכים הביתיים שנמכרים הם בגודל נקודה של 0.25). חוץ מזה הם נראים טוב.

liav12, תודיע לנו מה נסגר עם המסך בסוף - תקלת מסך/מחשב, הוחלף/נשלח (שוב) לתיקון/נקנה חדש.

פורסם
  • מחבר

אני בנתיים עם המסך ככה... ולמי ששאל המסך הוא בערך בן שנתיים וחודשיים אולי...המסך אחלה הגודל נקודה אצלי הוא 0.21 ורואים ממשך ברזולוציה גבוהה ואיכות שחבל על הזמן לא סתם קניתי אותו ב 1600 שקל...

אני יקח את המסך אל דוד שלי כי הוא מבין במחשבים אני יפעיל את המסך אצלו במחשב נראה אם הוא עושה לי את אותו הבעיה אז כנראה שהמסך יעוף...עכשיו אני מחפש מסך חדש של LG וראיתי כמה דיי טובים ב 1000 שקל מהסדרה החדשה או שאני יקנה LCD וזהו...

אחים שלי תודה על העזרה במידה והמסך פועל אחלה אצל דוד שלי אני ישלח פה הודעה

תודה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים